ארמון של תה

LE PALAIS DES THES הוא מקום העושה חשק לשתות תה – כי תה זה האספרסו החדש

בחורה עם מחשב נייד

בוטיק התה המקסים "LE PALAIS DES THES" המוכר לי מפריז (ומונה 22 סניפים באירופה ואחד בטוקיו), עשה לשמחתי עליה ל"ארץ קפה הבוץ", ומביא איתו ניחוחות מעודנים של ארצות רחוקות.

המקום מעוצב כמו שהצרפתים יודעים, בצניעות אסתטית מפתה, ומציע מגוון ענק של סוגי תה בעלי שמות חושניים, קומקומים מגניבים מכל הז'אנרים, קעריות קטנות, אביזרי עזר כמו מסננות וספרים מקצועיים בנושא.

ההיסטוריה הארוכה של פולחן התה במזרח הרחוק, שעת התה האנגלית המסורתית ובמיוחד סגולות הבריאות של המשקה אשר נכנס בעידן האחרון לארון התרופות, הפכו אותו ללהיט העכשווי של "פיינשמקריות" טרנדית.

תאמינו או לא, תה הוא המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי המים: 15 אלף כוסות בכל שנייה, כשבצרפת לדוגמא, שוק תה הגורמה גדל בכל שנה ב-10% ובארה"ב צופים שבשנים הקרובות מחצית מצריכת התה תהיה של מותגי גורמה.

מתברר שגם אצלנו יש "תאופילים" כלומר "משוגעים לתה" והרבה מהם כבר מצאו דרכם אל הבוטיק בדיזנגוף: לארמון התה התל אביבי נכנסים תרמילאים מוכי געגועים בחיפושם אחר התה התאילנדי "מילקי וולונג" או תה יפני "קוקצ'ה" העשוי מגבעולים, דוברי רוסית השמחים למצוא כאן תה "קימן", "דרג'לינג" ותה "וולונג" שהוא בין ירוק ושחור ושוחרי בריאות המתבלבלים כאן בין כ-30 סוגים של תה ירוק נוגד חמצון, עשירים או דלים בקפאין, בהם מככב התה פו אר (PU ER) המוכר כבעל סגולות להורדת כולסטרול, שמירה על משקל תקין, והתאוששות מהאנג-אובר (חמרמורת).

מומחי הרשת מסבירים (במבטא בלגי) שכדי לעשות תה איכותי מאוד חשוב להשתמש במים טובים וגם לא כדאי להרתיח אותם עד הסוף. וגם מספקים מתכון:

אלתית מעושנת ללא עשן

עם תה הנמר (The du Tigre), תפוחי אדמה קטנים ושמנת מוקצפת

תה הנמר הוא תה מעושן שמוצאו מטייוואן. לאחר קטיפת העלים והפיכתם לתה שחור, מייבשים את העלים מעל מדורת עצים. הסממנים המעושנים מאד של התה מבשמים את הדג באמצעות מגע ישיר עם הבשר במשך 24 שעות. אפשר לחזק אותם על ידי שמירה על עלי התה של התחמיץ בזמן האפייה. האלתית מפתח סממנים מעושנים עדינים וסמויים ביותר הבאים אך ורק מהתה!

מתכון ל-4 אנשים

זמן ההכנה 45 דקות

קל להכנה

מרכיבים

  • 400 גר' אלתית
  • 1 לימון צהוב
  • 10 גר' מלח
  • 10 גר' סוכר
  • שמן זית
  • 10 גר' 'תה הנמר'
  • 25 סמ'ק שמנת נוזלית
  • בשביל התוספות
  • 12 תפוחי אדמה
  • ריחן
  • חומץ ריחני ושמן זית
24 שעות מראש

לזרות על האלתית מלח, סוכר, מיץ לימון ותה הנמר. לגלגל לאחר מכן את האלתית בדף שקוף ולשמור במקום קריר.

באותו יום, האלתית

לחמם סיר מים, להפסיק ברתיחה ולהניח את האלתית עדיין עטופה בסל אדים למשך 5 עד 10 דקות.

בזמן אפיית האלתית להוריד את הסיר מהאש.

אפייה מהירה זו מאפשרת בדיוק הפשרת בשר הדג.

לשים את האלתית במקום קריר כדי לקרר אותה.

באותו יום, תפוחי האדמה

לשים את תפוחי האדמה במים קרים מלוחים, לאפות במשך כעשר דקות.

לחתוך אותם לעיגולים תוך שמירה על הקליפה (או לקלפה, לפי נוחיותכם).

להחמיץ אותם לאחר מכן בתחמיץ (שמן זית וחומץ ריחני). להוסיף ריחן קצוץ באופן גס.

להוציא את האלתית מהדף השקוף. להסיר קצת את התה העוטף אותה, לפי נוחיותכם. לחתוך את הדג לפרוסות לאורך ולהסיר את העור.

שמנת מוקצפת

לשים את השמנת הנוזלת הטריה במקרר לפחות לחצי שעה לפני ההכנה.

לערבב אותה לאחר מכן במיץ של חצי לימון, ולאחר מכן לערבל במערבל חשמלי עד לקבלת שמנת מוצקה למדי.

להוסיף לצלחת כופתה של שמנת מוקצפת ליד האלתית.

הכנת הצלחת

לשים תחילה את תפוחי האדמה, לאחר מכן את פרוסת האלתית מעליהם.

אנו ממליצים על שכבת שמן זית, כמה עלי תה וכמה גרגרי מלח גס על האלתית.

לליווי המנה הזאת

טאמאריוקוצ'ה אימפריאל (Tamaryokucha Imperial) תה יפני ירוק, מאפשר להשיג התאמה יפה. תה עתיר ניחוחות זה ומרקמו הקטיפתי, יתחבר בעדינות לסממנים האנינים של תפוחי האדמה והשמנת, וישלים את סממן האלתית.

טמפרטורת המים: 75 ºC

זמן החליטה: דקה וחצי עד 2 דקות

תוכלו להגיש מנה זו גם עם באנצ'ה הוז'יצ'ה (Bancha Hojicha) המציע התאמה שונה מאד. סממן הפירות של תפוחי האדמה והסממן החורשי של הדג המעושן יובלטו. חיבור זה יביא הרבה אופי למנה וגם לתה.

טמפרטורת המים: 90 º C

זמן החליטה: 3 דקות

LE PALAIS DES THES

כתובת החנות: דיזנגוף 131 (פינת גורדון), תל אביב, טלפון: 03-5221317

לבלוג של רעיה הנרי