מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים
עדכונים:
פוסטים: 61
החל מינואר 2015
04/08/2019
אין ספק שמתכונים לבורקסים מדפי אורז כובשים בימים אלו את הרשת. לא סתם הם כאלה מוצלחים. הם פשוטים וקלים להכנה. דלים מאוד בערכם הקלורי ומתאימים במיוחד לימי הקיץ החמים כשרוצים לאכול משהו בריא ומזין שהוא לא עוד סלט.
בקלות רבה אפשר להפוך אותם לארוחה מלאה לכל המשפחה. הגרסה שלי מכילה קישואים מוקפצים וגבינת עיזים.
20 יחידות
מה צריך?
20 דפי אורז קטנים
בלילה לטבילה: ביצה טרופה עם כוס מים חמימים , כפית סילאן
4 זוקיני מגורדים בפומפיה
2 שיני שום כתושות
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
גליל גבינת עיזים 9% שומן (200 גרם)
לציפוי: 2 כפות פירורי לחם + כף שומשום (לא חובה- לנמנעים מגלוטן אפשר רק שומשום )
איך מכינים?
במחבת גדול מאדים את הקישואים הקצוצים עד שמתרככים, מוסיפים את שיני השום, התבלינים והפטרוזיליה. מערבבים עוד דקה. מתקנים את התיבול ומצננים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בקערה טורפים את כל חומרי הבלילה. מניחים דף אורז אחד בבלילה למשך חצי דקה – דקה עד שמתרכך, מעבירים אותו למשטח עבודה ובמרכזו מניחים עיגול דק מגבינת העיזים ומעליו כף מהמלית. גליל הגבינה צריך להספיק לכל דפי האורז (20 יחידות) לכן פרסו אותו ממש דק.
סוגרים את דף האורז בצורת מעטפת כמו בלינצ’ס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל מפזרים כחצי כפית פירורי לחם עם שומשום (ממש מעט רק לתת לזה עוד קצת קרנצ’יות בסוף- אם אתן רוצים מנה ללא גלוטן אז וותרו על פירורי הלחם).
חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז.
מרססים בתרסיס שמן לפני האפייה
אופים בתנור כ- 15-20 דקות.
אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות