הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 33

עוקבים: 77

החל מינואר 2015

כך תלמדו את הילדים לאכול ירקות מבלי שירגישו. הקציצות האלו ישמרו לך על הדיאטה והילדים יטרפו מבלי להרגיש שאכלו ירקות

06/11/2016

אני מאוד אוהבת מתכונים שכל בני המשפחה יכולים לאכול מהם ביחד. משתדלת מאוד שלא יהיה אוכל שלי ואוכל שלהם.  כשצריך לבשל פעמיים זה הופך להיות מורכב ומסובך. לא תמיד יש זמן. אנחנו מוצאים את עצמנו מכינים קודם כל אוכל לילדים ואז מחוסר זמן או רעב או סתם עצלנות לא עומדים להכין גם ארוחה חמה לנו. בסופו של יום   אנחנו מוצאים את עצמנו מנשנשים את השאריות של הילדים.

אין סיבה לבשל פעמיים. לפחות לא את מנת החלבון העיקרית.  שינויים קטנים בתפריט  ובבחירת המזונות שאנחנו מבשלים יכולים להביא לשולחן המשפחתי מגוון מזונות בריאים כאלה שגם הילדים ייטרפו.  לאט לאט הם מתרגלים, לטעמים, לריחות למרקמים והאוכל הבריא הופך לשגרה. ככל שתתחילו מוקדם יותר כך קל יותר להרגיל אותם. אבל גם אם הילדים שלכם  כבר גדולים ואוכלים רק שניצל וצי’פס או פסטה ברוטב עגבניות, אל תוותרו מראש  נסו כל פעם משהו חדש. שמשו דוגמא אישית, הניחו על השולחן את המנה שלכם לצד המנה שלהם הציעו להם לטעום. בסוף זה עובד.

 5 טיפים שלי איך להתחיל?  

  • הילדים שלכם אוכלים רק שניצל- נסו להעביר אותם לשניצל אפוי או בהכנה ב”סיר טיגון בכף שמן”. יש היום בחנויות מוצרי החשמל מגוון גדול של סירים כאלה. התוצאה מפתיעה בטעם ובאיכות וגם בפריכות.
  • שתפו את הילדים בהכנת הארוחה. מניסיון-  הם הכינו הם יטעמו. למשל עושים פיצה ביתית- הציעו להוסיף “רק” פטרייה אחת לתוספת. חתיכה אחת לא יותר. תנו להם לחתוך ולסדר בעצמם.   בסוף גם לטעום. הרי זה רק לגרום להם לטעום לא?
  • מכינים קציצות- שלבו בתערובת ירקות (בדיוק כמו המתכון כאן). אני טוחנת את הירקות ולא מסתפקת רק בקיצוץ כך שגם הילד העקשן ביותר לא ימצא אף עלה פטרוזיליה .  זו דרך נהדרת להרגיל אותם לטעמים. גם בהכנת פירה שלבו-  שורשים נוספים- כמו פטרוזיליה, קולורבי, או כרובית.
  • מכינים  צ’יפס- נסו להחליף חלק מתפוחי האדמה בקולורבי. הכינו מהם צ’יפס בתנור  או ב”סיר טיגון בכף שמן”. מצד אחד  טעמו דומה מאוד באפייה לטעם תפוח האדמה  מצד שני הוא ירק חינמי שאפשר לאכול חופשי ללא חשש.
  • והטיפ הכי חשוב : תבלינים, רטבים  יצירתיות ושמות מעניינים זה סוד הקסם- אצל ילדים (במיוחד הסרבנים הקטנים) קצת  יצירתיות ומשחק יעשו את העבודה. אצלי במטבח חזה העוף מוצג פעם כשיפודי קסם  (מתבלת טוב חותכת לקוביות ומכינה עם שיפוד על מחבת פסים), פעם כשווארמה לאלופים ( חותכת לרצועות מתבלת עם תבלין שווארמה איכותי מקפיצה במחבת טפלון ואוכלים בתוך טורטייה),  פעם הוא סתם עוף  סיני ברוטב כמו במסעדה (עם דגש על המילה מסעדה ).  יש מגוון  גדול של רטבים  ותבלינים בסופרים ובחנויות התבלינים מעניינים בטעמם, רק לקנות ולנסות. מקסימום תיהיה לכם ארוחת ערב מושקעת והילדים יחזרו לטוסט.  השמיים הם הגבול ביצירתיות. תציגו את המנה שלכם כל פעם קצת אחרת, בטעם קצת שונה ולגמרי עניינתם אותם.

20161105_180326

 

קציצות עוף וירקות  

להכנת 25 קציצות

כל קציצה  1 נקודה

רכיבים:

1 בצל גדול
2 גזרים גדולים
2 קישואים  קטנים
4 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה
500 גרם חזה עוף
1 ביצה
6 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור

ההכנה:

  1. במעבד מזון קוצצים בשני שלבים  את הבצל, קישוא, גזר, פטרוזיליה ושום.  תחילה בעזרת סכין “פומפייה” דקה  ואז  פעם שנייה עם סכין החיתוך הרגילה לקבלת  מעין ממרח של כל הירקות. סוחטים את הירקות מהנוזלים שלהם ומחזירים למעבד המזון.
  2. מוסיפים את הבשר,  הביצה, פירורי הלחם, והתבלינים ומעבדים עוד כ- 2 דקות עד ל”טחינת” כל הרכיבים.
  3. מחממים מחבת פסים ומרססים בתרסיס שמן. יוצרים מהתערובת קציצות בינוניות וצולים משני הצדדים על מחבת חמה. כ- 3 דקות מכל צד עד שמוכן.

20161105_175528(0)

מגישים  לצד תוספת חמה  אורז, קוסקוס, פסטה, פירה  או אפילו ככריך בתוך  פיתה קלה, כף חומוס/ טחינה וסלט ירקות.

בתיאבון!!

20161105_180324

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה