הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

בשישי האחרון החלטנו ללכת לים.

בדרך כלל השישי שלנו עמוס לעייפה במטלות מצילות חיים שונות, כמו ספונג’ה, בישולים והוצאת הנכדה מהגן.
בשישי זה אמרנו סטופ כדור הארץ ועשינו דרכנו מערבה לשם.

עצירה קצרה בארומה להצטיידות הכרחית של ארוחת בוקר טו גו, תרמוס עם קפה של בית והיידה לים.

בדרך לשם נזכרתי בחכה שלי.

“איזה באסה שלא הבאתי את החכה” אמרתי לה כשיצאנו מהאוטו, מוציא מהבגאז’ שני כסאות-ים ושמשיה.
“תראי איזה יום מצוין לְדַיִיג” אמרתי והצבעתי על הגלים ששצפו אל החול המְצוּדַף.

נשמנו בקצב אחיד ושאפנו לקרבנו אויר מלוח, גדוש בפרוטונים של אושר.

“את יודעת למה אין דַּיַיגוֹת בעולם?” שאלתי כשהתיישבנו זו מול זה, “אז אני אגיד לך למה אין דייגות בעולם. אין דייגות בעולם – כי נשים לא מסוגלות לדוג. סטגדישש.
פשוט אין לנשים את היכולת להבין את הפסיכולוגיה של הדגים, במיוחד של אלה שנתפסים”

אהה, ענתה בחמלה.

“אנשים חושבים שלדוג זה סתם לזרוק חכה למים ולחכות כמו טמבלים שאיזה דג יתנדב להיתפס בקרס, אבל זה ממש לא כך. לגברים יש איזה חוש מיוחד לזה. איים סורי דארלינג אבל זה המצב”, חיככתי ידיים בהנאה גלויה ובפה מלא סלט ירוק. סוף סוף תחום מרכזי בחיים שלגברים יש בו יתרון על נשים ברמה של נוק-אאוט.

“את יכולה להתווכח איתי עד מחרתיים ואני אשתוק כמו דג כי כשאני צודק – אני צודק” אמרתי בחוכמה שאין שנייה לה כשחתיכת חסה לעוסה עפה לי מהפה, ישר אל הסנטר שלה.
בפעולת שאיבה קצרה ומפתיעה (אני לא הופתעתי) החזרתי את העלה הירוק ללוע מחצבתי, ואת הסנטר שמולי השארתי נקי ונוצץ אף יותר משהיה קודם.

את צריכה להבין, אמרתי לה בלעיסוּת, שזה לא יתכן שיש דייגות ולו מהסיבה שאתן רחמניות בנות רחמניות. (תענוג כמה שאני ציני לפעמים. כל כך ציני שנדמה לי שהיא חושבת שאני סתם מדבר שטויות. אחח הדקויות האלה מסבות לי אושר)

כן, אני מבינה.

ויותר מזה, בגלל שאתן יצורים כה תבוניים וענייניים – כל העניין של הדייג נראה בעיניכן, בוודאי, כבזבוז זמן משווע ומיותר.

בטח, ברור.

שלא לדבר על הסבלנות הנדרשת בדייג שאין הרי מצב בעולם שלאישה, עם כל הכבוד לה ושנינו יודעים שיש ובטונות, תהיה גם את הסבלנות וגם את הנרווים לתפוס דגים בחכה, ויש לך מזל שלא התערבנו כי היית אוכלת אותה לקרדה, סיכמתי את הטיעון המסיים בכפל משמעויות ובניגון של ניצחון.

בוודאי. איזו שאלה, גאון שלי. אמרה בחיוך ממתיק סוד. אבל למה לי לחשוד בכשרות.

אגב, הבאת משהו מתוק? שאלתי עדיין מסוחרר מהטקטיקה המנצחת של הויכוח האחרון.

כן מותק, הבאתי את שני הטארטלטים האחרונים שהכנת אתמול.

ועכשיו אם לא קשה לך אתה מוזמן להסתובב ממש לאט ולתת אחד מהם לדייגת הלא קיימת שמאחוריך, ואחד אני אוכל כי הפסדת בענק בהתערבות ההיא שמזל שלא התערבתי איתך.

פה כבר חשדתי.

הסתובבתי לאטי והנה היא. עומדת בגאון עם דלי מלא דגים למרגלותיה הדייגת הראשונה בעולם שראיתי.

ועכשיו אני שואל אתכם, מה לעזאזל, הסיכוי שבפעם היחידה בחיי שאני אראה דייגת, אמיתית, עם חכה, היא תִּימַצֵא עשרה מטר מאחורי, וזה יקרה בדיוק כשאני מנצח את זוגתיש בויכוח על דייגות ובו בזמן גם מפסיד לה, נו אני שואל אתכם..?!

עזבו,

מה שתגידו.

מסקנה: כשאשתך עונה לך “אהה” ו”כן ברור מותק” אז כלום אינו אהה, ושום דבר אינו ברור מותק, וכל הטקטיקה שלך מסתברת כחלק מהאסטרטגיה שלה.

לפחות טארטלט המקדמיה עם קרם עוגיות הלוטוס היה משגע.

לפחות ככה סיפרו לי.

טארטלט מקדמיה וקרם לוטוס

המתכון שמבוסס על מתכונה של רותי אוליבר האלופה הנו פשוט להכנה עד מאוד.
אפשר לומר בבירור שהיחס בין כמות ההשקעה לעומת הטעם ולמחמאות שתקצרו הוא כל כך הפוך שזה כואב.
אגב, עם הטארטלטים הללו אתם יכולים להפתיע את אהוביכם וחבריכם במשלוח המנות הקרוב ולהחליף את אזני ההמן המסורתיות.

מצרכים

לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
ביצה

למילוי:
150 גרם אגוזי מקדמיה
כמה כפות של קרם עוגיות לוטוס
כמה כפות של חלב מרוכז ממותק

אופן הכנה

נקצוץ את החמאה לקוביות נאות

נשקול בדיוק 100 גרם סוכר

נערבל יפה יפה במיקסר עם וו גיטרה

לא נשכח להוסיף את הביצית

נערבל עד למסה קרמית ותפוחה. נוסיף באטיות את הקמח ונמשיך לערבל רק עוד קצת, עד שיתאחד למרקם פירורי

נעביר את הפירורים לנייר אפייה

נכווצ’ץ’ את הפירורים לצורת דיסק ונשלח אותו לחשוב עם עצמו לחצי שעה למקפיא. כשנוציא אותו נניחהו בין שני ניירות אפיה ונרדד עם המערוך לעובי של חצי ס”מ

נקרוץ עיגולדים ונמלא את תבנית הטארטלטים ששימנו מעט קודם

ולפני שנשלח אותם ל”אפייה עיוורת” (בלי מילוי) נחתוך מעט נייר אפייה ונניחם ישירות על הבצק ונמלא בקטניות בתור משקולות

נאפה את החברים כעשרים דקות, נוציא את התבנית ונעיף משם את הקטניות, ונחזיר לעוד 5 דקות אפייה כדי שתתייבשנה התחתיות של הטארטלטים. נוציא את התבנית (אבל את התנור נשאיר פועל וחם) נמתין מעט שתצטנן ונחל בהזלפת כף של קרם עוגיות לוטוס על כל תחתית

ועכשיו נניח כמה מקדמיות ממזרות ישר על הקרם

מעל לכל הטוב הזה נזליף כף או שתיים של חלב מרוכז

והיידה לסיבוב אחרון בתנור ל10-15 דקות ועד שהמילוי מבעבע. נוציא מהתנור ונחכה שיתקרר מעט. אחח כמה שזה טעים..

בתיאבון :)

שבוע טוב וחג פורים שמייח ומבדייח

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה