הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

עפר צרפתי החליט להתמודד עם הקיץ הישראלי ונכנס למטבח. התוצאה – מתכון של עלי סיגר ממולאים בבטטה צלויה, גבינות וקשיו, מלווים במטבל יוגורט ובצל ירוק

01/08/2013

סיגרים ממולאים עם מטבל יוגורט

בימים חמים באמת, מתחשק לי להעלות באוב את מתנגדי “תוכנית אוגנדה” ולנשק להם את הרגליים.

באזל, שווייץ. השנה: 1903.

גשם עז ניתך על הכרכרות שעושות דרכן לאולם “בית הקזינו” הגדול. עוד לא המציאו את הווישרים. לסוסים מטפטף מהריסים. גברות חסודות אוחזות בשולי שמלות הרטרו והוינטאג’ שלהן המתעופפות ברוח, בלי לדעת שהן כאלה. גברים הדורי פנים מכונסים באולם גדול. שאנדלירים מנצנצים מעל ראשיהם, כוסית וויסקי בימינם, סיגר עבה נשרף לאיטו בינות לאצבעותיהם השמאליות. בדש הפראק בולטת ההזמנה. ברוכים הבאים לקונגרס הציוני השישי.

עוברים דרך הבופה האלגנטי. גפרורי גזרים ולפתות, קוביות הרינג מעושן ופנכות צבעוניות של מטבלי יוגורט מרעננים. על הפרק – ההצעה הבריטית להתיישבות יהודית במזרח אפריקה. הס מושלך באולם. דממה. “התכנסנו כאן בערב קריר זה לדון בהצעה הבריטית…”, פותח המזכיר במילות נימוסין ומכחכח בגרון ניקוטיני. במשך שעה ארוכה פורט הוא את ההצעה לפרטי פרוטות. “אני מציע” אומר לסיום, “שעוד חמש דקות נקיים הצבעה”.

הגברים מהנהנים זה לזה במבטא יקי כבד. “כן כן, אוגנדה נשמעת לא רע בכלל. שמענו שדי נעים שם, אפילו קצת חמים שם, הו כמה אנחנו אוהבים שחם לנו. אנחנו בעד..כן כן..נו וגם כי הרצל אמר אז בטח שכן”.

ויכוח אירופאי מנומס מתלהט לטמפרטורה פושרת. מנסחים הצעת החלטה, פושרת אף היא, למנות ועדה ולשלוח משלחת חקר לבדוק את המקום. ההצעה מתקבלת ברוב קולות. שנתיים של מתח בינוני עוברות על אבות אבותינו עד שהקונגרס השביעי מחליט לדחות את ההצעה.

אגב, על אף שמה של התוכנית, השטח המדובר היה דווקא בקניה. במערב קניה. אמרו מעתה תוכנית קניה ווסט.

בקושי הפשירו גלידי הקרח מנחירי הסוסים והנה אנחנו מאה ועשר שנים אחרי. יא אללה איך שהזמן טס כשאתה ציוני. על כן אני מציע לכולנו שמעתה, כל פעם שחם לנו, אזייאתים שכמותנו, ואנחנו קצת מזיעים ומוציאים קיטור דו משמעי על כמה חם, לח ודביק בלבנט, ואוי אוי אוי וכאלה, נזכור שיכול היה להיות ה ר ב ה יותר חם אי שם בניירובי הבנויה (שלא לומר ש”פרס יחלק את ניירובי” מצלצל ממש לא טוב).

אז שלא ננשק להם את הרגליים? בטח שננשק!

רעיון נוסף להתמודדות עם החום מובא לכם במתכון הבא. סיגרים שמנמנים אפויים ממולאים בבטטה צלויה, גבינות וקשיו ומלווים במטבל יוגורט-בצל ירוק קריר ומרענן. הסיגרים, זכר לסיגרים העבים שעושנו (או שלא) בקונגרס היהודי, יוגשו חמימים ונעימים, ומטבל היוגורט, זכר לקרירות הנעימה ולשלג השוויצרי שכמעט שלחו אותנו לערבות קניה, ירענן את המנה הראשונה המיוחדת הזאת.

שנצביע? אז מי בעד..? מעולה! בקשתכם התקבלה, וגם כי הרצל אמר!

עלי סיגר אפויים ממולאים בבטטה צלויה גבינות וקשיו, מלווים במטבל יוגורט ובצל ירוק

מצרכים לכמות של 12 סיגרים:

6 עלי סיגר מופשרים
בטטה גדולה
3 ענפי טימין (עלים בלבד)
2 כפות סויה
1 כף סילאן
1 כף שמן זית
חופן אגוזי קשיו
4 כפות שמנת חמוצה
4 כפות פרמזן מגוררת
1 חלמון לציפוי הסיגרים

למטבל היוגורט:

מיכל יוגורט ביו 3%
2 ענפי בצל ירוק קצוצים

אופן הכנה:

נקצוץ את הבטטה לקוביות קטנות, נוסיף את עלי הטימין, הסויה, שמן הזית והסילאן ונשרה בקערה לרבע שעה, ובינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות.

קוביות דלעת

נצלה את קוביות הבטטה כחצי שעה עד ריכוך וזיגוג נאה.

בקערה נפרדת נערבב היטב את השמנת החמוצה, פירורי הקשיו והפרמזן.

הסיגר:

נחצה עלה סיגר לשני חצאי עיגולים, ונשתמש בחצי עיגול לכל סיגר.
נניח את חצי העיגול עם החלק המעוגל כלפי מטה ונניח כף גדושה של קוביות בטטה בחלק התחתון. מעליהן נזלף כף גדושה של תערובת הגבינה-קשיו.

מילוי הסיגר
נעטוף את המילוי מלמטה, נסגור את הקצוות מהצדדים כלפי פנים ונגלגל ונהדק היטב עד לקבלת צורת סיגר.

נגלגל ונהדק

נניח בתבנית משומנת עם הצד הפתוח כלפי מטה.

נמרח היטב את הסיגרים מכל צדדיהם בחלמון עם מעט מים ונכניס לאפייה (לא טיגון!) לחצי שעה, עד הזהבה שחומה ויפה.

אפייה למשך חצי שעה

מטבל היוגורט:

נרוקן מיכל יוגורט ביו לצלוחית נאה. נקצוץ שני ענפי בצל ירוק ונערבבם פנימה. נשמור מעט חתיכות ירוקות ונפזר אותן מעל.

מטבל היוגורט

בתיאבון

לעוד מתכונים עם יוגורט

__________________

צילומים: עפר צרפתי

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה