הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 50

החל מינואר 2015

הכנה של פסטרמה ביתית לא מצריכה מיומנות גדולה, רק קצת סבלנות ויש לכם מנת חלבון, בריאה, מזינה ודלת שומן. מתאימה לארוחה עיקרית או קלה, מנה חמה או קרה

25/02/2019

יצירתיות במטבח יכולה להיות אתגר. אני מוצאת את עצמי  מחפשת  כל הזמן דרכים לגוון את התזונה במנות בריאות וזולות.  המתכון הבא הוא בדיוק הדוגמא למנת חלבון טובה שאפשר לאכול חמה או קרה ומהווה ארוחה עיקרית או בסיס לארוחה קלה. בכדי להכין פסטרמה בבית לא צריך מיומנות מיוחדת רק קצת סבלנות ותקבלו מנה איכותית לא מעובדת שאתם יודעים בדיוק מה יש בה.  אפשר לשלב את הילדים בהכנת הפסטרמה מה שיבטיח לכם שהם יטעמו את התוצאה. והתוצאה מדהימה. במבחן המתבגרים הם  טרפו שניות לאחר הצילום…

20190224_201354-01

מה צריך?
נתח חזה הודו שלם 1.2 – 1.5 ק”ג

לציפוי:
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז’ון ( עדיף גרגרים)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה רגילה או מעושנת
2 כפות  רוטב סויה
2 שיני שום כתושות או 2 כפיות שום כתוש מראש

איך מכינים?

  1. יום קודם (או בבוקר ההכנה ואופים בערב) מניחים את חזה ההודו בשלמותו בתבנית עמוקה. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי לתערובת  אחידה, מעין משחה. מורחים את התערובת על חזה ההודו, מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 6 שעות עד לילה.
  2. מחממים תנור ל- 160 מעלות. מוציאים את חזה ההודו מהמקרר ומכניסים לתנור ל- 35-40 דקות מכוסה בנייר כסף  או בתוך שקית קוקי.
  3. לאחר 35-40 דקות, מסירים את הכיסוי (או מוציאים משקית הקוקי) ומעבירים את הנתח לאפיה שנייה כשהוא מונח על רשת אפייה שמתחתיה יש תבנית לאגירת הנוזלים. שופכים כוס מים לתוך התבנית למניעת ייבוש ויצירת אדים בתנור, מנמיכים את החום ל- 150-140 מעלות ואופים עוד כחצי שעה נוספת.
  4. בודקים מידי פעם את הנתח- זהירות לא לייבש. זה מוכן כשסכין ננעצת במרכז בקלות ויוצאת מעט לחה.

 

פורסים בזהירות,  אפשר להגיש חם  או קר. עם ממרחים או בלי. לצד לחם מחיטה מלאה או כתוספת לסלט. לשיקולכם. מניסיון נטרף ברוב המקרים עוד לפני שהגיע למקרר ככה בלי כלום.

 20190224_201403-04

 

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

20190224_201444-01

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה