הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 63

החל מינואר 2015

עוד רגע וט”ו בשבט מגיע. ט”ו בשבט הוא חג של צמיחה והתחדשות. הקינוח הזה מככב אצלי במטבח כל שנה בט”ו בשבט כשהתותים בשיא צמיחתם ופריחתם. רגע מתוק של נחת. אחד כזה שמאפשר לעבור את הדרך לא בערך.

17/01/2016

אוטוטו מגיע ט”ו  בשבט.  זה החג לדבר בו על צמיחה. על התחדשות. פריחה והתחלות חדשות. יש משפט כזה שאומר:  “לא טוב לך איפה שאתה נמצא. תזוז אתה לא עץ…  “. זה נכון. צריך לזוז.  אני כבר  כמעט 8 שנים בתהליך של תזוזה. תהליך טוב מתקדם כשהוא זז. אז שנת 2016 התחילה לפני 3 שבועות ואחרי שעשיתי לעצמי סיכום של השנה שעברה, קיבלתי החלטות לשנה שמתחילה-  צריך להמשיך לזוז.   אין ברירה.  השבוע אני בסימן של צמיחה. של שינוי. של התחלות חדשות.  של תזוזה.

מה צריך בשביל לצמוח?

  • צורך- שאלו את עצמכם: אני רוצה לצמוח? להתפתח? להתקדם?  להניע את התהליך שלי? ברור. כי אם אין לכם צורך בשינוי  וטוב לכם במקום שלכם אולי הפוסט הזה לא מיועד לכם.
  • רצון- כי אין דבר העומד בפני הרצון. חזק ככל שיהיה הצורך שלי לעשות שינוי,  ללא מוכנות לעשות את השינוי ולהשקיע בו משאבים זה לא יצליח.
  • החלטה לעשות- ממש חובה.  אף אחד לא יכול לעשות את זה במקומכם. זה בידיים שלכם.
  • דרך ברורה-  לא בהכרח.  אולי תופתעו לשמוע את זה, אבל לא צריך לדעת כבר ביום הראשון איך תסתיים הדרך אליה יצאתם.  לפעמים פשוט צריך לצאת. זה בסדר לגמרי למצוא  את הדרך בדרך.
  • יעד סופי – אותו כנ”ל כמו הדרך. יש צורך ויש רצון קיבלתם החלטה לצאת. אני מאמינה שהחיים כבר יובילו אותנו ויגדירו לנו את היעד בהמשך.
  • סבלנות- הרבה!   כי לפעמים מאבדים את הדרך, ולפעמים הדרך קשה וארוכה. וגם קצת מאכזבת ויש עליות ויש ירידות. יש הצלחות ויש נפילות. כל עוד אנחנו בדרך  אפשר להמשיך לצמוח.
  • תמיכה- אי אפשר בלי תמיכה. כי לצמוח זה לפעמים כואב וקצת לוחץ  וצריך יד מכוונת שתחזיק ותלווה ותזכיר תמיד שיש אור בקצה המנהרה שבשבילו שווה להתאמץ עוד קצת. כי כשמגיעים אל האור פתאום יש הרבה חמצן ומסתכלים לאחור על הדרך שעברנו ופתאום רואים שהייתה דרך, והיה יעד. וכבשנו את היעד. והגענו לפסגה.  עשינו שינוי!!!

ורגע לפני שיוצאים לדרך,  הדבר האחרון (אם לא הראשון) שיאפשר לכם להצליח לצמוח.

  • אהבה עצמית-   תאהבו את עצמכם ודעו שמגיע לכם. מגיע לכם להצליח. מגיע לכם רגע מתוק של נחת. מגיע לכם לשאוף אוויר הרים צלול. מגיע לכם לזוז!

מה אומרים ? יש לכם את זה? השבוע ט”ו בשבט. זה חג של צמיחה והתחדשות. אם לא טוב לכם במקום שבו אתם נמצאים… תזוזו אתם לא עץ!!!

הנה לכם רגע מתוק של נחת. אחד כזה שמאפשר לעבור את הדרך לא בערך.  הקינוח הזה מככב אצלי במטבח כל שנה בט”ו  בשבט כשהתותים בשיא צמיחתם ופריחתם.  אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול זה עוגות “של פעם” שמשלבות קרם וניל ותותים. הנה לפניכם הגרסה הלא מושחת שמאפשרת לי להתפנק בכיף.  מגיע לי רגע מתוק של נחת!

 

קינוחי גבינה ותותים  אישיים

6 מנות20160115_224129

את הקינוחים האישיים האלו אפשר להכין ברינגים אישיים בקוטר כ- 8 ס”מ – 10 ס”מ  או בכוסות קינוח אישיות. הקינוח המתקבל מאוד “עדין” ולכן אם אתם לא  מתורגלים במטבח ממליצה להכין אותו  בכוסות קינוח אישיות- כך אתם חוסכים את חשש “הנפילה” בעת ההגשה.

רכיבים:

לתחתית בישקוטים (צריך שליש מהכמות הכתובה-  תכינו לכם תחתיות לקינוח ומיתרת המסה תייצרו עוגיות מדהימות) 3 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס קמח מנופה 1 כפית תמצית וניל אבקת סוכר  לפיזור מעל לפני האפייה

לפודינג גבינה וניל: 1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל  ללא תוספת סוכר 2 כוסות חלב דל שומן 1 גביע 250 גרם גבינה לבנה 3% שומן סלסלת תותים קטנה חתוכים

לג’לי תות 1 חבילה ג’לי תות ללא תוספת סוכר סלסלת תותים חתוכים דק

ההכנה:

1. מכינים בישקוטים-  מחממים תנור ל- 180 מעלות. במיקסר מקציפים את  החלבונים והסוכר לקבלת קצף יציב. מוסיפים את החלמונים אחד אחד בהדרגה תוך כדי הקצפה. מקציפים עד שהמתאחד. מנפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך התערובת.  מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנתר עגול.   מרפדים תבנית לתנור בנייר אפייה ומזלפים עליה  6 עוגיות עגולות בגודל  הרינג או הכוסות האישיות שלכם. מיתרת המסה ממליצה לזלף עוגיות מאורכות בדומה לבישקוטים הקנויים  אחרי הזילוף מאבקים באבקת סוכר את העוגיות ונותנים להן לעמוד 4 דקות באוויר. אופים בתנור כ- 10-15 דקות עד שהן מעט זהובות. מוציאים. מצננים. ומניחים כל עוגייה בתחתית הרינג או כוס הקינוח שתהיה כבסיס.

20160115_180303   2. פודינג וניל- מכינים את פודינג הווניל במיקסר  עם 2 כוסות חלב דל שומן בהתאם להוראות ההכנה על האריזה.   מוסיפים את גביע הגבינה הלבנה ומקפיצים עוד כדקה לקבלת קרם אחיד. מקפלים לתוך הקרם את התותים החתוכים. אם אתם מכינים את הקינוח ברינג אישי מומלץ בשלב זה לסדר שקף בצמוד לדפנות- להוצאה קלה יותר בהמשך.  מחלקים  את הפודינג באופן שווה בין הרינגים או בכוסות.  מקררים שעה להתייצבות או מקפיאים כחצי שעה. 3. ג’לי תות –  מסדרים תותים   חתוכים מעל פודינג הווניל. מכינים את ג’לי התות לפי הוראות ההכנה על גב האריזה ומוזגים אותו מעל הפודינג. מקררים לפחות 3 שעות לפני הגשה.

 

20160115_223851

הערות:

  1. אפשר לחסוך את הכנת הבישקוטים ולהשתמש בעוגיות הקנויות. 1 לכל תחתית. אבל אין מה להשוות בטעם. הכנת העוגיות מאוד קלה. ממליצה להתנסות.
  2. סוכרתיים- יכולים להכין את הקינוח בכוסות אישיות ללא התחתית.
  3. אם  לא מספיק מתוק- אפשר להוסיף סוכר לפודינג עד  3 כפות סוכר. או להחליף את הפודינג ללא סוכר בפודינג וניל רגיל. במקרה זה הניקוד יהיה 4.5 נקודות למנה.

בתיאבון!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה

20160115_224155

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה