מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים
עדכונים:
פוסטים: 49
החל מינואר 2015
02/11/2015
רשמית התחילה עונה המרקים. בכל מקום מדברים עליהם. יום יומיים של גשם ואנחנו מיד מעמידים סיר מרק עשיר על הגז. אצלי עונת המרקים מתחילה באופן רשמי וחגיגי במרק עוף עם קרפלעך של ערב ראש השנה ומסתיימת בחגיגיות מרק העוף עם קניידלך של פסח. לפני ראש השנה חם מידי ואחרי פסח שוב מתחיל להתחמם ובין לבין תענוג גדול.
אני אוהבת את תחילת עונת המרקים וזה למה? הכל עוד חדש, מעניין, טעים ומיוחד. כולנו מכירים את השלב הזה בתהליך שכבר אי אפשר לראות ירקות , שאין שום טעם לסלט, שאין כוח לחתוך סלט. שלפלפלים יש ריח… שמתם לב פעם שיש להם ריח? שהמלפפון כבר לא מלפפון בקיצור שאי אפשר כבר לאכול ירקות יותר. בתחילת עונת המרקים. הכל חדש. הכל נעשה בפעם הראשונה החורף הזה. הכל טעים. הפעם הראשונה שהכנתי מרק ירקות הוא המרק הכי טעים והכי מושקע שכנראה יצא לי החורף הזה. פעם ראשונה למרק עגבניות, מרק כרובית, מרק קישואים, מרק עדשים, מרק כתומים, מרק אפונה. המגוון כל כך גדול. זה פשוט כיף. ולא רק שזה כיף. זו מנה שיכולה להיות פתרון מעולה כמנת ביניים או ארוחת קלה. עשירה בירקות. זולה בנקודות. והכי חשוב משביעה.
הטיפים שלי למרק שישדרג לכם את הדיאטה:
מרק עגבניות
12 מנות , 0.5 נקודה למנה
רכיבים:
6-8 עגבניות בינוניות קלופות
2 גזרים חתוכים גס
2 קישואים חתוכים גס
1 בצל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה / כמה טיפות טבסקו לפי הטעם
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר
תערובת עשבי תיבול- פטרוזיליה/ בזיליקום/ כוסברה (אפשר בצרור ולהוציא בסוף הבישול) אפשר ככוס מהתערובת קצוצה
3 כפות קוואקר להסמכה
ההכנה:
בסיר גדול מניחים את כל הירקות ועשבי התיבול ומכסים במים. מבשלים עד שהירקות רכים. מידי פעם מוסיפים מים במידת הצורך. כשהירקות רכים טוחנים את המרק טוב עד לקבלת מרק טחון אחיד וסמיך. מתבלים את המרק בכל התבלינים, מוסיפים מים במידת הצורך למילוי הסיר מחדש ומביאים לרתיחה שוב. מוסיפים את הקוואקר ומבשלים כ- 10 דקות נוספות להסמכה.
קרוטונים תוצרת בית:
כף = 0.5 נקודה.
רכיבים:
לחם קל / מלא / שיפון / דגנים (כמות לפי רצונכם)
תבלינים יבשים לפי הטעם: תבלין פיצה, זעתר, כמון, פלפל שחור, מלח גס, שום
תרסיס שמן
הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 150 מעלות. חותכים את הלחם לקוביות קטנות. מרססים בתרסיס שמן ומתבלים לפי הטעם. אני מאוד אוהבת את טעמו של תבלין הפיצה בשילוב עם כמון, מלח גס ושום כתוש. מסדרים את קוביות הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה. ומכניסים לייבוש בתנור. כ- 20- 30 דקות. מידי פעם פותחים ומערבבים כדי שהלחם יתייבש מכל הצדדים. יש לשמור עליהם שלא יישרפו.
שומרים בכלי אטום 10 ימים עד שבועיים במקרר.
זהירות טעים!!!!!!! אצלי זה אף פעם לא מגיע ל- 10 ימים.
בתיאבון .
אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות