הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 50

החל מינואר 2015

הקינוח המרשים בגרסה בריאה ללא גלוטן, עם פירות טריים וקרם גבינה דיאטטי- מי צריך יותר מזה? טוויסט קטן בהכנה ויש לכם פינוק ללא ייסורי מצפון

16/01/2019

אני חושבת שאחד הקינוחים האהובים עלי  היא הפבלובה. מתכון בסיסי, קל להכנה, מאפשר לשלב תזונה בריאה עם טוויסט, ללא גלוטן, דיאטטי, והכי חשוב מרשים וטעים בטירוף. אז בלי הרבה הקדמות קבלו אותה הפאבלובה שלי עם פירות טריים ללא גלוטן ובשילוב קרם גבינה דיאטטי.

20190113_103034

להכנת פבלובה גדולה בקוטר 22 ס”מ
מה צריך?
לתחתית המרנג:
100 גרם חלבונים (בערך 3-4 חלבונים)
100 גרם סוכר לבן
100 גרם אבקת סוכר

לקרם גבינה:
1 חבילת גבינת טוב טעם 3%
1 גביע גבינה לבנה 3% שומן
1 אינסטנט פודינג וניל ללא גלוטן   ( או 4 כפות קורנפלור + 4 כפות אבקת סוכר)

לקישוט: פירות העונה חתוכים

20190113_103552

איך מכינים ?
יום מראש מכינים מרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקצף לתערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף ומזליפים על תבניות מרופדות בנייר אפיה עיגול בקוטר 22 ס”מ. אחרי שמזלפים בסיס ממשיכים לזלף רק  בדפנות העיגול 2 או 3 עיגולים נוספים ליצירת מסגרת כמו קערה. מייבשים בתנור בחום של 80 מעלות 4 שעות  עד שהפבלובה נפרדת בקלות מנייר האפייה.  אפשר גם למי שמתקשה בזילוף פשוט להניח את המרנג בצורה חופשית עם כף על נייר  אפייה.

לפני ההגשה מכינים את קרם הגבינה מקציפים במעבד מזון את הגבינות עם  האינסטנט לקבלת קרם גבינות סמיך. מעבירים לשק זילוף. ומזלפים מעל הפבלובה או בתוכה בהתאם לצורה שהכנתם.  מסדרים מעל פירות טריים חתוכים ומגישים מיד.

20190113_102812

בתיאבון!!!

 

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

 

20190113_103403

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה