הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

עפר צרפתי לא מאמין שטרנד הבריאות הגיע גם למטבח שלו. אבל ביס אחד מהדונטס הטבעוניים שהוא הכין הזכיר לו שגם דברים בריאים יכולים להיות טעימים

06/12/2015

לפעמים אני צובט את עצמי כדי להאמין שטרנד האוכל הבריא הגיע גם למטבח שלי.

בכל זאת, מדובר בסוג של תדהמה עצמית ביני לביני על השינויים שהזדחלו בעורמה למטבח שלי, כמעט מבלי משים. צריך להודות על האמת שדי מזמן הטרנד הזה כבר עבר לשלב הבא והפך להיות נורמה בהרבה בתים בארץ ובעולם. אנשים, כמה מפתיע, לא נעשים צעירים יותר, ומודעותם לגופם המתבגר בואכה מזדקן, לרוב רק גדלה והולכת.

וכמו תמיד מדובר בעצם בשאלה של סדרי עדיפויות.
אם בעבר היה ברור לי שאת ארוחת הבוקר שלי תלווה איזו ג’בטה חיננית פריכה וספוגת שמן כי “אני לא מוכן להתפשר על הטעם”, אז כיום קל לי יותר להזמין דווקא לחם כפרי מקמח מלא בגלל “שאני לא מוכן להתפשר על הבריאות”. ככה פשוט.

מה שאני מנסה לרמוז פה בין השורות בעדינות של פיל לבנבן שעושה פירואט, זה בעצם שעדיין קיים פער מסוים שאין להתכחש אליו בתחושת הטעם בין אוכל בריא לבין אוכל שנחשב בריא מעט פחות. אבל הבשורות הטובות הן שהפער הזה הולך ומצטמצם בעקביות ולא רחוק היום שנשב כולנו ביחד וננגב קוויאר טופו עם פיתה עשויה תבן אורגני ונבעט בתחת של הלאפה עם הקבאב כבש. (ונא לא לצטט אותי כי אני אכחיש)

ובכן, ההברקה הבריאה האחרונה שלי, ברוח החג כמובן היא אם כל המאכלים השמנוניים אך הכל-כך טעימים – דונאטס. ולא סתם דונאטס אלא דונאטס טבעוניים ואפילו לא מטוגנים, שהשם ישמור ויציל.

unnamed

דונאטס טבעוניים (20-22 דונאטס)

מצרכים:

250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כוס סוכר
60 גרם רסק תפוחי עץ – (במקום ביצה)
1+1/4 כוסות חלב סויה בטעם וניל
100 גרם מזולה בטעם חמאה
ספריי שמן קנולה

לציפוי:

5 כפות חלב סויה בטעם וניל + 1/2 חפיסת שוקולד מריר = נמיס ביחד ונערבב לציפוי נוזלי.
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

ננפה לקערת המיקסר את שני סוגי הקמח

IMG_8461

נוסיף את שאר המרכיבים ונפעיל במהירות איטית כ 5 דקות, נוסיף את קוביות המזולה ונלוש כ 10 דקות

IMG_8466

נכסה את הקערה בניילון ונתפיח כשעה. נרדד את הבצק לרוחב 1.5 ס”מ ונקרוץ עיגולים בתוך עיגולים, קולטים את הטריק עם הפקק..?

IMG_8468

נכסה ונתפיח את הדונאטס שלנו לעוד חצי שעה. נדליק את ה Airfry לטמפ’ של 180 מעלות. נתיז מעט ספריי שמן על 5-6 דונאטס ונכניס אותם פנימה ל 6-7 דקות.

IMG_8475

נמשיך עוד 4-5 נאגלות של “טיגון באוויר חם” ונטבול את הדונאטס בציפוי השוקולד שהכנו ונפזר מעט סוכריות צבעוניות

20151122_221857

כמה מילים על ה Airfry – קיבלתי להתנסות את מכשיר ה Airfry של חברת פיליפס.
גם לגביו תופס הכלל של סדרי עדיפויות. הוא יפה אך גדול, כדאי לקחת בחשבון למי שיש מטבח קטן. בכל מקרה, יתרונותיו גדולים והוא יחסוך לגוף שלכם המון שמן מיותר, ואני מתכוון המון. ההפעלה שלו מאוד פשוטה ובסיסית וגם קשישים מאותגרים טכנולוגית (בלי שמות) הסתדרו איתו לא רע כבר במכה הראשונה. לסיכום אפשר לומר שמי שבחר בדרך של הבישול הבריא יותר יוכל להפיק מה- Airfry תועלת מרובה.

 

unnamed (2)

הופה! פייר תודו שני חתיכים בתמונה אחת :)

בתיאבון ובהצלחה

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה