הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 50

החל מינואר 2015

פוסט חגיגי לכבוד חגיגות בלוג- הולדת. 3 שנים עברו מאז פתחתי את הבלוג שלי. עברו עליו ועלי המון דברים ב- 3 שנים שחלפו. וכיאה לחגיגות בלוג- הולדת הפעם מתכון לשבלולי שמרים ונוטלה.

15/01/2018

 לכאורה המתכון לא מתאים לי. הכי לא מתאים לבלוג הזה.  יש אפילו כאלה שיגידו שהוא “אסור” למי ששומר על תזונה נכונה. ואני אומרת אין דבר שהוא אסור. הכל מותר. במידה הנכונה. עכשיו הזמן לשנות גישה, טוויסט קטן באפייה שלכם, זווית ראייה  אחרת על האכילה שלכם והכל אפשרי.

 20180115_114256

ל- 40 שבלולים . כל  שבלול 2.5 נקודות

500 גרם קמח תמגמיש ללא גלוטן (או  קמח מעורב אחר ללא גלוטן שמתאים לאפיית מאפה שמרים יש מגוון בחנויות המתמחות)
50 גרם  שמרים טריים (שקית)  + 50 גרם  משפר אפייה ללא גלוטן (לא חובה)
ביצה + חלמון נוסף טרופים קלות
300 מ”ל מים
80 מ”ל שמן
2 כפות סוכר
קורט מלח
ביצה טרופה להברשה

 למילוי – 8 כפות שוקולד נוטלה
לסירופ- 50 גרם סוכר מדולל ב- 50 גרם מים

ההכנה:

  1. שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הסוכר, השמרים ומשפר האפייה. מערבלים קלות ומתחילים להוסיף בהדרגה את  הביצים, המים והשמן.
  2. לשים את הבצק כ- 5 – 7 דקות . הבצק המתקבל בד”כ יהיה מעט דביק יותר מבצק שמרים רגיל.
  3. מעבירים את הבצק לקערת משומנת בתרסיס שמן/חמאה. מרססים את הבצק. מכסים ומתפיחים לפחות שעה להכפלת נפח.
  4. מחלקים את הבצק ל- 4 עיגולים. מרדדים כל עיגול לעלה מלבני בעובי 1 ס”מ. מורחים את העלה ב- 2 כפות שוקולד ומגלגלים אותו לרולדה. פורסים מכל רולדה 10 עוגיות שבלול ומסדרים על  תבנית שמרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב לפחות 30 דקות .
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה. ואופים  כ- 20 דקות עד שהם שחומים ופריכים.
  6. בינתיים בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים לקבלת סירופ עדיין להברשה. כשהשבלולים יוצאים מהאפייה מברישים אותם קלות רק בכדי שיקבלו ברק.

 

20180115_114316
יאללה קפה….  תהנו!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה