הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

פלאפל בריא, טעים אפוי טבעוני וללא גלוטן. כל הפלא בזה בכדור אחד. מי צריך יותר מזה

29/07/2019

להגיד לכם את האמת זו הפעם הראשונה שאני מבשלת קייל. עד עכשיו ממש ממש חששתי ממנו, מהטעם שלו ומצורת העבודה איתו.  כל מה שעלה לי בראש זה מה עושים עם הדבר הזה.
הגיעה לידי  בסדנא שהייתי בה השבוע של “מרינה פטריות” אריזה של קייל טרי שהם מגדלים והחלטתי שאני לוקחת על עצמי את האתגר. מה יכול להיות, מנסים מקסימום מצליח.  בסופו של דבר התקבלו כדורי הפלאפל האלו שבמבט ראשון אף אחד מהמתבגרים לא הצליח להבחין שזה לא באמת הדבר שהם ציפו לו.
הם טעימים בטירוף,  ויש בהם  טוויסט קטן שהופך את בטעמם  ממש לדבר האמיתי.

2

 

ל- 16 כדורים בינוניים (קצת יותר גדולים מהפלאפל האמיתי)

מה צריך?
1 חבילת קייל שטוף  וחלוט 2 דקות במים רותחים
חצי שקית פרחי ברוקולי מופשרת
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שקדים טחונים דק
2 שיני שום כתושות
כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה טריה
מלח, פלפל שחור, מעט כמון
והסוד- 2 כפות גדושות של תבלין פיצה (אם אתם רגישים לגלוטן שימו לב שבחרתם תבלין נטול- בכל מקרה אחר גם התבלין מהשקיות שמגיעות עם הפיצה שמזמינים לילדים עושות את העבודה)
תרסיס שמן

איך מכינים?
סוחטים טוב את הקייל מכל נוזלי החליטה. מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.

בידיים רטובות יוצרים כדורים, מסדרים אותם על תבנית שמרופדת בנייד אפייה , מרססים בתרסיס שמן .

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10- 15 דקות. זהירות לא לייבש.

מגישים עם סלט, טחינה, פיתה קלה וכל העולה על רוחכם…

את כל המידע על המוצרים של מרינה פטריות אתם יכולים למצוא כאן 

או בעמוד הפייסבוק של מרינה פטריות הגליל  

WhatsApp Image 2019-07-29 at 10.04.07

 

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

1

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה