הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

“אבל רק ביס” הוא אומר לי, “קטן, זה רק קובייה מה כבר יקרה” הוא ממשיך, “אני טעים,  גם תוצרת חוץ” אני כבר כמעט נשברת, “אחד מה כבר יכול לקרות”. נשברתי. כמה אפשר להתנגד לשוקולד ולהגיד לו – לא.  במיוחד כשהוא צועק ומדבר אלי מהמזווה. ועצוב לו שם וגם חשוך. עזרתי לו.. אין ברירה זו חובה מוסרית.

אז התעורר לו המצפון  ופתאום שמעתי  “בשביל מה היית צריכה את זה” ו-” את רואה אין לך שום כוח רצון, עוד פעם הרסת לעצמך את הדיאטה ובשביל מה שוקולד… לפחות היית נהנית מאיזה המבורגר או פסטה” והוא ממשיך לחפור  ”אין לך שום  עמוד שדרה, את אף פעם לא תצליחי, עדיף שתפסיקי כאן ועכשיו … חבל על הזמן והאנרגיה שלך”.  אז נשברתי. שוב. והלכה הדיאטה.

אני חושבת שפעם בשעה אני מתמודדת עם הבחירה הזו של לאכול או לא לאכול?  אולי זה לא משמעותי כמו הבחירות לכנסת ועדיין משמעותי לי. לחטוף משהו קטן או לחכות לארוחה? לנשנש משהו טעים או לקחת פרי? לשתות עוד כוס קפה ? להוסיף לה עוגייה או אולי בלי? ואם בלי אז מה אני אטבול בקפה? לראות שיש צנצנת עוגיות על השיש או להצליח להתעלם? לאכול רק עוגייה אחת או שתיים? אפשרי בכלל לאכול רק עוגייה אחת? אפשרי בכלל לעצור  אחרי שתיים..  לפעמים באמת מתסכלת ההתעסקות הזו בבחירות.

הכל בחיים זה בחירות. לכל בחירה כזו יש השלכות. לטוב ולרע. גם בדיאטה. לכן, בחרתי לעשות לעצמי רשימה של ההשלכות. מה יקרה אם…

מה יקרה אם אני  אבחר להתפתות לכל אותם ה”חשקים” ?

  • יהיה לי מאוד מאוד  טעים  ואולי גם קצת כייף בלב.
  • יש מצב ש”הכייף בלב” יתחלף מהר מאוד בעצב וקצת תחושה של כשלון
  • תחושת כישלון- שהרסתי לעצמי את השבוע
  • אם אצליח להתגבר על התחושה- אדע לקום מחר  בבוקר ליום חדש
  • אם לא אצליח יש חשש שהכישלון יכניס אותי למעגל של אכילה רגשית- כי שוב הרסתי לעצמי
  • ואם כבר אז כבר…..
  • אז  כבר אני אעלה במשקל. ושוב הלכה הדיאטה.
  • אני אחזור אחרי פסח.
  • אולי….

מה יקרה אם  אבחר בתפריט שלי ? 

  • יהיה לי מאוד טוב בלב.
  • הטוב הזה יאפשר לי להרגיש לגמרי בשליטה. מה שיעורר תחושה של הצלחה.
  • תחושת ההצלחה הזו תעזור לי למצוא המון תחליפים אחרים
  • אפילו כמה פתרונות יצירתיים שיפתיעו אותי בטעם.
  • אז גם אצליח לאכול מידי פעם “רק עוגייה קטנה אחת עם הקפה”. כי אני בשליטה.
  • אני אצליח לרדת במשקל.
  • ויותר מזה אצליח לשמר את ההצלחה שלי.
  • והחג לגמרי קטן עלי…
  • חופשת פסח …. אני בדרך!!!!

עכשיו כבר דיי ברור לי מה אני בוחרת לעשות. נכון שלא תמיד זה מצליח ונכון שההתמודדות קשה. ויש מצב ששוקולד ימשיך לדבר אלי כל חיי.  ולא אני לא על כדורים.. כל אישה תגיד לכם בדיוק אותו הדבר- שוקולדים, עוגיות, חטיפים מתוקים ומלוחים, מאפים, ממתקים- כולם מדברים זה בדוק!  אני מצד שני בחרתי להצליח!!!

את המתכון לעוגיות האלו קיבלתי מחמותי. הן עוברות אצלה במשפחה מאחת לשנייה.  הן נימוחות, טעימות, קלות מאוד להכנה  ואפשר למלא אותן במגוון מליות שונות.  עם השנים ניסיתי וריאציות שונות  ומגוונות שמטרתן להוזיל את הנקודות .  לא מצאתי פתרון טעים מספיק  אלא להיצמד למתכון המקורי. מצד שני מאז שלמדתי לבחור  אחרת אני אופה אותן קטנות (בניגוד לגרסה המקורית של חמותי שכל עוגייה היא בסדר גודל של חטיף אנרגיה)  ורק בתקופות שאני לגמרי בשליטה ואז מתקבלים ביסים קטנים של עונג.

אני קוראת  להן  ה”עוגיות של שרה”.  חמותי היקרה.

העוגיות של שרה:
כ- 75 עוגיות. 

20150307_195634

לבצק:

3.5 כוסות קמח תופח
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מים
1 ביצה
2 כפות סוכר
200 גרם חמאה רכה

למלית:
1 מיכל ממרח שוקולד קטן או ממרח חלבה או   ממרח תמרים או ממרח אחר לטעמכם (כ- 500 גרם)

לקישוט- חצי כוס אבקת סוכר

הכנה:
1. לשים כל את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לכלי, מכסים ומצננים לפחות שעה.

2. מחלקים את הבצק ל-5 עיגולים שווים ומרדדים כל עיגול לעלה בעובי חצי ס”מ.

3. מורחים על הבצק 2 כפות גדושות של המלית בצורה אחידה. ומגלגלים לרולדה.  את הרולדה המוכנה ממשיכים לגלגל על משטח העבודה כדי “להאריך” אותה. צריך להגיע לרולדה כמעט כפולה בגודל מזו המקורית צרה ודקה יותר.
4. חוזרים על הפעולה עם כל  העיגולים לקבלת 5 רולדות  דקות וארוכות.

5. מסדרים את הרולדות בתבנית מרופדת  בנייר אפיה. ובעזרת סכין חדה פורסים אותן עוד לפני האפייה ל- 15 עוגיות כל אחת (אין צורך להפריד אותן אחת מהשנייה- להשאיר בתבנית מסודרות כרולדה חתוכה). אל תוותרו על שלב זה כי אחרי האפייה  בשל עדינות העוגיות מאוד קשה לפרוס  אותן והן מתפרקות.

20150307_193039

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 – 12 דקות. הן יוצאות מהתנור בצבע חום-זהוב עדין. היזהרו מאפיית יתר.

7. מצננים  מעט. חותכים את העוגיות שוב, הפעם להפרדה מלאה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

בתיאבון.

ובנימה רצינית יותר – לכו לבחור זה חשוב  !!!!

20150307_195749

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה