הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מיוני 2014

תבשיל ירקות שורש בהשראה גלילית שמוגש על מצע אורז לבן או מלא לבחירתכם. מנה טבעונית מנחמת וחורפית

12/12/2018

דורות צלחת קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז מזוודה ולחפש מקום לינה בגליל. שם כשהגשם מטפטף, הירוק מלבלב והנחלים שוצפים וגועשים הכי כיף להתכרבל באיזה צימר רצוי עם אח בוערת ובשעות הערב המוקדמות לצאת לאחת מהמסעדות הגליליות כדי לאכול איזה תבשיל קדרה מלא בעשבי תיבול. מכל גיחה כזו לגליל אני חוזרת עם קדרת חרס או קרמיקה חדשה שקניתי מאחד האומנים ותמיד תמיד גם עם רעיון למתכון שאני אבשל בה. המתכון המצורף כאן נכתב בהשראת הגליל והותאם לטרנד החדש של הנוער בבית שדוגל מתוך מוסריות באוכל צמחוני על גבול הטבעוני.

קדירת ירקות שורש

קדירת ירקות שורש

קדירת ירקות שורש טבעונית בניחוח גלילי

מצרכים:

בטטה אחת קלופה וחתוכה לקוביות

2-3 גזרים פרוסים לטבעות עבות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

סלסלה של פטריות שמפיון

100 גרם ערמונים קלויים

כוס עדשים כתומות

10 שזיפים מיובשים ומגולענים

3 קוביות בצל מטוגן של דורות

5-6 קוביות שום כתוש של דורות

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

כפית קינמון

כפית פפריקה

1/2 כפית צ’ילי גרוס

כף סילאן

2 כפות תערובת עשבי תיבול (טימין, זעתר, רוזמרין, אורגנו)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.מניחים את קדירת החרס על בסיס שמתאים לבישול על גז

2.מחממים שמן זית עם קוביות הבצל המטוגן והשום הקפואים, עד שהם מפשירים ומאחדים יחד

3.מוסיפים לקדירה את הבטטה, תפוחי האדמה, גזרים, שזיפים, ערמונים ומערבבים כ- 5 דקות עד שכל ירקות השורש מצופים בשמן בצל ושום.

4.מוסיפים את העדשים, מים עד גובה חצי מהירקות ואת כל התבלינים ומביאים לרתיחה.

5.לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הקדירה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהירקות כמעט רכים לגמרי והעדשים מבושלות.

6.מוסיפים חצאי פטריות וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות.

7.מגישים חם על מצע של אורז לבן או אורז מלא שהוכן מראש ומרגישים…. במסעדה גלילית

קדירה 3

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

חגיגת יום ההולדת (והטעמים) של השף דניאל כץ

אחד משיריו הרבים של יהורם גאון מתחיל במשפט : ״הייתי בפריז וגם ברומא, ראיתי את שבעת פלאי תבל, בקוטב הצפוני וגם דרומה, אבל אין מקום כמו ארץ ישראל !״ ובאנלוגיה לשיר הזה אני יכולה להעיד על עצמי שכבר טעמתי מגוון של...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

כשפרויד פגש את מרקס וסוקרטס

מפגש דמיוני חוצה תקופות וזמנים מפגיש שלושה זוגות לארוחת ערב. בסיומה של הארוחה מוזגים יין ועולה השאלה לחיי מה שווה להרים כוסית,הגברים שנוכחים בארוחה מעלים הצעות ונותנים...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה