הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

הלחמניות המאודות האלו, שמקורן במטבחים האסייאתים השונים, כל כך טעימות שאי אפשר לא להתאהב בהן. וכמו כל דבר באפייה גם הן קיבלו טוויסט קטן והפכו להיות בריאות וטעימות יותר.

21/08/2018

“אמא, למה שלא תכיני לחמניות באן בבית?” היא אומרת לי ככה פתאום משום מקום. “נכון שזה לא משמין?” היא ממשיכה. שאלה טובה אני חושבת לעצמי.  כמה כבר זה יכול להיות? לחמנייה בינונית, קצת מילוי, יש משהו בדברי הילדה. הם מטורפים על לחמיות באן במליות שונות הילדים שלי.

הלחמניות המאודות האלו, שמקורן במטבחים האסיאתיים השונים, כל כך טעימות שאי אפשר לא להתאהב בהן.  מאז שגילינו אותן במשפחה אנחנו מחפשים את כל המקומות המיוחדים שמגישים אותן בארץ ובכל הזמנות גם בחו”ל כדי לטעום, להשוות וגם קצת ללמוד. אז אכלנו כמה  טובות כאלה פה בארץ, אכלנו מעולות בכמה מסעדות אוכל רחוב באירופה (בצ’איינה טאון בלונדון למשל…) ואנחנו מקווים שנצליח גם לטעום אותן בארצות המקור באסיה.  עד שנגיע למזרח, החלטתי לחקור את הנושא פה וללמוד להכין אותן בעצמי. ובאמת שזה פשוט. אפילו הצלחתי להגיע למתכון מקמח כוסמין. קמח הכוסמין מתוק יותר בטעמו מהקמח הלבן, הוא עשיר יותר בסיבים תזונתיים ודל יותר בגלוטן ולכן גם מומלץ יותר.

אם אתם חוששים תתחילו במתכון עם קמח לבן, תעשו ניסיון אפילו לחצי כמות ומשם תעלו דרגה.
והמליות- השמים הם הגבול. כיד הדימיון וכל העולה על רוחכם. פשוט תתחילו לשחק עם זה ותעופו.
מצרפת פה כמה רעיונות למליות קלות להכנה שאצלי אהובות במיוחד.

לחמניות באן מטריפות  מקמח כוסמין במגוון  מליות

WhatsApp Image 2018-08-21 at 11.33.41 (1)

אפשר גם מקמח לבן…

WhatsApp Image 2018-08-21 at 12.51.54 (1)

ל- 20 לחמניות בינוניות.

מה צריך ?
500 גרם קמח כוסמין מלא / תערובת של קמח כוסמין עם קמח שיפון מלא / קמח רגיל לבן
1 כף  שמרים יבשים או  25 גרם שמרים טריים – אפשר גם להוסיף כף משפר אפייה לשיפור התפיחה
1 שקית אבקת אפיה
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף שמן
300 מ”ל מים

איך מכינים?
בקערת המיקסרים מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהמים. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד (זהירות בהוספת המים יתכן ולא צריך את כל הכמות). כשהבצק מתאחד ממשיכים ללוש אותו עוד כ- 5 דקות.
מכסים את הקערה ומתפיחים לפחות שעה להכפלת נפח. בינתיים מכינים 20 ריבועי נייר אפייה עליהם מניחים את הלחמניות לתפיחה השנייה.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. לשים כל כדור  על השיש לצורת עיגול אחיד. מניחים את הלחמנייה המוכנה על קוביית נייר אפייה  ומתפיחים פעם שנייה להכפלת הנפח.
מעבירים  עם הנייר לאידוי בסלסלת אידוי שמונחת על סיר עם מים רותחים. מכסים ומאדים כ- 20 דקות.

מליות:

עוף מוקפץ בתיבול שווארמה עם פטריות ובצל:
מאדים בצל בתרסיס שמן עד להזהבה, מוסיפים סלסלת פטריות חתוכה ומאדים, כשהירקות מוכנים מוציאים אותם מהמחבת וממשיכים עם העוף.  חותכים עוף לרצועות דקות  וסוגרים אותו במחבת עם תרסיס שמן. מתבלים במלח, פלפל, תבלין שווארמה כמון ושום כתוש. מחזירים את הפטריות והבצל כשהעוף מוכן. מבשלים ביחד 2 דקות. טועמים את התיבול ומתקנים בהתאם.

WhatsApp Image 2018-08-21 at 10.26.48 (2)

עוף בפפריקה וסילאן:
משרים רצועות עוף בתבלינים- מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ועד 2 כפות סילאן (בהתאם לכמות העוף). מרססים בתרסיס שמן וצורבים את רצועות העוף במחבת פסים.

רצועות טופו  טבעוני
חותכים קוביית טופו לרצועות ומשרים  כחצי שעה במרינדה של- סויה, צ’ילי מתוק , שום כתוש, כף סילאן וכמה טיפות שמן שומשום. צולים את הרצועות על מחבת פסים.

אנטיפסטי:
קולים בתנור בחום גבוה  רצועות, חציל, קישוא, בטטה, בצל סגול מתובלות במלח גס ופלפל שחור.

רוטב/ מתבל  עשבי תיבול :
במעבד מזון טוחנים צרור פטרוזיליה עם צרור עלי נענע, מוסיפים עגבנייה קטנה, פלפל  אדום חתוך לרצועות, פלפל ירוק חריף קטן,  2-3 שיני שום ובצל סגול קטן. מוסיפים תוך כדי עיבוד כחצי כוס חומץ בן יין, כף שמן זית, מיץ מחצי לימון טרי, מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך וטעמכם. במידה ויצא תערובת סמיכה אפשר להוסיף מעט מים לדילול. 

להרכבה:
חוצים את לחמניות הבאן באמצע  (לא עד הסוף) מורחים בכל אחת חצי כפית מיונזלייט, חצי כפית מרוטב עשבי התיבול,  אפשר להוסיף  ירקות לפי מה שאתם אוהבים (עלה חסה, עגבנייה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ)  ומוסיפים את המלית שהכנתם.

באן כוסמין

בתיאבון !

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה