הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 26

החל מיוני 2014

שמרים, שום, תערובת גבינות, שמן זית ובזיליקום זה כל מה שנועם, הבת שלי, היתה צריכה כדי להכין לי לחמניות עם ריח מעלף וטעם ממכר שיגרמו לי לשכוח שהיא הבטיחה לי לסדר את החדר שלה

24/02/2020

bread3

כשנועם התחילה עם שגעון הסליים, קיוויתי שזה יחלוף לה אחרי כמה שבועות אבל היא התעסקה בזה כמעט שלוש שנים. יום אחד בעקבות יריד קיץ בשכונה, היא ביקשה להכין בצק לחלות על מנת למכור ביריד, ומאז את הסליים החליף בצק שמרים.

bread

לכבוד יום המשפחה, נועם החליטה לנסות מתכון חדש ובמקום החלות המתוקות להכין לחמניות עם הרבה שום, בזיליקום וגבינות. כמו כל שבוע היא כמובן שיתפה אותי בחגיגה, אני בעיקר על תקן הטועמת, קצת מהגבינה, קצת מהבצק וקצת מממרח השום-בזיליקום, והיא משחקת עם הבצק, מרדדת, חותכת, ממלאת בגבינות, מורחת את הציפוי הריחני ומכניסה לתנור. הריח שהתפשט מהתנור הגיע עד לשכנים ובקושי הספקתי לצלם את הצלחת לפני שהכל נטרף. אז הנה המתכון שכל ילד יכול להכין.

 bread4

לחמניות שום בזיליקום וגבינות ממכרות

המצרכים:

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 טבליות שום כתוש דורות

2 כפות שמן זית

1 כוס חלב או מים פושרים

לממרח השום בזיליקום:

חצי כוס שמן זית

חצי כפית מלח

2 טבליות בזיליקום קצוץ דורות

5-4  טבליות שום כתוש דורות

למילוי גבינות:

גבינת פרמזן מגורדת

גבינה צהובה מגורדת

גבינת קשקבל מגורדת

גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק. שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים ומערבבים.

מוסיפים לאט לאת את המים או החלב, השמן והשום הכתוש.

מערבלים עד שנוצר בצק חלק וגמיש ( 6-7 דקות).

מעבירים לקערה ומתפיחים  עד שמכפיל את הנפח.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק וחותכים למלבנים או עיגולים לבחירתכם.

מורחים כל צורה בממרח השום בזיליקום.

שמים על הממרח ערימה של תערובת הגבינות.

שמים מעל הגבינות מלבן או עיגול נוסף ומהדקים סביב עם מזלג.

מורחים מעל שכבה נוספת ומפנקת של תערובת השום בזיליקום.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק אפוי. טורפים הכל בלי למצמץ.

הכנו לכם גם סרטון של אופן הכנת המתכון

[youtube lULlwtdMMfo nolink]

bread2

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...