הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 38

עוקבים: 82

החל מינואר 2015

עונת המרקים התחילה. אין ספק שמרק טוב יכול להציל לכם את השבוע. קבלו את הטיפים שלי למרק שישדרג לכם את התהליך! ומתכון למרק עגבניות עם קרוטונים תוצרת בית כמעט ללא נקודות.

02/11/2015

רשמית התחילה עונה המרקים. בכל מקום מדברים עליהם. יום יומיים של גשם ואנחנו מיד מעמידים סיר מרק עשיר על הגז.  אצלי עונת המרקים מתחילה באופן רשמי וחגיגי במרק  עוף עם קרפלעך של ערב ראש השנה ומסתיימת בחגיגיות מרק העוף עם קניידלך של פסח. לפני ראש השנה חם מידי ואחרי פסח שוב מתחיל להתחמם ובין לבין תענוג גדול.

אני אוהבת את  תחילת עונת המרקים וזה למה? הכל עוד חדש, מעניין, טעים ומיוחד. כולנו מכירים את השלב הזה בתהליך שכבר אי אפשר לראות ירקות , שאין שום טעם לסלט, שאין כוח לחתוך סלט. שלפלפלים יש ריח… שמתם לב פעם שיש להם ריח? שהמלפפון כבר לא מלפפון בקיצור שאי אפשר כבר לאכול ירקות יותר. בתחילת עונת המרקים. הכל חדש. הכל נעשה בפעם הראשונה החורף הזה.  הכל טעים. הפעם הראשונה שהכנתי מרק ירקות הוא המרק הכי טעים והכי מושקע שכנראה יצא לי החורף הזה. פעם ראשונה למרק עגבניות, מרק כרובית, מרק קישואים, מרק עדשים, מרק כתומים, מרק אפונה. המגוון כל כך גדול. זה פשוט כיף. ולא רק שזה כיף. זו מנה שיכולה להיות פתרון מעולה כמנת ביניים או ארוחת  קלה.  עשירה בירקות. זולה בנקודות. והכי חשוב משביעה.

הטיפים שלי למרק שישדרג לכם את הדיאטה:

  • השתמשו  במגוון גדול של ירקות חינמיים לסוגי מרקים שונים.
  • הוסיפו לסיר בעיקר ירקות ב-ס נקודות ומעט ירקות עמילניים כך תוזילו את ערכו של המרק. למשל למרק כתום: העשירו את המרק בדלעת גזר ובצל לטעם והשתמשו בבטטה אחת בינונית.  במרק ירקות במקום תפוח”א  הוסיפו למרק קולורבי. טעמו  ומרקמו עשירים ודומים מאוד לתפוח אדמה וב- 0 נקודות.
  • לאידוי הירקות בתחילת הכנת המרק השתמשו בתרסיס שמן במקום שמן רגיל. בתיבול נכון של המרק לא יהיה הבדל בטעם ויהיה הבדל גדול בערכו התזונתי.
  • להסמכה  והעשרה טבעית של המרק – בסוף הבישול , דקה לפני שיורד מהאש, טוחנים כשליש מהמרק ( בעזרת בלנדר מוט). טחינת הירקות מעשירה את מרקמו של המרק.
  • תבלו את המרקים בעזרת עשבי תיבול שונים לפי טעמכם. אפשר לקשור אותם לצרור בתחילת הבישול ולהוציא לפני  ההגשה.
  • הסמיכו את המרקים בעזרת מזונות על- קוואקר, גריסים, עדשים וכדומה.  3 כפות  קוואקר שנוספו לסיר המרק בסוף הבישול (במקום קמח או קונפלור)  יעשו עבודה נפלאה.
  • שילוב של דגנים מלאים או קטניות במרק יהפכו את המרק שלכם לארוחה מלאה ועשירה. בחרתם לשלב קטנייה ודגן מלא וקיבלת מרק עשיר בחלבון מהצומח.
  • רוצים תוספת זולה למרק- הכינו בבית  קרוטונים  מלחם קל / מלא /שיפון ( מתכון בהמשך) או היעזרו בתחליפי לחם כמו- פריכיות, טוסטעים או  צנימים מוכנים שאותם מפוררים לתוך המרק. בהשוואה לקרוטונים הקלאסיים שנמכרים בשווקים או לשקדי המרק הידועים כ”הורסי דיאטה” , לכל התחליפים ערך נמוך וזול בנקודות.  רק שימו לב! במקרה זה- אל “תציפו” את המרק בקרוטונים שלכם. לקרוטונים הביתיים יש נטייה להירטב מהר  והם סופגים את המרק ממש בשניות. הוסיפו בכל ביס במידה.
  • רוצים תוספת חינמית למרק- הכינו קרוטונים מירקות- למשל כרובית. חותכים את הכרובית לפלחים קטנים קטנים ומסדרים בתבנית אפייה. מרססים בתרסיס שמן ומתבלים במלח גס. אופים בגריל עד שהכרובית קריספית ואפילו קצת שרופה בקצוות. הכינו מראש מרק קרם כרובית או פטריות ולפני ההגשה פזרו מעל מעט מפרחי הכרובית שלכם. ניתן להכין גם עם ברוקולי, גזר,  קולורבי וכדומה.

20151030_131502

מרק עגבניות

12 מנות ,   0.5 נקודה למנה

רכיבים:

6-8 עגבניות בינוניות קלופות
2 גזרים  חתוכים גס
2 קישואים חתוכים גס
1 בצל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה / כמה טיפות טבסקו לפי הטעם
פלפל שחור
מלח
2  כפות סוכר
תערובת עשבי תיבול- פטרוזיליה/ בזיליקום/ כוסברה (אפשר בצרור ולהוציא בסוף הבישול) אפשר ככוס מהתערובת קצוצה

3  כפות קוואקר להסמכה

ההכנה:

בסיר גדול מניחים את כל הירקות  ועשבי התיבול ומכסים במים. מבשלים עד שהירקות רכים.  מידי פעם מוסיפים מים במידת הצורך. כשהירקות רכים טוחנים את המרק טוב עד לקבלת  מרק טחון אחיד וסמיך.  מתבלים את המרק  בכל התבלינים, מוסיפים מים במידת הצורך למילוי הסיר מחדש ומביאים לרתיחה שוב. מוסיפים את הקוואקר ומבשלים כ- 10 דקות נוספות להסמכה.

20151030_134304

קרוטונים תוצרת בית:

כף = 0.5 נקודה.

רכיבים:
לחם קל / מלא / שיפון / דגנים  (כמות לפי רצונכם)
תבלינים יבשים לפי הטעם: תבלין פיצה, זעתר, כמון, פלפל שחור, מלח גס, שום
תרסיס שמן

20151029_110950

הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 150 מעלות. חותכים את הלחם לקוביות קטנות. מרססים בתרסיס שמן  ומתבלים לפי הטעם. אני מאוד אוהבת את טעמו של תבלין הפיצה בשילוב עם כמון, מלח גס ושום כתוש.  מסדרים את קוביות  הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה. ומכניסים לייבוש בתנור. כ- 20- 30 דקות. מידי פעם פותחים ומערבבים כדי שהלחם יתייבש מכל  הצדדים. יש לשמור עליהם שלא יישרפו.
שומרים בכלי אטום 10 ימים עד שבועיים במקרר.
זהירות טעים!!!!!!! אצלי זה אף פעם לא מגיע ל- 10 ימים.

20151030_133855

בתיאבון .

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

20151030_131516

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה