הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 77

החל מינואר 2015

תוספת חינמית ב- 0 נקודות היא מצרך מבוקש לכל מאמצי אורח החיים הבריא. אמצו לכם את הסלט הזה כתוספת קבועה בתזונה שלכם ומובטחות לכם ארוחות טעימות ומגוונות.

26/01/2016

גיוון, עניין וטעם זה שם המשחק באורח חיים בריא.  אכילה נכונה לא חייבת להיות רק פריכיות עם גבינה לבנה.  אני מאמינה שצריך לאכול מעניין וטעים. אפשר למצוא דרכים רבות לגוון את האוכל. סלט הפלפלים הזה  נמצא אצלי באופן קבוע במקרר.  בכל ארוחה ניתן לשלב אותו כתוספת טעימה לצד המנה העיקרית. אני אוהבת להשתמש בו כתוספת לכריכים. הוסיפו לכריך שלכם פרוסה או שתיים של הפלפלים הקלויים האלו ושדרגתם לכם את הכריך עד לרמה שלא מביישת אף בית קפה. זה יכול להיות כריך אבוקדו, כריך עם חביתה, סלט טונה, בולגרית, גבינה לבנה, חומוס, סלט חצילים, שקשוקה או כל כריך אחר העולה בדמיונכם. פשוט טעים וב- 0 נקודות.

20160120_121036

רכיבים:
מגוון פלפלים בצבעים שונים
חומץ טבעי
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 שיני שום כתוש  ( או  פחות לפי טעמכם)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור למצב גריל בחום גבוה 220 מעלות.
  2. מסדרים את הפלפלים  על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור גריל,  עד שהם רכים ומעט חרוכים. מידי פעם מסובבים אותם ש”יישרפו” מכל הצדדים (אין צורך לתבל, אין צורך לחתוך- כלום – פשוט לסדר בתבנית ולהכניס לתנור).
  3. כשהפלפלים מוכנים מעבירים אותם לתוך שקית  וסוגרים  אותה ( כזו פשוטה של הסופר)  מניחים בקערה  את השקית הסגורה ומצננים.   כשהפלפלים קרים מקלפים  ומנקים אותם בזהירות (ממליצה לעשות זאת מתחת לזרם מים זורמים ותוך כדי קילוף גם לנקות את כל הגרעינים).
  4. חותכים את הפלפלים הקלופים לרצועות גסות ( אני ממש קורעת אותם ביד- כמה שפחות כלים ללכלך….)  מניחים בכלי אטום עמוק ומכסים בחומץ טבעי (אל תפחדו לכסות את כל הפלפלים) . מתבלים במלח, פלפל ושום לפי הטעם.
  5. סוגרים את הכלי ומצננים לפחות חצי שעה

שומרים במקרר. היתרון של הסלט המדהים והטעים הזה – הוא יכול  להחזיק בקלות חודש ויותר במקרר בכלי אטום.  אני תמיד מכינה כמות גדולה כך שהוא זמין לי ברגעי רעב ומשבר.

20160120_121405

בתיאבון !!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה