הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 47

עוקבים: 82

החל מינואר 2015

חלק א’- עוגות ומתוקים. 

אם היה לי שקל על כל פעם ששאלו אותי “איך זה שאת ממשיכה לאפות  ולא עולה? ” יש מצב שמנהל הבנק היה מפסיק להתקשר אלי…
אני אוהבת לאפות. אוהבת מאוד. זו התרפיה שלי. לא תאמינו אבל אני לא אופה “כדי לאכול” אני אופה כי זה מרגיע. אני אוהבת את השקט, את ההתעסקות, הקיפול, הלישה, הבחישה, הציפייה שהעוגה תתפח, החרדה שהיא לא תיפול, ההתעסקות בקישוט, בעצם הכול. אין מאושרת ממני כשעוגה, במיוחד אם היא מורכבת מ- 5 קומות,  קוצרת מחמאות גם במראה וגם בטעם.

כשאפיתי כאוות נפשי הייתי מאוד רגועה, אולי קצת מבושמת מסוכר אבל מאוד רגועה. הבעיה הייתה ששקלתי 38 ק”ג יותר. אז מסתבר שגם אכלתי….. ואז רזיתי. כן מודה הפסקתי לאפות בצורה ממכרת, אין יותר כל יום עוגה, כל יום מתכון חדש. אין אצלנו תמיד “עוגה לשבת” ואפייה היא כשצריך, אם מישהו ביקש במיוחד ובאמת כשאני צריכה להירגע. מהר מאוד הבנתי שאני חייבת שינוי גישה כי אני אופה גם עוגות קלות יותר וגם  עוגות שחיתות כאלה שלכאורה אסורות בדיאטה.

אלו הטיפים והכללים שלי ואני מקפידה לעמוד בהם. חלקם מתאימים לעוגות ומאפים שאני עושה לאכילה בבית ומטרתם להוזיל ולחסוך שומן, סוכר ונקודות וחלקם מקורם בתכנון ובחשיבה:

  1. לא אופים כשרעבים- כלל ברזל אצלי. אני לא מתחילה לאפות כשאני רעבה. כי אז הליקוקים והטעימות חוגגים. אני אוכלת לפני או אם לא הספקתי דואגת שיהיה לי על השיש מגש עם ירקות חתוכים, פלטה של ירקות אנטיפסטי, מספיק שתייה קרה או חמה תלוי בעונה. זה מעסיק אותי וכשהפה לועס חציל בד”כ קשה לטעום גם שוקולד…
  2. בעוגות בחושות תחליפו חצי מכמות השמן בכמות שווה של רסק תפוחים או רסק בננות. האמיצים יכולים להחליף הכול. רסק תפוחים לא משנה את הטעם. רסק בננות ייתן לעוגה שלכם טעם  ולא מתאים לכל תערובת- אבל מעולה למשל למאפין שוקולד צי’פס בננה.
  3. בעוגות בחושות החליפו שמנת / שמנת חמוצה ביוגורט טבעי 0%.
  4. הורידו חצי מכמות הסוכר- בעיקר בעוגות (פחות בבצקים) אפשר לצמצם לפחות בחצי את הכמות הסוכר. כך תחסכו נקודות מיותרות. כדאי תמיד לעשות ניסיון על כל עוגה. להתחיל בהורדת חצי כמות הסוכר, לבחון טעם ולהחליט אם בפעם הבאה להוריד יותר או להוסיף במקום ממתיק מלאכותי.
  5. אפו במנות אישיות וקטנות. כך יש מנות מדודות  ולא “מיישרים” את העוגה או המאפה.
  6. שאריות- מקפיאים, מוציאים מהבית, מחלקים לשכנים או לוקחים למשרד. אל תעמידו את כוח הרצון שלכם במבחן. מניסיון בד”כ הוא נכשל.. (ניסיתם פעם לאכול עוגת שמרים קפואה… בסופו של דבר כמה אפשר להתאפק… )
  7. סיימתם עם הקערה? עוד לא שוטפים כלים הניחו אותה בכיור ו”הטביעו במים וסבון”. טיפ שלמדתי מלקוחה, חברת כבוד ששומרת על הירידה שלה קרוב ל- 10 שנים. קערה שעומדת עם שאריות על השיש היא פתח ל”ליקוקים” לעומת קערה שמלאה בבועות סבון בכיור… נו טוב סבון לא בא לי לאכול היום.
  8. חשבו נקודות! דעו בדיוק כמה מכילה העוגה שאפיתם. לפעמים הערכים הגבוהים “מורידים את החשק” כי זה לא שווה את העלייה שתגיע אח”כ. לפעמים תופתעו ותוכלו ליהנות ממנת עוגה טובה בערב שישי.
  9. בחרו את העוגה השווה שלכם ושלבו אותה בתפריט שלכם באירועים מיוחדים, בשישי, בשבת או פעם ב.. .. כי בשומרי משקל אומרים “מי שמתנזר … סופו להתחזר…”

בעיקר תיהנו. אפייה זה כיף.

פאי גנאש מריר תפוזים  עם קליפות הדרים מסוכרות:

מכינים פירורי בצק גסים

מכינים פירורי בצק גסים

מאחדים לבצק

מאחדים לבצק

אופים עם משקולת "אפייה עיוורת

אופים עם משקולת “אפייה עיוורת

מפזרים פירות הדר מסוכרים

מפזרים פירות הדר מסוכרים

מוסיפים את הגאנש, מצננים ומקשטים.

מוסיפים את הגאנש, מצננים ומקשטים.

המתכון: 
20 מנות כל מנה 5 נקודות.
תבנית פאי מלבנית מאורכת:

חומרים :
לתחתית בצק פריך:
140 גרם קמח (1 כוס)
100 גרם חמאה  קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר
ביצה
גרדה מקליפת תפוז

למלית גנאש מריר תפוזים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי  קצוץ
200 גרם שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים
40 גרם קליפות הדרים מסוכרים קצוצות דק.

ההכנה:

  • מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים עד לפירורים דקים חמאה, קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את הביצה וגרדת התפוז ומעבדים עד לפירורים גסים. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים לבצק. מקררים 20 דקות. מוציאים מרדדים ומעבירים את הבצק לתבנית הפאי.  מקררים שוב 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מניחים משקולת על הבצק (בתוך ניילון נצמד תערובת קטניות יבשות) ואופים 15 דקות. מטרת המשקולת למנוע מהבצק לתפוח. מורידים את המשקולת ואופים עוד 10- 15 דקות עד שיש תחתית אפויה באופן מלא (כמו עוגייה גדולה).  מצננים.
  • מכינים את הגנאש- מרתיחים במיקרוגל את השמנת ושופכים על השוקולד להמסה. מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק, מוסיפים את הליקר.  ומקררים מעט.
  • מרכיבים: מפזרים בבסיס העוגה את הפירות המסוכרים ומעליהם יוצקים את הגנאש.  מקררים במקרר עד שהגנאש מתייצב כ- 4 שעות.
  • מקשטים בשאריות קליפות ההדרים או מעט גבישי סוכר ( להשיג בחנויות המתמחות)
  • מגישים בטמפרטורת החדר.

עכשיו הבעיה- 5 נקודות למנה. אני שומרת לי לערב שישי או לקפה של שבת אחר הצהריים  ונהנית ממנה אחת.

20150130_164157

20150130_184554

בתיאבון.
בקרוב חלק ב’ מאפים מלוחים….

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה