הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

לעיתים, היקום, ברוב טובו, מחלק לנו מתנות וסוכריות במקומות הכי פחות צפויים, ממש כמו פטריות שצצות אחרי הגשם הראשון. אבל חוץ מפטריות, הכי כיף לפגוש, ככה סתם בלי לתכנן מראש, אנשים שהם מעניינים, מוזרים ועדיף שיהיו גם חצי מטורללים.

ומעשה שהיה כך היה: (כפי שסופר לי מיד ראשונה)
בתי החיילת שתחיה, נטע, החליטה לנצל את הרגילה שלה למסע רגלי עם חברים באזור הנגב.
חיש חש התארגנו חמשת בחורינו ובחורותינו המצוינים וארזו מינימום מיטלטלין ובעיקר זכרו לקחת את כלי נגינתם. זה חליל, ההוא מפוחית וההיא גיטרה. ככה הם אוהבים, לטייל ולנגן וליהנות מהחיים בכלל ומחופשתם בפרט.

באחת מגיחותיהם באזור אגם ירוחם, החליטו החבריקים לעצור להפסקת צהריים קלה. כל אחד הוציא את הטובין שבאמתחתו וסעדו את ליבם במשותף. זה הוציא קופסת תירס, ההיא כמה פיתות וההוא קופסת פטריות משומרות. משנסתיימה ארוחתם, הוציאו החיילים שלנו את כלי נגינתם והנעימו לחגבים ולירבועי המדבר ממיטב הקלאסיקות של זמרינו, החיים ושאינם.

“אבא אתה שומע, פתאום מאיזה חור לא צפוי, הגיע איזה ברנש עם איזה תיק צר וארוך והתיישב לידינו”

נו...

” ואז הוא שואל – תגידו אפשר לג’מג’ם אתכם קצת?”

מה זה לג’מג’ם? נשמע לי סוואהילית.

“נו אבא אל תהיה עתיק. לג’מג’ם זה לנגן איתנו באלתורים ואימפרוביזציות. אז שאלתי אותו מה הוא מעדיף ועל מה הוא מנגן. הוא כזה המהם..אני כבר אשתלב תמשיכו חופשי.. אמרתי סבבה”

נו…

“אבא אתה לא מבין, פתאום הבחור מוציא מהנרתיק את כלי הנגינה הכי מוזר שראיתי בחיים, וישר התחלתי לצחוק אבל ככה בקטנה. הוא בינתיים התארגן לו, סידר יפה את הכלי הזה בכיוון של הפה שלו…”
נו…

“ואז..” אומרת לי נטע ומתחילה לצחוק כמו שבחיים לא ראיתי אותה צוחקת ונקרעת עם דמעות. “ואז… הבחור הזה נשף בכל הכוח בצינור המוזר הזה והוציא צליל של צופר אוניות אבל כזה מטורף שישר כולנו נשפכנו מצחוק וההוא המשיך בשלו, בלי סולמות, בלי כלום רק טוווווו ארוך כזה. אבא אתה לא מבין כמה כאבה לנו הבטן אחר כך”.

מהפטריות?

“אתה יודע מה..אולי. מה נו נו נו כל הזמן… בחייאת אבוש תכין לי כבר ספגטי עם פטריות אמיתיות. לא יכולה לראות יותר את המשומרות. פליז דאדי…”

* טוב. חבל שלא צילמת את האירוע הזה שגם אני אוכל קצת לצחוק.


ספגטי עם רוטב שמנת ופטריות

אודה ואומר שאצלנו בבית לא מתעלפים מפטריות. חינוך קלוקל מבית אבא, כנראה.
בדיעבד אני למד שהסלידה היא בעצם מאלו המשומרות. הטריות והמיובשות זה סיפור אחר לגמרי. הפטריות של חוות תקוע שנשלחו אליי הגיעו במארז יפה, כשעל השקית נמצאות הוראות מפורטות ופשוטות להכנתן. כולל מתכון נחמד. אולם בגלל שלא כולם אוהבים פטריות ברוטב השמנת שלהם, הכנתי אותן בנפרד וכל מי שרצה הוסיף. גילוי נאות: כ ו ל ם – ה ו ס י פ ו .

מצרכים:

1 חבילת ספגטי (שיש להכין בסמוך לסיום הכנת הרוטב)

לרוטב השמנת:
כף חמאה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 מיכלים של שמנת לבישול
מעט מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט

לפטריות:
יש להשרות במים רותחים כ 20 דקות
לסנן ולקצוץ
ומאוד חשוב!! – לשמור את מי השרייה מלאי הטעם.
מעט שמן זית
2 כפות סויה
כף סילאן

אופן ההכנה:

לספגטי – נרתיח מים בסיר גדול ונוסיף להם מעט מלח, אחרי שרתחו נכניס את הספגטי.

רוטב השמנת – בסיר נחמם את שמן הזית והחמאה ונטגן את השום כדקה.
נוסיף את שני מיכלי השמנת לבישול ואת התבלינים ונבשל על אש נמוכה כ 10 דקות.
נוסיף 10 כפות ממי השרייה ונמשיך לבשל עד הסמכה נאה.

לפטריות – במחבת נחמם שמן זית ונוסיף את הפטריות הקצוצות להקפצה של 5 דקות.
נוסיף את הסויה והסילאן ומעט ממי השרייה ונבשל על אש גבוהה! עד התאדות הנוזלים. ונכבה את האש.

בשלב זה הספגטי צריך כבר להיות מוכן בדרגת אל דנטה.

נסנן את הספגטי ונעביר אותו לסיר הרוטב. נצלחת יפה ונניח כמה פטריות שזופות מעל, והכי מעל איזה פלפלון צ’ילי שמשתלב נהדר גם במראה וגם בטעם.

בתיאבון חבריקים, ושבת שלום.

*

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה