הבלוג של רוית ליפשיץ ציון- בלוג בסגנון והשראה

Ravit

מומחית לכתיבה ויצירת תוכן* בלוגים לעסקים* ניהול תוכן ברשתות חברתיות* כתבות תדמית ותוכן שיווקי* בלוגרית רב תחומית* מכורה למדיה החברתית* סופרת* מוזיקאית* רומנטיקנית חסרת תקנה. http://www.hakotevet.co.il/

עדכונים:

פוסטים: 196

החל ממרץ 2014

והחידוש? תפשתי אותו ‘על חם’ מעלעל בספר בישול חדש וייחודי: ‘מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני’, המציע את המטבח כמגרש משחקים ומקום לבילוי זמן איכות יחד עם הילדים והנכדים ומתפעל מסיר שיוצא מהעיגול והוא גם 1+2+3

23/09/2017

יהודה מבשל

אין זה יוצא דופן שכן הוא בשלן מופלא ומרגיש במטבח כמו בבית.

את התורה הוא ספג בבית הוריו המתפאר במטבח טורקי- יוגוסלבי- יווני ובמילים אחרות בסוגים שונים של המטבח הבלקני.

עם ספר בישול לעולם לא תראו אותו. “זה רק לפי הרגש,” הוא יאמר.

“או שיש את זה או שאין,”  ידקלם את המנטרה שספג מינקות.

ממטבחו של יהודה ציון:

יהודה מבשל 1 (1)

יהודה מבשל 2 s יהודה מבשל 1 (2)

ומה שונה הפעם?

הפעם תפסתי אותו על חם מעלעל בספר צבעוני ועב כרס שמשך את עיניו, אותו התקשה לשחרר.

“ראית?” הוא המהם. “אוכל יווני לבישול עם הדור הצעיר. טוב לילדים שלנו (עוד מעט מסיימים תיכון) שלא יודעים להדליק את הגז ולהכין כוס קפה.”

“האממממ…. אולי אכין אתם משהו ביחד?” הרהר בקול רם הבשלן (שלא אוהב שותפים והפרעות).

אביטל שטיין וקתרינה זרוו גאות משיקות את ספר הבישול :

מבשלים עם הנכדים – אוכל יווני

 

ספר בישול חדש וייחודי “מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני” המציע את המטבח כמגרש משחקים ומקום לבילוי זמן איכות יחד עם הילדים והנכדים. מתנה המחזקת את הקשר המשפחתי באמצעות אוכל טוב ובריא.

זוהי יצירה משותפת של שתי אימהות וחברות החולקות תשוקה עזה לבישול ולחינוך: אביטל שטיין, דוקטור למתמטיקה, המחזיקה במשרות בכירות בתחום ההשכלה הגבוהה בישראל זה עשרים שנה, שהגתה את הרעיון לספר מתוך זיכרונותיה המאושרים מסופי שבוע קסומים שבילתה בילדותה בבית סבתה וסבה בחיפה; וקתרינה זֶרווּ, שפית ובעלים של מסעדה ותיקה ומצליחה מאוד ביוון, שלמדה מדעי המדינה ומנהל ¬ציבורי, אך בחרה ללכת אחרי האהבה והקימה יחד עם קוסטאס בעלה את המסעדה.

הספר מיועד לבישול עם ילדים מגיל שלוש ועד לבנות ובני נוער ובו כ-100 מתכונים פשוטים ומוסברים היטב של אוכל יווני ביתי, המתאים לטעמם של ילדים. הספר כולל מנות לארוחת הבוקר, חטיפים ומאפים, מנות פתיחה, סלטים, ירקות ותוספות, מנות צמחוניות, דגים, מנות בשר, ומתוקים ומכיל מגוון רחב של טיפים שימושיים, כשבכל מתכון מודגשות הפעולות המתאימות לילדים ואילו שרצוי שיעשו המבוגרים.

הצילומים המרהיבים של צלם הקולינריה רן בירן, צולמו ביוון.  

פרופיל

DSC_8486 DSC_3649 DSC_0758 DSC_0481

 ואם בעלי יכול לעלעל בספר בישול, אפשר לא רק לצאת מהריבוע אלא גם לצאת מהעיגול

חדש מ’סולתם’, יצרנית כלי המטבח:

 סיר מרובע מ-3 יוצא 1- גם מבשל, גם מאדה, גם מטגן

סיר מרובע 3 שהוא 1. להשיג ברשת חנויות סולתם וברשתות השיווק המובחרות. מחיר 199 שח (במקום 349).צילום יחצ2

סיר חדשני מרובע המשמש לבישול, אידוי וטיגון:  3 פעולות בסיר 1.

סיר מרובע 3 שהוא 1. להשיג ברשת חנויות סולתם וברשתות השיווק המובחרות. מחיר 199 שח (במקום 349). צילום יחצ

הסיר המרובע מאפשר לשף הביתי תוצאות בישול מוצלחות על ידי פיזור נכון וחלוקה שווה של חום, ציפוי Non Stick איכותי בגימור שיש למניעת הידבקות המזון, ניקוי קל ונוח, עשוי מאלומיניום המאפשר לו עמידות וחוזק לשנים רבות ומכסה זכוכית.

צורתו המרובעת והעמוקה של כלי הבישול מאפשרת להכיל כמות גדולה יותר של מזון, לסיר נלווה סל טיגון, בעל ידית מתקפלת המאפשרת אחסון בתוך הסיר. ובנוסף נלווה גם משטח אידוי עשוי נירוסטה, דבר המאפשר לשמור על הסדר במטבח וחוסך במקום. יתרונו הגדול הוא הנוחות בבישול על הכיריים ובתנור. הסיר המרובע ישמח לקבל חבר נוסף לצידו, שכן הם לא יפריעו אחד לשני בזכות צורתו המרובעת.

השימוש בסיר מתאים לכל סוגי הכיריים (כולל אינדוקציה) וניתן גם לשימוש בתנור בחום גבוה. הסיר אסתטי להגשה למרכז שולחן. מתאים לשימוש במדיח כלים.

מאפה של כדורי לחם על תבשיל בשר באדיבות “סולתם”

IMG_0001 (2)

(סיר מרובע)

3 כוסות קמח לבן

כף שמרים יבשים

כוס ורבע מים פושרים

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

כפית סוכר

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לציפוי שני: מעט סילאן מהול במים

מצרכים למלית:

500 גרם בשר בקר טחון

3 כפות שמן זית

1 קופסא עגבניות מרוסקות .

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

חצי כפית צ’ילי יבש גרוס

חצי כפית מלח

רבע כוס מים

2 כפות טריאקי

כפית כמון

 ההכנה:

להכנת המלית:

במחבת מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את הבשר ושאר המצרכים מלבד המים, מערבבים  כ- 5 דקות ומוסיפים מים, מבשלים 5 דקות נוספות  מסירים מהאש.

להכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים.

יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים לבצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה.

לאחר שעה לשים שוב על משטח מקומח מעט ויוצרים כדורים בינוניים , מניחים את הכדורים על המלית .

מצפים בביצה טרופה ומשאירים להתפחה ל- 40 דקות נוספות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות , לאחר האפייה מברישים בסילאן מהול במים.

נותר לאחל לכולנו שתהה שנה טובה ומתוקה, שנת יצירה והתפתחות, שנת אהבה ונחת, שנת הרפתקאות ושלווה. 

באהבה,

‘הכותבת’

IMG_0018

עוד מהבלוג של רוית ליפשיץ ציון- בלוג בסגנון והשראה

תצוגה מקדימה

"לעשן כמו גבר"- מונודרמה סוחפת על חיי הציירת פרידה קאלו

"לעשן כמו גבר" מונודרמה המבוססת על חיי הציירת פרידה קאלו. מאת ובביצוע: יפית לוי בימוי: מיקי יונס הפקה: שי גבריאלי עיצוב תלבושות ותפאורה: טל קילשון עיצוב תאורה: אמיר...

תצוגה מקדימה

תערוכת בוגרי "בצלאל", 2015

תערוכות הבוגרים ב"בצלאל", 2015  אמנות, צילום, אמנויות המסך, תקשורת חזותית, עיצוב תעשייתי, עיצוב קרמי וזכוכית, צורפות...

תצוגה מקדימה

Transforms- חמישה סופי שבוע של אירועי אופנה בגלריית נמל יפו

  Transforms גלריית נמל יפו מציגה סדרת סופי שבוע העוסקים בנקודות המפגש בין אופנה, עיצוב ואמנות, תחת השם Transforms. במשך חמישה סופי שבוע, יתקיימו אירועי מכירה ותוכן בגלריה. בכל סוף...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה