הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

18/09/2014

*הבלוגר השתתף בפעילות סלונה ומגה בעיר.

כבכל שנה, זוגתיש ואני שנחיה טוב ולרוב אמן, התכוננו לערוך את סדר ראש השנה בביתנו הקט אך המתוחזק היטב.
לשם כך, חיזרנו אחר משפחות ילדינו האהובים הנשואים שכבר פרחו להם מן הקן, כמו גם אחר הורינו היקרים, שפרחנו אנחנו מקינם בהגיע זמננו אי אז עוד לפני שמישהו חלם על דירות עם מע”מ אפס, והפצרנו בהם בכל לשון של בקשה להסב עמנו בחג הממשמש.

משפחתנו, שתהיה בריאה לאורך ימים ושנים, ניחנת ביכולת קסומה ויוצאת דופן לא לתת תשובות ברורות.
“הו..תודה תודה אבא..בטח בטח..כנראה שנבוא אבל תן לי להתייעץ עם אשתי ותיכף אני חוזר אליך עם תשובה”,
“אוי שאתם נהדרים. תמיד מזמינים בלב שמח. אשרינו שזכינו לילדים כמוכם. באמת התורה שאשרינו. תן לי לדבר עם אמא ואוטוטו חוזר אליך..”.
“טוב תגיד זה כן או לא” אני משתוקק לשאוג לו בטלפון אבל נושך שפתיי מפני מצוות כבד את אביך ולא תיטוש תורת אמך. וכך נקפו להם הימים וזירזו את אדון ראש השנה שיגיע ומהר.

ערב ראש השנה הגיע ואיתו שמחת ההתחדשות ואימת יום הדין שמתערבבות להן בנשמתו של היהודי.
כבר בשעת בוקר מוקדמת, ריח הדגים המשכר מגיע לאפי ולוחץ לי במקומות המוצנעים של בלוטות הריר.
גם העופות הצלויים וצלי הבקר מחכים בענוותנותם על השיש במטבח יודעים את מקומם בסדר האכילה.
החלטתי לא להכין תוספת למנה העיקרית. על מי אני עושה רושם, חשבתי. יאכלו דגים, יאכלו עוף או צלי ויניחו לי לנפשי. מילא היו אורחים הייתי טורח עוד קצת, אבל ככה שהבית שלושת רבעי ריק – ימחל לי הרבע שישנו.
על אף מיעוט האורחים הצפוי – היה הבית כמרקחה ואנשיו כאחוזי תזזית.

ואז צלצל לו הטלפון.

“..צריך להביא מצעים.. ? ” אני שומע את אבי מורי שיחיה טוב והרבה אמן. לא.. לא צריך, אני ממלמל לו. יש לנו הכל.
“..אוי נהדר! אני מביא בקבוק יין מיקב חירטוטון מהגליל העליון. זה יקב משו משו. יין שכולו עפיצות מלבבת” . יופי אבא’לה יופי ברוכים הבאים. אנחנו כל כך מחכים לכם, שיקרתי בסבר פנים.

ושוב צלצול.

“… אבא’לה יקר שלי התקשרתי להגיד לך בפתחה של השנה כמה שאני אוהב אותך”
ישר מביא לי דמעות הילד הזה.
“… וגם לשאול אם להביא את העגלה או שיש לכם במחסן אחת ספייר..?”
ישר מביא לי דמעות הילד הזה2.
ברור מתוקי, יש עגלה, יש סוסה, איזה כיף שאתם באים כפרון, מחכים לכם, נשמה.

כך מצאתי את עצמי טס, מה זה טס – עף כמו נץ צהוב זנב – למגה בעיר הסמוך לביתי הקט אך המתוחזק, ומתכנן בזמן מעופי את התוספת שכה חסרה לי למנה העיקרית.

image_1

קן לציפור     (שזה בעצם תחתית של שעועית ירוקה ועליה 3 קרוקטים של תפו”א+בטטה)

מצרכים
עבור קן השעועית – ל 10 סועדים:
חבילה של שעועית ירוקה עדינה
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום מעוכות
3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לרבעים
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה, מעט שמן לטיגון
לקרוקטים:
5 תפו”א גדולים
2 בטטות
חלמון
חצי כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
לטיגון הקרוקטים:
ביצה טרופה
פירורי לחם לציפוי
שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה

לקרוקטים – חלק א’:
בשלו את תפו”א והבטטה בסיר מים עד ריכוך הגון.
לאחר שהתקררו, קלפו אותם ומעכו אותם בממחה לפירה.
הוסיפו את החלמון וחצי כוס פירורי לחם, מלח ופלפל ועבדו בידכם עד קבלת בצק סמיך ומעט דביק. הכניסו למקרר.

image100

לתחתית השעועית הירוקה:
חממו את השמן במחבת והכניסו את הבצל והשום. טגנו מספר דקות עד שקיפות.
הוסיפו את העגבניות והשעועית הקפואה (אין צורך להפשיר) והמשיכו בטיגון עוד כ 10 דקות.
הוסיפו את הרסק ואת התבלינים והמשיכו לבשל עוד 10 דקות, עד ריכוך טרום סמרטוטיות.

קבלו טיפ עבור ה”קן”:
כדי שההגשה תהיה יפה, השיגו לעצמכם פורמה (חישוק מתכת) בקוטר של 10 ס”מ לערך.
קחו תבנית ופרסו עליה נייר אפייה. פזרו פורמות כמניין המנות ודחסו 4 כפות של שעועית מבושלת ומוכנה עם כף (או עם היד אף אחד לא רואה מכפת לכם) לכיוון תחתית הפורמה והדקו היטב.
הכניסו לאפייה ל 10 דקות בתנור שחומם לחום גבוה. 200 מעלות. ככה גם הרווחנו צלייה קלה לסיומת וגם התחתית מתייצבת לה וכשנסיר את הפורמה ה”קן” יעמוד יציב ואתם תקבלו מחיאות כפיים סוערות. אז שווה לכם.

image (1)

לקרוקטים – חלק ב’:
חממו סיר קטן בשמן עמוק. (אני חיממתי בפינג’אן והיה שוס מהסרטים. מומלץ)
צרו עם הידיים כדורון קטן, גלגלו אותו בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם.

image (3)

הכניסו בעדינות של מיילדת עם כף את הכדורון לשמן הרותח עד שמזהיב ומקבל צבע שזוף ועמוק.
המשיכו כך עם שאר ה”ביצים” שגלגלתם.

image200

הניחו שלוש ביצים מעל כל קן והא לכם תוספת נחמדת לחג

image_20

חג שמח ומבדח ודיר בלאק  לשכוח להודיע להורים שאתם באים לחג :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה