הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

שילתי נכדה יפה שלי,

ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך.
הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות.

אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה שלי,
מרגע לידתך את מוקפת במעגלים אדירים של אהבה של עשרות ומאות אנשים שדואגים לך ואוהבים אותך כאילו היית בתם ממש. חברים לא מפסיקים להתקשר ולשאול ולהתעניין ולדאוג לך, וגם קצת לנו. תראי איזה כוח יש לאהבה.

אני גם רוצה לספר לך בסוד שיש לך הורים הכי טובים שאפשר לדמיין. הם נלחמים עלייך כמו אריות.
לא מוותרים ולא מתעייפים לרגע. אבא שלך אמיץ וכבר חצי רופא. כל תרופה או פרוצדורה שרוצים לתת או לעשות לך הוא חוקר ולומד ותוך זמן קצר שורק את החומר ומתלוצץ עם רופאייך, ואמא שלך (שהיא גם הבת שלי אבל זה שולי לגמרי) כזאת גיבורה ואמיצה שעם כל הקושי הבלתי נתפס שלה עוד מחזקת ומעודדת אותנו . שתדעי שאני הכי גאה בה בעולם.

ויש את אחותך ה”גדולה” צוּפי שבדיוק היום מלאו לה שנתיים. והיא אפילו עוד לא ראתה אותך ולא נגעה בך. רק בתמונות. וכשמראים לה תמונה שלך היא מנשקת אותה כמו מזוזה וקוראת לך “תילת”. ואת כ”כ דומה לה, יפה שלי, ממש טיפות מים.

ביום רביעי שעבר (“יום רביעי הארור” אנו קוראים לו מאז) מצבך היה קשה ביותר ועולמנו חישב להישבר. עד כדי כך שהרופאים קראו לנו להיפרד ממך. קשה לי לכתוב את זה אבל אני צריך. שנבוא ופשוט ניפרד ממך. נכנסנו לפגייה.
שכבת שם מצונררת כולך ומחוברת למכשירים. המדדים שלך החלו לרדת והרגשנו שחייך נוזלים לכולנו בין האצבעות. הסתכלתי עלייך ולא יכולתי להאמין שאת נעלמת לי.
עצמתי את עיניי וזעקתי תפילה אילמת לריבונו של עולם. הרגשתי משהו נסדק בי. משהו נשבר בקרבי. אני סבא בפוסט טראומה. ואז הרופאה שאלה את אמא שלך אם היא רוצה להחזיק אותך כי זה הסוף ומה זה כבר משנה. ואמא שלך לקחה אותך בזרועותיה וחיבקה אותך ברוך ודיברה אלייך ובכתה ביחד עם אבא שלך ואיתנו ובשום אופן לא הרשתה לך ללכת.

ואת לא הלכת.

ברגע מופלא אחד החלטת שאת מוצאת כוחות לנשום ולהחזיק את החמצן שהמכונה דוחסת לריאותייך, כבר כמעט שלחת יד ללטף כנפיים של מלאכים וברגע אחד החלטת שעוד לא הגיע הזמן.
וחזרה גם לנו הנשימה, ואני מודה לאלוהים ולך שחסתם על לבבנו ונפשותינו.

כרגע את ואנחנו בהפוגת קרב. הוא רחוק מלהסתיים אבל רוח אופטימית נושבת מעלינו.
אחרי ארבעה וקצת חודשים שהלב של כולנו צנח אינספור פעמים ומפלס אקוויפר החוף מעולם לא היה גבוה ומלוח יותר בזכות דמעותינו, אנחנו מתענגים על מעט שקט וקורטוב אופטימיות.

את יודעת שהפכת כבר להיות “הנכדה של בית הכנסת” ? לא מפסיקים להתפלל שם לשלומך. הביטוי “לרפואת חיה שילת בת נוי” כבר הפך מטבע לשון מקובל. את גם קצת “הנכדה של סלונה” הרבה חברות וחברים דואגים לך שם. אני כל כך מחכה כבר לעשות  סעודת הודיה כשתצאי משם ומכלל סכנה. והכי כיף יהיה לעשות איתך סיבוב דאווין בעגלה. נו כבר אני מחכה לך.

שילתי קסם שלי, אתמול אבא שלך שלח אליי תמונה שלך.
כשראיתי את התמונה פרצתי בבכי. בכי חזק. כזה שמאחה לב שנסדק.
את חייכת. חייכת בפה מלא טובוס כשמיליון צינורות ומכשירים מחוברים לגופך הזעיר.
את חייכת  לאבא שלך עם הפה ועם העיניים ונדמה היה שלא אכפת לך מכלום. שמחת לראות את אבא. תודה על רגע של חסד, מתוקה שלי. וגם ובעיקר לימדת אותי שילתי יפתי, שאפילו מונחת לאדם חרב חדה על צווארו לעולם אל יתייאש מן הרחמים.

זהו. עכשיו אני אנשום קצת אויר ואנגב את הדמעות ואלך לעשות משהו מועיל לשם שינוי ואכין לאמא שלך (הלוא היא בתי) ולסבתא שלך (הלוא היא זוגתיש) עוגת גבינה פירורים שהן כה אוהבות. בדיוק לפי המתכון של קרין גורן רק עם קצת פחות סוכר.

עוגת גבינה עם פירורים של תקווה

מצרכים:
לתחתית הבצק ולפירורים שמעל:
1+1/2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 חלמונים

למילוי הגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
אינסטנט פודינג (קרין משתמשת בחצי חבילה, אני מעדיף חבילה שלמה)
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינת שמנת 30%

אופן הכנה:

לבצק:
במעבד מזון (אבל בהחלט אפשר בידיים) מערבלים קמח, חמאה, סוכר עד שמתקבלים פירורין “חוליים” . לאחר מכן מוסיפים את החלמונים עד שהבצק מתאחד ומצהיב ועוצרים.
מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את החלק הגדול משטחים בתבנית משומנת קלות, ואת השליש הנותר (לפירורים) ניתן לשטח על חתיכת נייר אלומיניום. להכניס את שניהם לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות עד קבלת צבע זהוב עמוק.

למלית הגבינה:
במיקסר נקציף את השמנת המתוקה והסוכר והפודינג לקצפת יציבה מאוד!! נוסיף את הגבינות בתנועות קיפול כביסה ונצנן במקרר.

רק כשהבצק הצטנן לגמרי (ולא רגע לפני) נשפוך עליו את המלית, ונפורר מעליו את הפירורים הטעימים. אני אוהב להכניס למקפיא לשעה ואז לצנן במקרר לילה.


בתיאבון ובשורות טובות אמן.

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפינס ברוקולי שקוצרים מחמאות

דבר ידוע הוא שמחמאות עלולות להיות עניין מסוכן, בעיקר לפראיירים. אני מוקף באנשים תמימים הנמסים למשמע כל מחמאה הנזרקת לעברם. רחמיי עליהם. אנשים טובים חסרי מודעות בסיסית נלכדים בשניות במלכודת הדבש של המחמאה. כל...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה