הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 35

עוקבים: 79

החל מינואר 2015

ללא תוספת סוכר, ללא שומן, מקמח מלא, עם הרבה מאוד טעם וטוויסט באפייה שלא תאמינו כמה טעים זה יוצא . בראוניז שוקולד שלא יהרסו לכם את הדיאטה

31/12/2017

עוגיות הבראוניז האלו  מוכיחות  שאפייה יכולה להיות גם בריאה, גם טעימה, גם טבעונית, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת שומן ובעיקר הן מזכירות  לי שוב ושוב כמה אני אוהבת אפייה. במתכון הזה יש טוויסט קטן שעושה את כל ההבדל. קישואים. כן קישואים. תעקמו רגע את האף.  תעשו פרצוף שלא מבין מאיפה נפלתי עליכם…. ואז תחזרו לקרוא.  ראיתי משהו דומה לזה ברשת וגם אני עשיתי פרצוף. אבל אז נזכרתי  שאני משתמשת בקישואים לא מעט באפייה בעיקר לעוגות בריאות. אז אין מנוס אלא  לנסות את המתכון  גם בגרסת הבראוניז. הקישואים הם אלו שהופכים את הבראוניז לכאלה נימוחים בדיוק כמו כל  בראוניז אחר שמכיל כמויות חמאה  ושוקולד מטורפות שיאיימו על התפריט שלכם בקלות. כאן תוכלו  ליהנות מרגע מתוק באמצע היום בלי ייסורי מצפון.

 C360_2017-12-31-19-26-59-724

אז בלי יותר מידי מילים קבלו את הדבר האמיתי

16 יחידות בינוניות = 3 נקודות ליחידה
20 יחידות  קטנות = 2 נקודות ליחידה

רכיבים לבראוניז :

4 יחידות תמר מג’הול
3/4 כוס מים חמים
100 גרם רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מלא
1/3 כוס אבקת קקאו ללא תוספת סוכר
ממתיק מלאכותי השווה בכמות ל- 1/4 כוס סוכר (אם אין לכם בעיית סוכר אפשר להשתמש ב1/4 כוס סוכר )
כף אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס קישואים מגורדים דק דק (ממש כמו רסק- בערך קישוא גדול)
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
3 כפות חלב סויה או  משקה שקדים
1 כף חמאת בוטנים טבעית  ללא תוספת סוכר

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  2. מגלענים את התמרים ומשרים אותם בכוס המים החמים כ- 20 דקות.
  3. במעבד מזון מעבדים את התמרים, המים, רסק התפוחים ותמצית הוניל לקבלת מחית אחידה. תתקבל תערובת דיי נוזלית.
  4. בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים- הקמח, הקקאו, הממתיק, אבקת האפייה והמלח .
  5. מקפלים בעדינות את תערובת הנוזלים לתוך תערובת היבשים עד לאיחוד.
  6. מקפלים פנימה את הקישואים והאגוזים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת   (20 * 20 ) מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור כ- 15-20 דקות   עד שמתייצב בדפנות ומעט רך במרכז. מצננים.
  8. בינתיים מכינים את הציפוי- ממיסים את כל חומרי הציפוי במיקרו עד לאיחוד. מורחים על הבראוניז. מצננים שוב.
  9. פורסים ל- 16 או 20 קוביות.

 

C360_2017-12-31-19-23-47-877

בתיאבון!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה