הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

מה שקורה כשנשים מתחילות לדבר ברמזים, וגם מתכון לטארט אפרסקים עם קרם שקדים לאנשים עם ידיים שמאליות

24/05/2013

מעטים הם הדברים שנהירים לי יותר משתי העובדות הבאות: הראשונה, נשים תמיד, אבל תמיד (ובעיקר נָשַה מסוימת) , תעדפנה לדבר ברמזים ולא ישירות, והשנייה היא שיש אנשים שהם, איך לומר, יותר הנדימנ’ס ממני. וכשהקוסמוס, בטובו הגדול, מפגיש בין שתי עובדות אלו נוצר מפץ גדול, ופוסט קטן כסייד אפקט.

“מותק, תראי איזה יופי. אני ממש זוכר שיש לך יום הולדת בקרוב”
יואו בייבי אתה כזה מתוק שזכרת שבא לי לאכול אותך. פעם בעשרים וחמש שנה זה באמת לא רע.
“על הראסי ועל העיני יפה שלי. מה תרצי שאקנה לך בהפתעה?”

(והנה פה זה מתחיל. שימו לב)

אני רוצה שתפתיע אותי אמרה והתיישבה לי על הברכיים
“טוב נשמה, אבל תני כיוון, מסעדה, בגד (רק זה לא), תכשיט (טוב שיהיה בגד), מסעדה אחרת..תני קצה חוט..”
חשבתי דווקא על המכשיר החשמלי הזה, אמרה בשובבות וחיבקה את עורפי.
“מה חשמלי איזה חשמלי..”? אמרתי ונורה נדלקה אצלי במוח
חברה שלי סיפרה לי שבעלה קנה את המכשיר החשמלי ההוא והיא כל כך נהנית ממנו
“את מוכנה בטובך להגיד לי על איזה מכשיר אנחנו מדברים?
כשנפעיל אותו הרעש שנעשה יהיה כל כך חזק שהשכנים ישתגעו, צחקקה.
“אוקיי..מכשיר..את נהנית ממנו..בקול” הנורה שנדלקה עכשיו כבר מהבהבת בעצבנות.
והוא יכול לינוק ולנשוף, המשיכה, ויש לו שַֹק ממש רציני למטה, אמרה בעודה מכרסמת מטארט האפרסקים החם שהוצאתי מהתנור

התחלתי להזיע.
“א..אבל חשבתי שדווקא…אנחנו בסדר ב..עניין הזה של היניקה, השאיפה ושקי אגוזים, מה לא ככה?”
לא יודעת. לאחרונה מה שאתה מתחיל אני צריכה לסיים לבד. ידנית. וחשבתי שהגיע הזמן לעשות שינוי.
“תראה מה זה” דיברתי לעצמי, “אתה חי עם מישהי שלושים שנה ואין לך מושג מה היא צריכה”
אה כן, והכי ישמח לדעת שהמכשיר כל כך פשוט להרכבה שאפילו אתה תוכל להסתדר איתו עם שתי ידיך השמאליות.

הנורה שהבהבה כבתה באחת. במקומה נדלק לי וואחד פרוג’קטור ענק והציף אותי באור סנוורים.

“אאוריקה !” אמרתי בשמחה והעפתי אותה לספה בעדינות של סוס יאור. “למה לא אמרת שזה מה שאת רוצה?! תיכף אני חוזר” אמרתי ויצאתי בריצה לאוטו. מקץ חצי שעה חזרתי שמח וטוב ולב.

מזל טוב אשתי שלי. איך לא חשבתי על זה קודם..”

(לבעלי לב חזק ושק רציני, תמונת המכשיר נמצאת בסוף הפוסט)

טארט אפרסקים עם קרם שקדים לאנשים עם ידיים שמאליות

את המתכון  לטארט המהמם הזה ראיתי באתר בייגלה וחתומה עליו דנית סלומון האופה האגדתית.
א ביסלע חיפפתי עם כמה מצרכים (מי מחזיק בבית תמצית שקדים מי??) ובכל זאת התוצאה יצאה פצצות.
יש קצת התעסקות עם הכנת הבצק ואח”כ המלית אבל זה ממש בקטנה ולטובתכם אל תתחילו איתי עכשיו.

מצרכים
לבצק:
200 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
מעט מלח
100 גרם קוביות חמאה קרה
חלמון
1-2 כפות מים קרים

לקרם השקדים:
100 גרם שקדים טחונים
2 כפות קמח
שקית סוכר וניל
100 גרם קוביות חמאה
חצי כוס סוכר
ביצה שלימה + חלמון
טיפהל’ה מיץ לימון

לעיטור:
קופסא של אפרסקים משומרים
מעט שקדים פרוסים מולבנים

אופן הכנה

נכניס לקערת מעבד המזון את הקמח, מלח, אבקת סוכר, והחמאה ונערבל עד לקבלת פירורים.
נוסיף את החלמון ונערבל שוב עד לקבלת גוש בצק שהתאחד (אם מסרב להתגבש נוסיף את המים הקרים)
את הבצק נעטף בניילון נצמד בצורת דסקית ונשמור במקרר.
אחרי שהתקרר היטב והתקשה (בזכות החמאה יקירתנו), נרדד אותו בין שני ניירות אפייה ונשטח אותו על תבנית טארט ונחורר עם מזלג חירורים קטנים ומקסימים כמו נמלים שחורות עוקצות.
נשלח את החבריקו לאפייה של 20 דקות. ככה איך שהוא חשוף. שישתזף קצת.

נכין את מלית קרם השקדים.
באותו מעבד מזון שאתם ממש לא חייבים לשטוף, נכניס את כל המרכיבים ונערבל עד לקבלת מרקם של משחה עם קצת גרגירים. נו כמו אלוורה כזאת עם נקודות חביבות. אל דאגה באפייה הכל יימס ויהיה מעולה.
אחרי שהוצאנו את הבצק שנאפה חצי אפייה ונתנו לו להצטנן מעט, נמרח את הקרם יפה יפה

נניח במרכזו חצי אפרסק שלם

ומסביבו נפזר את שאר האפרסקים אחרי שפרסנו אותם לפרוסות דקות אך שמרנו להם על הצורה

נפזר מעט סוכר מעל ואת פרוסות השקדים המולבנים. שיהיה.
נחזיר לתנור ל40 דקות בערך עד שקרם השקדים מתייצב (ולא כמוני ששרפתי את שולי הטארט החתיך שלנו)

והנה המתנה של זוגתיש. רגע על מה חשבתם…|? מפוח עלים אחים שלי.

בתיאבון , מזל טוב (במרץ במרץ) ושבת של שלום :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה