הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

תמיד אהבתי את פסח.
זה רק שבשנים האחרונות אני אוהב אותו טיפהל’ה פחות, ועד לפני חמש דקות גם לא הבנתי למה.

ובכן, ישנן מספיק סיבות לחבבו מעט, יחסית לשאר חבריו הרְגָלִים ועל אחת כמה וכמה למרביץ תורה ברבים, כעבדכם.
ברשותכם צדיקיי, אמנה רק יו”ד סיבות שיכלו להחזיק על גבן, די בקלות יש לומר, את אהבתי הפוחתת לחג האביב החביב:

1. מייבש הכלים הקטן והמעצבן, “הכשר לפסח” שעל השיש, שכל קונסטרוקציית כלים שתיבנה ותיכונן עליו – סופה להיחרב בקול נפץ.
2. כמות הפְתוּת הנאכלת היא בלתי נסבלת.
3. כמות הפְתוּת הנאמרת היא בלתי נסבלת.
4. ההסבר לאחינו האשכנזים מהו פתות, וחַכַּיָיה מייגעת לאור בעיניהם ולמשפט הבלתי אפשרי “אז תגיד מצה בּרַיי!!”
5. לשמוע את המילה “קטניות” עד שמהאוזן מתחילים לצמוח לי עלעלים של שעועית נבוטה.
6. להתעורר ביום ראשון ולהרגיש ביום שישי.
7. להיות שבע ורעב בו זמנית במשך שבעה ימים.
8. לא להתגלח (כי ספירת העומר) ולהרגיע את סובביי המודאגים שאף אחד לא מת.
9. להיתקע עם חבילה וחצי מצות ואכול פתות עד חג השבועות, ולהתבאס שהן נגמרו כי מצדך לאכול פתות מעתה ועד עולם.
10. לקבוע  בבהילות תור לפרוקטולוג ולשתוק בגבורה כשהפקידה אומרת לך שרק בסוכות הוא יכול לקבל אותך.

אבל עם כל אלו הסיבות, קשות וכואבות ככל שתהיינה (ראו סעיף 10), עוד יכולתי לחיות.

ורק לפני חמש דקות נפל האסימון.

עד לפני 3-4 שנים עוד נהגנו, זוגתיש ואנוכיש להתארח בבית הורינו בחג הפסח, ואני, הו כמה שאהבתי אז את את החג.
בשנים האחרונות, עת עול הסבאות המבורך, נטה על כתפיי השחות – אני המארח.

ייאמר מיד שאין אני נדרש לרחמיכם ואף לא לצקצוקיכם ואף לא להשתתפותכם בצערי – כי אין כאן צער ולא בושת ולא חלילה אפילו אבק של אי נחת.

נהפוך הוא!

יש כאן שמחה וששון וילדים וזקנים וטף ונשים ואוכל ואוברדרפט וקציצות ומצות ופתות ועוד קצת פתות וטחורין.  יש כאן הכל מכל כל. ועל כך אני מודה לבוראי, על הטוב עם הפחות טוב, על המשובח עם המפואר, על המעייף עם המתיש.

ובנימה אישית, בחג הזה התהלכתי והרגשתי כמו טווס.
אבל לא בגלל שחלילה גאה לבי, אלא שבחג זה נוכחתי שגוזליי הפכו בעצמם לטווסים יפי זנב ומידות טובות ודרך ארץ.

וכדי להמתיק לכולנו עוד קצת את שמחת החג אני מצרף מתכון לקוביות שוקולד תפוז שהכנתן קלילה וחפוזה ופשוטה לכל דכפין.

קוביות שוקולד תפוז (כשר לפסח כאילו דא!)

מצרכים:
3 חפיסות שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 ביצים
גרידת תפוז ומיץ מחציו בלבד
מעט ליקר שוקולד או כל ליקר שאתם אוהבים

אופן הכנה

נחמם תנור ל 160 מעלות. נשבור לקוביות את השוקולד ונשים בקערה

נחתוך את החמאה לקוביות ונצרפה לקערה. נמס את הכבודה במיקרוגל כדקה וחצי. ונערבב עד אחידות.


נוסיף את גרידת התפוז ואת המיץ מחציו ונערבב היטב

נוסיף מעט מליקר השוקולד ונוסיף את הביצים אחת לאחת ונערבב שוב עד לאחידות.
נשפוך את המסה לתבנית עם נייר אפייה משומן קלות ונאפה כ 25 דקות. נצנן את העוגה בחוץ ונשכיב אותה לישון במקרר ללילה.


בבוקר (כי כמה זמן כבר אפשר לחכות) נחתוך אותה לקוביות זהות (טיפ – לפני שאתם פורסים את העוגה, חממו סכין בכוס עם מים רותחים וייבשו אותה)

שביעי של פסח שמח יקיריי, ובתיאבון.

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה