הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

שבת בבוקר. מוקדם. הבית עוד לא התעורר. בחוץ הגשם מזלעף. חורף אמיתי.
למטה בסלון אני עם הנכדה על הברכיים, מדפדפים בספר החיות בפעם האלף.
בכל פעם שמגיעים לתמונה של הפיל היא שמחה כאילו רואה אותו בפעם הראשונה. “פיל” היא אומרת עם למ”ד בולגרי ומוחצת לי את האף. אנחנו עוברים דף. “קיקי” היא מצביעה על התוכי. “איך עושה תוכי..?” אני שואל בטיפשות. היא מביטה בי בסלחנות.
לאהבה של נכדה לסבהּ יש מתיקות שקשה להסביר. גם לא צריך.
אני מקלף לה דף מתוק של עוגת שמרים קינמון. היא מכרסמת בהנאה ומסמנת לי לקום.
אני מקלף גם לי דף קינמון אחד וקם כמצוותה. אנחנו רוקדים “עוגה עוגה במעגל נחוגה”. אושר בטעם קינמון.

את העיצוב המיוחד של העוגה בתבנית (עוגת קלפים) ראיתי באיזשהו בלוג מחו”ל אבל לצערי אני לא זוכר היכן. אני אודה מאוד אם מישהי מהקוראות שיודעת ,תאיר את עיניי ואשמח להביא דבר בשם אומרו.
(אני מודה לקרן אגם שעדכנה אותי ושלחה את הקישור המצורף לבלוג המקורי של ג’וי:http://joythebaker.com/2011/03/cinnamon-sugar-pull-apart-bread/)
את העוגה המוכנה אין צורך לחתוך בסכין וניתן “לקלף” עם הידיים ולהתענג על דפי קינמון רכים ונימוחים. מושלם ליד כוס תה כשבחוץ הגשם נותן בראש.

מצרכים
לבצק שמרים
( ל- 4 תבניות אינגליש)
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
¾ כוס סוכר
¼ כפית מלח
1 + ¼ כוסות שמן קנולה
1 + ½ כוסות מים חמימים

מילוי קינמון (לתבנית אינגליש אחת. את השאר תמלאו בשוקולד/חלווה/וכו’ כיד הדמיון הטובה)
מעט שמן קנולה (עדיף בספריי)
½ כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון טחון
חופן אגוזים קצוצים (אצלי הילדים לא אוהבים עם אגוזים, אבל מה הם מבינים)

אופן הכנה
נשים את כל חומרי הבצק, פרט ל ¼ כוס שמן, במיקסר ונלוש 10 דקות. כשהבצק מתגבש נזליף את יתרת רבע כוס הזמן שייטמע בו היטב.
נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה בניילון נצמד ומגבת וניתן לו לתפוח במקום חמים כשעה. פה אני יודע שאיבדתי חלק מהקוראות שלי. למי יש כוח להתפחה של שעה… אז הקשבנה לי – עכשיו הרווחתן שעה לעשות לכן כוס קפה, לקחת את העיתון ביד ולהתרווח בכורסא בלי שום ייסורי מצפון .זה קשה אני יודע. אבל תראו כמה מהר שעה יכולה לעבור.
פוףף..עברה שעה.. נוריד את הבצק למשטח מקומח ונוציא ממנו את האוויר בכמה לישות טובות. נחלק את הבצק לארבע חלקים שווים. ניקח את הרבע הכי יפה וסקסי ועליו נעבוד.

נשטח אותו  למלבן או הכי קרוב למלבן שנוכל. סורי. גיאומטריה אף פעם לא היה הצד החזק שלי..
נמרח אותו במעט שמן ונפזר עליו סוכר חום וקינמון, אם יש אגוזים אז זה הזמן להוסיף גם אותם,  ונהדק עם הידיים טוב טוב לבצק לכל ארכו ורוחבו.


ועכשיו לשוס של העוגה..עם סכין חדה או עם קלף, נחתוך את העוגה לפסי אורך ברוחב של 6-8 ס”מ,  קיבלנו 5-6 פסים.

נניח את הפסים שחתכנו אחד על השני. את אלה שיצאו קצרים – נמתח מעט.

כעת נחתוך חתיכות של 5 ס”מ לכל עובי הפסים ונניח אותם על הצד בתבנית משומנת
עד שנמלא לכל אורך התבנית

נכסה שוב בניילון נצמד ומגבת ונשאיר להתפיח לעוד חצי שעה בערך.
נמרח בביצה ונשלח ל40 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
זה הזמן להכין סירופ סוכר – חצי כוס סוכר+חצי כוס מים+מעט לימון לבשל על אש גבוהה 10 דקות ולצנן.

איך שהעוגה יוצאת מהתנור שזופה ויפה – מורחים בשפע מסירופ הסוכר ומחזירים לעוד 2-3 דקות אפייה.

יאללה תתפנקו..בתיאבון

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה