הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

כשמתחילה עונה המרקים והחורף ממש מעבר לפינה, אין כמו להעשיר כל ארוחה במנה בריאה, מפנקת, משביעה והכי חשוב טעימה. בריאות בצלחת!

05/11/2019

אני אוהבת את תחילת עונת המרקים, הזמן הזה שאחרי החגים כשהערב  כבר קריר  אבל עוד לא ממש חורף קשוח, כשיש חשק להכין סיר מרק ועוד לא ממש נמאס מלהכין אותו כל יום. אז בדיוק בזמן הזה כל הירקות מדברים אלי. לפעמים קשה לי להחליט מה להכין.  מוצאת את עצמי כל כמה ימים מכינה סיר חדש. לפעמים פשוט פותחת את המקרר, בודקת מה יש ומרכיבה מרק חדש. בדיוק מה שעשיתי הפעם. כדי להעשיר את המרק בחלבון אני אוהבת תמיד להוסיף נטיפי חלבון- זה טעים, מגוון ומעשיר את המרק.

20191103_205347

מה צריך?

בצל גדול חתוך לקוביות
תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות (בעונה אפשר להחליף בארטישוק ירושלמי)
2 קישואים בינונים חתוכים לקוביות
2 סלסלות פטריות קצוצות
3 כפות קוואקר
3 חלבוני ביצה טרופים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
1 שן שום  כתושה

איך מכינים?

בסיר גדול מאדים בצל עד שמזהיב  מוסיפים שן שום כתושה. מוסיפים את תפוח האדמה ומאדים עוד דקה. מוסיפים  את הקישואים ומאדים כמה דקות. מוסיפים את  הפטריות החתוכות ומערבבים ל-2-3 דקות כדי שהפטריות יוציאו נוזלים.
מכסים את הירקות במים רותחים ועוד קצת עד לגובה הסיר. מבשלים כ 30 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואפשר גם כף אבקת מרק פטריות (לא חובה). מרתיחים שוב.
מוסיפים 3 כפות קוואקר להסמכה מבשלים כ – 10- 15 דקות נוספות.
בצד טורפים 2-3 חלבונים, וכשהמרק מוכן יוצרים בעזרת כף מעין מערבולת בסיר ויוצקים את החלבון פנימה. מערבבים בלי הפסקה כחצי דקה שכל החלבון יתבשל.  מרתיחים שוב  מוסיפים את הפטרוזיליה ממש לפני ההגשה.

20191103_205336

בתיאבון.

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה