הבלוג של רעיה הנרי

הבלוג של רעיה הנרי

עיתונאית בנושאי עיצוב, טיפוח, אוכל, תיירות, אורח חיים בריא ולייף סטייל בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 52

החל מפברואר 2010


בימים אפרוריים גוברים עלי הגעגועים לנכר. אז הלכתי סוף סוף לראות את התערוכה של אנסלם קיפר במוזיאון החדש של תל אביב, כמו שאני עושה בחוצלארץ. אמנם סקרן אותי הבניין החדש אבל בעיקר נהניתי מהנגיעה המאוד עוצמתית של האמנות – חוויה שכבר הפסקתי לקוות לה. אחרי זה כבר הצטמצם ההיצע התרבותי מאוד, אז  קפצתי לאולם התצוגה של חזי בנק בדיזיין סנטר- כי שם תמיד מעניין. הבשורות הפעם הם חידושים מגניבים למטבח ולטבחים: מערכת ה-Water zone של המותג  Dornbracht- עם ארבעה כיורים חכמים, שזכתה בפרס Initiative Besser Leben – Kücheninnovation“ היוקרתי. המעצבים   Christian & Michael Siegerעשו עבודת תחקיר קפדנית עם שפים מקצועיים, בשלנים ביתיים, מעצבים ואדריכלים, ומיפו את צרכי השימוש בכיור- בחלוקה לארבעה תחומים מרכזיים: הכנות, בישול, ניקיון ושתייה. בחזי בנק מספרים בגאווה שאפילו השף הגרמני המפורסם Frank Buchholz, אחד המוערכים בסצנת הקולינאריה האירופאית היום ובעל מסעדת Buchholz –במיינץ, שיבח את השימוש בארבעה אזורי מים במטבח אחד (ויש גם למטבחים קטנים):

1.איזור ההכנה לבישול: ה-Preparing Zone  מציע שני אגני מים, האחד עמוק להשריה והשני כמעט שטוח, וברז עם זרם שמטפל בעדינות בשטיפת המוצרים לשלב ה ‘מיז און פלאס’ – כלומר לשלב הפריפרודקשן. ויש גם קרש החיתוך ש”מתלבש” במדויק על הכיור וזז בקלות.כדאי להציץ:

2. איזור הבישול עצמו: כאן הברז מאפשר רדיוס תנועה רחב המאפשר הוספת מים לתבשיל ללא צורך להסירו מהכיריים והכיור גדול מספיק להכלת הסירים והמחבתות הגדולים ביותר.

http://www.youtube.com/watch?v=HW_1zNSLPM4&feature=related

3.איזור הניקיון: מתוכנן למקסימום יעילות עם זרמי מים לכל מטרה- חזק להסרת שאריות אוכל עקשניות, ועדין לשלב שטיפת הסבון. הכיור מחולק לשניים: חלק אחד להשריית הכלים במי סבון וחלק שני, עמוק ורחב, לשטיפתם.

http://www.youtube.com/watch?v=V0N1MG7FYaI&feature=related

4. איזור השתיה: Drinking zone  הוא סוג של תמי 4 למתקדמים סמוי מהעין- ומתוכנן להכנת שתייה ממים מסוננים חמים או קרים

http://www.youtube.com/watch?v=E3qRbSEaVzA

Universal- גם למטבחים קטנים

למטבחים קטנים עוצב הכיור בשני אגנים, האחד עמוק והשני רדוד, ועוצמת המים בברז מווסתת במדויק כך שתוכל לתת מענה למגוון של פעולות, מניקוי כלים ועד שטיפת ירקות.

בסוף, עם ארבעה כיורים בראש והרבה השראה אמנותית, חזרתי הביתה למטבח החד כיורי שלי. רקחתי תבשיל- “רגו” ריחני מאוסף המצרכים האקראי שמצאתי במטבח המבולגן שלי, וערבבתי עם פסטה מוקפדת על האל- דנטה. אפילו הבנים שלי הודו שיצא מעולה. והייתי רוצה לראות את הכוכב הזה-  Frank Buchholz מאלתר כמוני ארוחת גורמה עם כיור אחד.

עוד מהבלוג של רעיה הנרי

תצוגה מקדימה

היה צבעוני

לאחרונה הזדמנתי לרחוב החשמל 33 בתל אביב ונקלעתי לפתיחה חגיגית של חנות צבע חדשה. לא סתם חנות, בוטיק צבעי פרימיום לבית- ממותגים בידי ראלף לורן. לרגע שכחתי את האדים השגרתיים העולים מהביצה המהבילה של חיי ואת זעמי על מהפיכת...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

פסטה - האוכל האולטימטיבי

בשבילי פסטה זה האוכל האולטימטיבי: טעים, קל להכנה ופתוח ליצירתיות. הייתי לוקחת איתי פסטה לאי בודד (במיוחד משום שהייתי צריכה לבשל בעצמי...) כי יש לפסטה קסם מנחם - היא משביעה, ובו זמנית עושה חשק לעוד. "פסטה" באיטלקית זה בצק....

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

אורחים לרגע - יופי של סרט

אם הסרט "אורחים לרגע" לא היה ישראלי כל כך -הייתי יכולה להישבע שהוא צרפתי (מהמוצלחים שבהם). קטן, שנון, ומקסים. גור בנטביץ' שזכה על תפקידו בפרס השחקן המצטיין בפסטיבל ירושלים האחרון, מפגין כריזמה טבעית קלילה נוסח וולטר מת'או ...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה