הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 19

החל מיוני 2014

כשהילדים אוהבים פסטה והרבה ממנה, והשליח של מרינה פטריות הגליל מגיע עם מגוון פטריות וירקות טריים היה לי ברור ש שיתבשל משהו טעים במראה שונה שיחבר בין הפסטה לפטריות

25/08/2019

כל השבוע אצלנו אין ארוחות מסודרות כי לכל אחד מבני סדר יום שונה ואז מגיע יום ששי וכולם מתכנסים לארוחה משותפת וכמה כיף היה השבוע לשלב בארוחה את המתכונים שהכנתי מארגז הירקות והטריות שהגיעה ע”י השליח של מרינה פטריות הגליל.

למה השליח בכלל הגיע אליי? פשוט מאד, השתתפתי לפני מספר שבועות בסדנת בישול של חברת מרינה פטריות הגליל התלהבתי וכתבתי להם שני מתכונים והם התלהבו חזרה ובקשו שאכתוב עוד .הארגז היה כל-כך טרי ומפנק שמיד הכנתי שוב שני מתכונים:

את הרעיון למתכון הראשון ראיתי ברשת והתלהבתי וכשהגיע הארגז וראיתי שיש בו גם פטריות שימאג’י שמחתי על ההזדמנות להכין את הגירסה שלי למתכון שמצטלם כל- כך טוב

אז קבלו את “גינת הפטריות” שלי.

מה צריך?

חבילת פטריות שימג’י של מרינה

חבילת פסטה פנה מבושלת “על דנטה”

250 מ”ל שמנת לבישול

חצי כוס חלב בטמפרטורת החדר

בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

50 גרם גבינת פרמזן (אפשר גם גבינה צהובה)

50 גרם חמאה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים ומבשלים בהם את הפסטה עד לדרגת “אל דנטה”
  2. ממיסים במחבת  את החמאה ומטגנים בה את הבצל והשום
  3. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים, מוסיפים בהדרגה את החלב ומנמיכים את הלהבה. מתבלים במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ- 8 דקות
  4. בכלי מתאים לתנור עם שפה בגובה מעט יותר מאורך הפסטה מסדרים את הפסטה בעמידה כך שתראה מלמעלה כמו כוורתפטריות
  5. שופכים את רוטב השמנת על הפסטה ומנערים את הכלי כדי שהרוטב ימלא את כל צינורות הפנה.
  6. לוקחים את צרור הפטריות ומפרקים לפטריות בודדות ומכניסים לכל צינור פסטה פטרייה כאשר הכובע כלפי מעלה עד שנוצרת “גינת פטריות”פטריות 6
  7. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורת של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהגבינה נמסה או מבעבעת

פטריות 3

הטעם … מעלף!!!

המתכון השני הוא בהשראת חבריי הרבים שמלאו השנה את הפיד שלי בתמונות שרובן מיוון.

אז הכנתי מאפה מהיר במחבת ממולא בפטריות ושאריות גבינה שמצאתי במקרר

 המצרכים לבצק:

3 כוסות קמח שמרים מכל סוג שהוא (לי היה בבית קמח חקסם לחלה)

חצי גביע יוגורט

כפית מלח

1/4 כוס שמן

כוס חלב

אופן ההכנה:

1.מערבבים במעבד מזון את כל החומרים לבצק גמיש.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.

חומרים למלית

בצל יבש

2 שני שום

סלסלת פטריות שמפיון או פורטבלו

מעט גבינת פטה

מעט גבינת קשקבל

שמן זית לטיגון והברשה

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת את הבצל והשום.

פ2

2. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומקפיצים עד שהפטריות מגירות את הנוזלים.

הרכבת המנה

1. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים

2. מרדדים כל כדור לעלה דק כמה שאפשר

3. מניחים במרכז העלה פרוסת קשקבל ועליה תערובת הפטריות ומעליה גינה מלוחה מפוררת (פטה, בולגרית ואפילו פרמזן)

פ3

4. מקפלים לריבוע (שני הצדדים כלפי פנימה ואז את החלק העליון ואח”כ התחתון כלפי המרכז.

5. מברישים במעט שמן זית

פ5

6. מטגנים במחבת 3-4 דקות מכל צד ו… טורפים מיד

פ6

נהניתם לקרוא? רוצים עוד גם בעתיד? מוזמנים להמשיך לעקוב אחריי כאן.

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קדרת ירקות שורש גלילית

קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

פמת"א: הסדרה שתתמכרו אליה

אולי זה הגיל, אולי זו אני ואולי הם חיים שגורמים לי להתמכר  בקלות לסדרות על נשים ששוברת מסגרות. אני מכורה לאליזבת' -מזכירת המדינה, אני מעריצה של מרדית גריי מ"האנטומיה של גריי ואני מוצאת את עצמיי יותר ויותר מתחברת לסדרות על...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה