הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 30

עוקבים: 76

החל מינואר 2015

פסח מתקרב. מתחילים להרגיש את החג באוויר. זה הזמן לחדש את מגוון המתכונים שלנו במתכון קליל, אביבי משביע ודל שומן.

28/03/2016

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני מתחילים לחשוב מה נבשל לחג? מה נכין? האם זה מספיק חגיגי או לא? הדאגניים שביננו מפתחים כבר מעכשיו חרדה שעיקרה מבוסס על הפחד מ”מה יהיה בחג?”. אין מה לאכול בפסח, תלך לי הדיאטה… כל מה שהשגתי ייהרס.

אז זהו, יש  הרבה מה לאכול בפסח. לדעתי אפילו  יש יותר מידי מה לאכול בפסח.  גם אם אתם לא אוכלים קטניות, המגוון הוא באמת גדול.  זו בדיוק התקופה להתחדש במתכונים מעניינים, לגוון את התזונה שלנו ולהשיג מינוף לתהליך. זה הזמן לתפוס תנופה בתהליך ועם בוא האביב להיכנס  גם אנחנו לתקופת התחדשות והתרעננות. עוד לפני שהגיע החג.

מתכונים עם חזה עוף תמיד יעילים לשומרת המשקל הממוצעת. הם דלי שומן,  מגוונים ומקבלים באהבה סוגי תיבול שונים. מנת גלילות חזה העוף הזו יכולה להיות חלק מארוחת החג שלכם או ארוחת עיקרית בכל יום אחר. לצד סלט עלים ירוק סידרתם לכם ארוחה מפנקת ודלה.

20160327_195719

6 מנות

כל מנה 5.5 נקודות

6 פרוסות חזה  עוף נקי במשקל 100 גרם כל אחת

למלית:
2 בצלים קטנים קצוץ דק
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק
שקית  עלי בייבי תרד שטוף
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
6 כפות  קמח מצה ( או  מחוץ לחג-  פירורי לחם/ פנקו)
תרסיס שמן

לזיגוג:
4 כפות רוטב  צ’ילי חריף
3 כפות סילאן
2 כפות מים רותחים

ההכנה:

  • מניחים כל פרוסת חזה עוף בין שתי פיסות ניילון נצמד ובעזרת פטיש שניצל דופקים את הפרוסה עד  שהיא דקה ושטוחה בעובי של כחצי ס”מ.
  • במקביל מכינים מלית- מאדים במחבת עם תרסיס שמן את הבצל. כשהבצל שקוף מוסיפים את הפטריות מאדים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הבייבי תרד  ל- 2 דקות נוספות ומתבלים. מצננים את המלית ומוסיפים את קמח המצה
  • מניחים במרכז כל פרוסת חזה עוף 2-3 כפות גדושות  מהמלית. סוגרים כמו לרולדה ומניחים בתבנית על נייר אפייה כשהפתח כלפי מטה. מומלץ לעשות זאת בידיים רטובות זה מקל על הגלגול והעברה לתבנית.
  • מערבבים את הצ’ילי  עם הסילאן  והמים החמים בקערית קטנה ומורחים על גלילות חזה העוף בחלקן העליון.
  • אופים בתנור גריל שחומם מראש  ל- 220 מעלות כ- 20 דקות עד שזהוב.  מידי פעם בעזרת מברשת מברישים שוב את גלילות העוף ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית.

מגישים לצד סלט עלים ירוק או כל תוספת אחת לשיקולכם.

20160327_200040

 לסיכום, אם החג מטריד אתכם תכננו את התפריט שלכם מראש.
אנחנו יודעים בוודאות שמי שמצליח לתכנן הוא לגמרי מתכנן להצליח!!!

בפוסט הזה  תוכלו למצוא תפריט מואץ לדיאטה בפסח ומתכון נוסף לימי החג!! 

בתיאבון.

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תצוגה מקדימה

ללמוד להיות "רזה בראש" או איך רזיתי 38 ק"ג....

טוב אז אני רוית אפרתי. למה החלטתי לכתוב בלוג? כי אני חושבת שיש לי מה להגיד... טוב תכלס למי אין מה להגיד... מצד שני חשוב לי שישמעו את מה שיש לי להגיד. ותאמינו לי יש לי. אם משהו היה מספר לי לפני 7 שנים שאני אעשה היום את מה שאני...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה