הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

הם לא ממש בורקסים בגישה במסורתית, יחד עם זאת הם בריאים, קלים להכנה ומשמשים פתרון מעולה לארוחת ערב קלילה, מזינה ובריאה בשיא עונת הקיץ החמה. הגרסה שלי למתכון שכובש את הרשת

04/08/2019

אין ספק שמתכונים לבורקסים מדפי אורז כובשים בימים אלו את הרשת. לא סתם הם כאלה מוצלחים. הם פשוטים וקלים להכנה. דלים מאוד בערכם הקלורי ומתאימים במיוחד לימי הקיץ החמים כשרוצים לאכול משהו בריא ומזין שהוא לא עוד סלט.
בקלות רבה אפשר להפוך אותם לארוחה מלאה לכל המשפחה. הגרסה שלי מכילה קישואים מוקפצים וגבינת עיזים.

אורז 1

 20 יחידות

מה צריך?
20 דפי אורז קטנים
בלילה לטבילה: ביצה טרופה עם  כוס מים חמימים , כפית סילאן

4 זוקיני מגורדים בפומפיה
2 שיני שום  כתושות
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל

גליל גבינת עיזים 9% שומן (200 גרם)

לציפוי: 2 כפות פירורי לחם + כף שומשום (לא חובה- לנמנעים מגלוטן אפשר רק שומשום )

 אורז 3

איך מכינים?
במחבת גדול מאדים את הקישואים הקצוצים עד שמתרככים, מוסיפים את שיני השום, התבלינים והפטרוזיליה. מערבבים עוד דקה. מתקנים את התיבול ומצננים.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערה טורפים את כל חומרי הבלילה. מניחים דף אורז אחד בבלילה למשך חצי דקה – דקה עד שמתרכך, מעבירים אותו למשטח עבודה ובמרכזו מניחים עיגול דק מגבינת העיזים ומעליו כף מהמלית.  גליל הגבינה צריך להספיק לכל דפי האורז (20 יחידות) לכן פרסו אותו ממש דק.
סוגרים את דף האורז בצורת מעטפת כמו בלינצ’ס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל מפזרים כחצי כפית פירורי לחם עם שומשום (ממש מעט רק לתת לזה עוד קצת קרנצ’יות בסוף- אם אתן רוצים מנה ללא גלוטן אז וותרו על פירורי הלחם).
חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז.
מרססים בתרסיס שמן לפני האפייה
אופים בתנור כ- 15-20 דקות.

 אורז 9

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

אורז 2

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה