הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 33

עוקבים: 77

החל מינואר 2015

התחלתם תהליך? אתם מיד מורידים את כל המתוקים, פינוקים, סוכרים. כל מה ש”אסור”. מניסיון אני יודעת ששמירה על הדרך שלכם לאורח זמן תצליח רק אם תלמדו גם לשחרר מידי פעם. פאי השוקולד- תפוז הזה הוא דוגמה נהדרת לדברים שצריך ללמוד לשלב מידי פעם בדרך. כדי שתוכלו להמשיך בדרך ולשמור על ההצלחה שלכם.

01/02/2016

מי לא מכיר את הקול הזה שלוחש לנו בשקט בשקט כמה אנחנו חלשי אופי בכל פעם שעוברת עוגה בסביבה. המצפון קוראים לו. והוא מדבר לטוב או לרע הוא מדבר. חלקנו חיים לפי הקול הזה.  חלקנו מתעלמים ממנו. חלקו פעם שומעים ופעם לא. מה שבטוח לנהל אורח חיים בריא משמעו לדעת מידי פעם  לקבל  אותו בהשלמה ולעשות את הבחירה שלנו.

 אני לא מאמינה שצריך להתנזר. אני יודעת שאי אפשר להתנזר. מכירה מעולה את ההחלטה הזו של יום ראשון בבוקר. מהיום אני לא נוגעת בפחמימות. או מהיום בלי סוכר. בלי מתוקים. בלי פינוקים. כלום. כלום לא נכנס לפה חוץ ממה שצריך. ההחלטה הזו מחזיקה בד”כ עד ארוחת בוקר ואז כבר חייבים לאכול משהו כי זו הארוחה הכי חשוב ביום. בצהריים כבר הגישו בחדר האוכל משהו חדש וטעמתי, עד הערב  אני כבר  מבטיחה לעצמי טוב נו… ממחר…..

מניסיון אני יודעת שכדי להצליח בתהליך לאורח זמן צריך ללמוד לשלב גם את כל ה”אסורים” האלו מידי פעם.  כשיש אירוע מיוחד- יום הולדת, חתונה, יום נישואים או כל דבר אחר שחשוב לכם. אבל באמת חשוב לכם, שם ביום הזה תשקיעו. הרי לא כל יציאה לבית קפה עם חברה צריכה להיות סיבה למסיבה, ולא כל ארוחת שישי  היא חגיגה גדולה. את אלו אני מעדיפה להכניס לתוך המסגרת היומית שלי. בשליטה. לתכנן ולחשב אותם ולהישאר במסגרת. יחד עם זאת מידי פעם, צריך לדעת לשחרר כדי לאפשר לעצמכם להמשיך בדרך.

היתרון באימוץ ההרגל הזה של “לשחרר מידי פעם” מאפשר לכם ליהנות מהדרך, לוותר על תחושת המסכנות שמבוססת על  המחשבה  ”למה לאחרים מותר ולי אסור”. הוא  מאפשר לכם ליהנות מפינוק טוב למצפון ולקום למחרת בבוקר עם כוחות חדשים ולהמשיך הלאה.  אם יש לכם תחושה כזו שמלווה אתכם כל היום, ואתם שומעים את המצפון שלכם לוחש בשקט בשקט כל פעם שעוברת עוגה “בא לי… בא לי…”  תאמצו לעצמכם הרגל של “יום חופשי מספירה” פעם ב… לדעת לנהל את הבחירות שלנו ואת החשקים שלנו  זו הדרך שתשאיר אתכם במסלול לאורך זמן.

העוגה הזו היא בדיוק העוגה שמדברת עם המצפון. כבר בשלבי ההכנה היא מדברת. תתאפקו עד שהיא מוכנה. בעניין שוקולד תפוז זה או שאוהבים או שלא. אני חושבת שזה אחד השילובים היותר מוצלחים בשוקולד ושווה לשלב עוגה כזו ביום המיוחד שלכם. לא אוהבים שוקולד תפוז אפשר שוקולד השחר  רגיל. אני השתמשתי בשוקולד השחר בשפורפרת. מגיע בטעם שוקולד השחר האהוב הרגיל ובמהדורה חדשה בטעם שוקולד תפוז.   מוצר קל מאוד לשימוש, נוח, נגיש, אפילו הילדים התלהבו ממנו. היתרון הגדול שלו לשומרי המשקל כמונו הוא הנוחות במדידת מנה. ככה אין ספק אם לקחתי כף או כפית, אין “נזילות”  של שוקולד ואפשר ליהנות בלב שקט מפינוק מתוק וטעים.

פעם ב…..  ושהמצפון לא יישמע  זה יום חופשי מספירה….

רוצים  טיפים לשאלה איך להמשיך לאפות ולהישאר רזה ממליצה לקרוא את הפוסטים האלו :

חלק א’- טיפים למאפים מתוקים וקינוחים 
חלק ב’ –  טיפים למאפים מלוחים 

C360_2016-01-29-22-20-01-107

 

חומרים :

תבנית פאי בקוטר 20  ס”מ

לתחתית בצק פריך:
140 גרם קמח
100 גרם חמאה  קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כף גדושה ממרח  שוקולד השחר
גרידה מקליפת תפוז

למלית פאדג’ שוקולד תפוז

1/4 כוס סוכר
1 ביצה + 1 חלבון
 250 גרם שוקולד השחר – תפוז (#השחרבשפורפרת)
2 כפות שמנת מתוקה
כף חמאה
2 כפות  קמח

קרם שוקולד
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
2-3 כפות שוקולד השחר

לקישוט אבקת קקאו

C360_2016-01-29-22-16-21-576

ההכנה:

  • מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים עד לפירורים דקים חמאה וקמח. מוסיפים את החלמון, השוקולד וגרידת התפוז ומעבדים עד לפירורים גסים. מוצאים למשטח עבודה ומאחדים לבצק. מקררים 20 דקות. מוציאים מרדדים ומעבירים את הבצק לתבנית הפאי.  מקררים שוב 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מניחים משקולת על הבצק (בתוך ניילון נצמד תערובת קטניות יבשות) ואופים 15 דקות. מטרת המשקולת למנוע מהבצק לתפוח. מורידים את המשקולת ואופים עוד 8  דקות עד שיש תחתית חצי  אפויה.
  • מכינים מלית- בכלי אחד טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה. בכלי נוסף ממיסים במיקרו שוקולד, שמנת, חמאה, מערבבים בעזרת כף לתערובת חלקה. מאחדים את 2 התערובות וקפלים פנימה את הקמח. יוצקים על תחתית הבצק הפריך ואופים כ- 20-30 דקות.  הפאי יוצא- כשהוא מתייבש בחלקו העליון אבל עדיין רך  בחלקו הפנימי. שימו לב לא לאפות יתר על המידה.  מצננים היטב לפחות 2-3 שעות לפני הוספת הקרם.
  • מכינים אינסטנט פודינג שוקו לפי הוראות ההכנה של היצרן ומוסיפים לקראת סוף ההקצפה 2-3 כפות שוקולד השחר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ואחיד.  מעבירים לזק זילוף עם פיה לבחירתם ומזלפים את הקרם מעל הפאי.
  • מקשטים במעט אבקת קקאו מעל.

 

C360_2016-01-29-22-11-40-749

בתיאבון !!!

אחרי שסיימתי להכין את הפאי הילדים קיבלו את השוקולד בשפורפרת לשחק איתו ולקשט פנקייקים תראו מה יצא:

12496214_10153448018172297_3605923138510879025_o

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה