הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 19

החל מיוני 2014

ריזוטו ופולנטה שני מאכלים כל – כך איטלקיים שעם תוספת של פטריות מוקפצות וריבת עגבניות שרי הפכו לארוחת ששי מפנקת

27/07/2019

חופש גדול, הגוזלים הגדולים כבר פרחו מהקן ואני נשארתי עם הגוזלית הקטנה שבגיל ההתבגרות התיאבון שלה רק גדל.

הזמנה לסדנת בישול עם פאני רוטשטיין הייתה בהחלט משהו מרענן בקיץ הישראלי עם פוטנציאל גדול להשביע את רעבונה המתגבר של הגוזלית.

צילום: גלית סבג

כשנודע לי שהמצרכים בסדנה יהיו בעיקר פטריות (ושאר ירקות) של מרינה פטריות הגליל לא חשבתי פעמיים. כמו בפרק שגרתי של מאסטר שף התקבצנו למעלה מ- 30 נשים רובן בלוגריות בדן גורמה לסדנת הבישול של פאני. המקום המה כמו כוורת, את פנינו קידם דוכן עמוס בפטריות, ירקות, עשבי התיבול ופירות צבעוני, טרי ומעורר חשק לקחת מהכל ולהיכנס למטבח אבל, בכל באלגן צריך גם קצת סדר, אז התחלקנו לקבוצות, קיבלנו מתכונים, תפסנו מקום ליד עמדות הבישול ו… חתכנו, תיבלנו, הקפצנו, בישלנו, אפינו, טעמנו ובסופו של ערב מלא בעשייה גם אכלנו ארוחה טעימה בטירוף.

כדי שנמשיך להנות מהמוצרים של מרינה פטריות הגליל קיבלנו ביציאה מהסדנה, ארגז צבעוני ומלא בכל טוב ובעיקר טרי טרי.

עם פאני צילום: גלית סבג

עם המתנה הזו חזרתי הביתה ולמחרת כבר נכנסתי למטבח כדי להכין ארוחה איטלקית ים תיכונית עמוסת פטריות עם עוד קצת ירקות

ולפניכם התוצאה שני מתכונים איטלקיים קלים להכנה, משביעים וקוצרי מחמאות

ריזוטו פטריות

ריזוטו

מצרכים:

כוס אורז ריזוטו

חצי כוס יין לבן

2 כוסות ציר ירקות

בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפניון או פורטבלו

2 שיני שום

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית או חמאה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים במחבת את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית ומטגנים עד שנהיה כמעט שקוף.

מוסיפים את הפטריות החתוכות ומקפיצים ומנקזים נוזלים עד שהפטריות והבצל מתאחדים בטעמים. לקראת סוף הטיגון מוסיפים 1-2 שיני שום כתוש להגברת הטעם.

מניחים בצד להתקרר מעט

מכניסים לסיר את האורז עם מעט חמאה או כף שמן זית ומערבבים קלות.

מוסיפים את היין ומערבבים עד שחציו מצטמצם, מוסיפים בהרגה ותוך כדי ערבוב את ציר הירקות, בעל פעם 1/4 כוס ומערבבים עד שנספג באורז ואז מוסיפים עוד כך עד שהאורז הופך לתפוח ודביק (לטעמי רצוי לבשל עד לדרגת אל דנטה בה מרגישים מעט נוקשות במרקם של האורז)

שמים כף גדושה בצלחת ומעל מוסיפים את הפטריות ומתענגים מכל ביס. אפשר ורצוי לגרד מעל מעט פרמז’ן

פולנטה עם פטריות מוקפצות וריבת בצלים, עגבניות שרי וצ’ילי

פולנטה

המצרכים לפולנטה:

כוס קמח תירס

2 כוסות חלב

1 כוס מים

2 כפות שמן זית

1 כוס פרמז’ן מגורד

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

בסיר מרתיחים את המים והחלב.

מוסיפים בעדינות את קמח התירס ומערבבים ברציפות עד שהתערובת מבעבעת וסמיכה.

מוסיפים את הפרמז’ן ושמן הזית ומערבבים.

טועמים ומתקנים את התיבול.

מעבירים את הפולנטה לתבנית שרופדה בנייר אפיה ומשטחים לעובי של ס”מ גובה ומקררים.

ריבת בצל, עגבניות שרי וצ’ילי

בישול

מצרכים

בצל גדול פרוס לטבעות

חצי קופסא של עגבניות שרי חתוכות לרבעים

חצי כוס סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

מעט צ’ילי גרוס

אופן ההכנה

שמים הכל בסיר (חוץ מהצ’ילי ומיץ הלימון)  ומבשלים יחד עד שמצטמצם

לבניית המנה:

  1. חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל 3X3
  2. מטגנים קלות במחבת עם חמאה עד שמתקבלים ריבועים עם צריבה קלה
  3. מניחים שני ריבועים על צלחת
  4. מעל ריבוע אחת שמים כפית מריבת הבצל ועל הריבוע השני כפית פטריות שהוקצו במחבת עם בצל ומעט שום

כל מה שנותר בסוף… הוא לאכול ולקבל מלא מחמאות

בתיאבון

תודה מיוחדת לגלית סבג שצילמה אותי מבשלת

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קדרת ירקות שורש גלילית

קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

פמת"א: הסדרה שתתמכרו אליה

אולי זה הגיל, אולי זו אני ואולי הם חיים שגורמים לי להתמכר  בקלות לסדרות על נשים ששוברת מסגרות. אני מכורה לאליזבת' -מזכירת המדינה, אני מעריצה של מרדית גריי מ"האנטומיה של גריי ואני מוצאת את עצמיי יותר ויותר מתחברת לסדרות על...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה