הבלוג של raviv

raviv

עדכונים:

פוסטים: 19

החל מיוני 2014

בקצב החיים שלנו,כדאי ומומלץ שפעם אחת ביום נשב לארוחה משפחתית, בבוקר או בערב כזו שתחזק את הקשר שלנו עם הילדים וגם תעניק להם ארוחה בריאה.

11/03/2019

כהורים לא נרשמנו לקורס יעודי שיכין אותנו להיות הורים, זה פשוט בוקר אחד התחיל להתבשל, אח”כ זה או זו הגיעו לעולם ומכאן גידול הילדים נשען על החינוך אותו ספגנו בבית או שמענו וראינו אצל אחרים.

אנרגיה רבה אנו משקיעים כהורים בהזנת ילדינו. יש מאתנו שחובבים את המטבח, יש שמסתמכים על הסבים והסבתות ויש שמעדיפים את אחד משפע האפשרויות של המזון המהיר, זה שניתן להזמין או לחמם בלחיצת כפתור.

את ילד מספר 1 שלי רציתי לגדל עפ”י הספר, רק מה? הוא לא קרא את הספר והעדפותיו הקולינריות לא היו בדיוק מה שתכננתי ומהר מאד נגררתי לאוכל מוכן שכלל מזון מרוסק בצנצנות זכוכית.

את ילדה מספר 2 החלטתי לגדל בנוחות שכן הייתי עסוקה בקריירה וכך גם היא הכירה די מהר את המזון המהיר הזה שקונים מוכן ומחממים במיקרו

ואז הגיעה מספר 3 שנולדה בהפרש גדול וכשאמא שלה כבר הייתה מבוססת כלכלית והיא גדלה עפ”י עקרונות הרצף והתזונה הבריאה.

בכנס שהוזמנו אליו ע”י חברת יטבתה שמחתי לפגוש שלוש נשים צעירות שעומדות בחזית השיווק של מוצרי החלב שמועשרים בסידן.

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

העובדה שמדובר בנשים שיש להן ילדים צעירים וחשוב להן לשלב בין קריירה והגשמה עצמית לבין מתן בסיס תזונתי מאוזן הקסימה אותי מחד, וגרמה לי לאמון גדול יותר במוצרים.

השיח בין הבלוגריות ונשות יטבתה העלה רעיונות פרקטיים איך לשלב לפחות פעם אחת ביום  חלב מועשר בסידן שיעניק בטחון תזונתי לילדים שנמצאים בשלבי גדילה ולבסס להם הרגלי תזונה בריאים. בכל כוס חלב מועשר יש שליש מתצרוכת הסידן היומית לה הם זקוקים וזה מעניק לנו שקט נפשי שאיכשהו במגוון האפשרויות שעומדות בפניהם אנחנו יכולים לכוון כך שהם יקבלו את הכמות המספקת של אבות המזון והויטמינים להם הם זקוקים על מנת לגדול היטב. 

בשלבי הגדילה של מספר 3 שלי הנהגתי לפחות פעמיים בשבוע מפגשים של חברות אחה”צ אצלנו שתמיד מסתיימים בארוחת ערב משותפת. הישיבה יחד סביב השולחן, ללא מסכים וללא טלפונים ועם לא מעט יצירתיות בהגשת האוכל הפכה את הבית שלנו לאחד החביבים על חברותיה של מספר 3.

אחת המנות שרוב הבנות אוהבות היא חביתות פשוטות (או חביתת עין) שאני מכינה לכל אחת, וקעריות עם ירקות חתוכים במגוון צבעים (גמבה אדומה, מלפפונים, זיתים, גזר מגורד לשיער גי’נג’י, פטריות לתלתלים וגבינה צהובה) זו  מעין תחרות בה כל אחת יוצרת לעצמה את הפרצוף הכי מצחיק מכל המרכיבים הללו סטייל פיבן ותוך כדי השעשוע אני יכולה להיות רגועה שהן אכלו גם ירקות טריים, וגם מספיק חלבונים מועשרים בסידן

יטבתה

כדי שהחביתה תצא גדולה ואווירית אני טורפת את הביצה עם מעט חלב יטבתה מועשר לצד החביתה והירקות הבת שלי אוהבת בעיקר בקיץ לשתות חצי כוס חלב יטבתה קר ובחורף היא מעדיפה … שוקו יטבתה חם. שאר החברות שלה חוגגות על שוקו.

עוד מהבלוג של raviv

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קדרת ירקות שורש גלילית

קצת גשם בחוץ ואני אורזת את עצמי ונוסעת לגליל. מתפנקת בצימר עם אח בוער, אוכלת במסעדה מקומית וחוזרת הביתה עם סיר חרס חדש ורעיון למתכון. כשבחוץ מתחיל לרדת גשם, אני אוהבת לארוז...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

פמת"א: הסדרה שתתמכרו אליה

אולי זה הגיל, אולי זו אני ואולי הם חיים שגורמים לי להתמכר  בקלות לסדרות על נשים ששוברת מסגרות. אני מכורה לאליזבת' -מזכירת המדינה, אני מעריצה של מרדית גריי מ"האנטומיה של גריי ואני מוצאת את עצמיי יותר ויותר מתחברת לסדרות על...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה