הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 66

החל מינואר 2015

גיוון מרענן לארוחת הערב שלכם, קל ופשוט להכנה ויש לכן ארוחת ערב חמה לימי החורף הקרירים

06/01/2020

קבלו פינוק אפוי וחם  שהוא להיט כארוחה קלה בחורף חלבית או טבעונית מתאים לכל ארוחה במהלך היום  פשוטה או חגיגית.

26219544_10155360117492297_9057848797670951522_n

6 מנות

מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות (בערך 400 גרם)
3 ביצים /לטבעוני 2 כפות טחינה
1 מיכל שמנת סויה 5% שומן
200 גרם גבינה בולגרית עיזים 5% שומן – לטבעוני גביע “גבינת סויה” טבעוני
1 כף קמח מלא/ כוסמין
6 פרוסות דקות גבינת עיזים 9% – טבעוני בלי
12 זיתי קלמטה שחורים מגולענים.
מלח, פלפל, שום כתוש, טימין יבש
תרסיס שמן בטעם חמאה
6 דפי פילו מופשרים

ההכנה:

1. מחממים תנור גריל ל- 180 מעלות.
2. במחבת מאדים את הבצל עד שמזהיב עם תרסיס שמן, מוסיפים את קוביות הבטטות ומקפיצים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים ביחד עד שהבטטות חצי רכות. כ- 20 דקות. אם צריך מוסיפים מים כל פעם קצת. מתבלים במלח, פלפל, שום כתוש ומעט טימין יבש.
3.מרססים דף פילו בתרסיס שמן בטעם חמאה, מקפלים אותו לארבע ומסדרים בתוך תבנית הפאי כך שיהיה בסיס לקיש.
4.מסדרים את הבטטות בתוך הקיש, ומעליהם מפזרים כ- 30 גרם גבינה בולגרית (גבינה טבעונית).
5. טורפים ביחד בקערה את השמנת ,הביצים (טחינה) הקמח לבלילה אחידה ומוזגים לתוך הקיש עד לגובה הירקות.
6.מסדרים מעל כל קיש פרוסת גבינת עיזים דקה ו- 2 זיתים.חוזרים על הפעולות להכנת 6 קישים אישיים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-30 דקות או עד שהמאפה שחום והבצק פריך.

מגישים לצד סלט. פשוט. קללללללל

2

בתיאבון!!!
אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.
הכנתם? ספרו לי איך יצא.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה