הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מינואר 2015

אומרים שאני מעוררת השראה. באמת? אני? אתם בטוחים. לא מרגישה ככה. מצד שני יש לי הרבה רגעים מעוררי השראה בדרך. המאפינס האלו הם דוגמה לאחד מאותם רגעים מעוררי השראה.

26/10/2015

אומרים שאני מעוררת השראה. באמת? אני? אתם בטוחים. לא מרגישה ככה. באמת שלא מרגישה ככה. גדול עלי הכינוי הזה. ממש גדול. נכון. רזיתי. נכון אני שומרת כבר 7 שנים על הירידה במשקל. עדיין גדול עלי ומחייב מידי.

יש לו מחויבות לתואר. מרגע שקיבלתם כזה תואר צריך להצדיק אותו. כי מי שמעוררת השארה יש לה כוח רצון חזק. היא עומדת פני אתגרים ומכשולים. תמיד יש לה את התשובות לכל שאלה. תמיד היא יודעת הכל. אף פעם לא נשברת. שום דבר הוא לא פיתוי בשבילה. היא נראית טוב. יודעת להגיד את המילה הנכונה במקום הנכון. נותנת כוח להמשיך בדרך, לתת יד למי שיושב שם בחושך ולמשוך אותו החוצה.  היא יודעת להחדיר מוטיבציה, להניע תהליכים ובעיקר לתת אנרגיה. בקיצור מושלמת.

אני לא מושלמת. מחמיא לי מאוד שאנשים מסתכלים עליי ככה, אבל אני רוצה שתדעו שאני לא כזאת.  למרות שזה נשמע הזוי ולא יכול להיות של”מעוררי השראה”  יש רגעי משבר.  תדעו שגם לנו יש כאלה. כאלה שכל מה שבא לי באותו הרגע זה ללכת לישון עטופה בבורקס או להירדם על צלחת פסטה בשמנת.  סביר להניח שתגידו לי שכולנו בני אדם, וזה טבעי ליפול. מסכימה לגמרי. רק שהנפילה שלי מרגישה לי, גדולה יותר, עוצמתית יותר ובעיקר מאכזבת יותר. כי אני צריכה לעמוד בציפיות. זה לא רק שאכזבתי את עצמי יש לי קהל כזה שרואה בי “מעוררת השראה”.

רוצה לספר לכם מה מעורר השראה בעיניי. אני פוגשת הרבה מרזים.  במהלך השנים הכרתי אלפי אנשים שרוצים לעשות שינוי. רובם ככולם מעוררי השראה בעייני. אני לא חושבת שצריך להגיע לסוף הדרך כדי לקבל את הכינוי המחייב הזה “מעורר השראה” ויסכימו איתי קבוצת “מעוררי ההשראה” הקלאסית,  רובנו בחיי היום יום לא מרגישים כאלה ומתמודדים בדיוק עם אותם הקשיים של כולם. אין לנו חסינות ואנחנו נופלים כמו כולם. פה ושם מישהו קורא לנו ברחוב “מעורר השראה” ומזכיר לנו את הדרך שעברנו ומבלי שהוא יודע בכלל נתן לנו השראה בחזרה.

בסופו של דבר, בעיניי כל מי שבוחר לעשות שינוי בחייו הוא מעורר השראה. זה לא משנה באיזה שלב אתם, כמה התקדמתם או כמה יש לכם עוד ללכת.   אני מסתכלת על כל אותם רגעים קטנים  ושינויים בדרך  שאתם עושים בפעם הראשונה בהערצה.   הרגעים הקטנים האלו שרובכם בכלל לא שמים לב אליהם. הם,  הם מעוררי ההשראה בעיני. ויש אותם לכולנו.  זו אותה מרזה שהצליחה להתמודד עם השבת, וזו שהתחילה לעשות פעילות גופנית,  הבחור  שבפעם בראשונה בחייו בישל ירקות, וכל אלו שעושים שינויים בבית, היום שבו הגעתם לחתונה והקפדתם על  הבחירות, הפעם ההיא שיצאתם למסעדה ותכננתם את הסעודה, והרגע הזה שלומדים לזרוק שאריות.

בקיצור. ההשראה, בדומה לאלוהים, נמצאת בפרטים הקטנים.  בדברים הקטנים, במעשים הקטנים.  אז תתחילו לחפש.  תשימו לב אליהם.  אל תסתכלו עלי ( טוב בעצם גם תסתכלו עלי… ),  בעיקר תסתכלו על עצמכם ותראו איך  אתם  הופכים להיות מעוררי ההשראה שלכם.

המאפינס האלו   הם עוד דוגמה לאותם רגעים מעוררי השראה בדרך- מאות פעמים נשאלתי איך אני מצליחה לאפות ולעמוד בפיתוי?   קבלו טיפ מעורר השראה שאני בטוחה שרובכם כבר מיישמים רק לא שמים לב– תחליפים. לכל דבר. תמיד יש לי בבית “במקום”. המוצר הזה שאני אוכלת כשהם אוכלים חטיף. הפינוק הקטן שעושה לי טוב בסוף היום. אישית אני מעדיפה למתוק היומי שלי עוגה טובה  מנוקדת על פני חטיף אנרגיה.  זה בדיוק  המתוק הזה לנשמה שלא שובר לי את הדיאטה. אם אני רוצה להתפנק אני דואגת מראש שיהיו לי תשובות  ופתרונות  מתאימים לתהליך בבית.    אני בטוחה שגם אתם. 

 20151025_224116

מאפינס  גזר – לוטוס  שלא הורס דיאטה

12 מאפינס,

מצרכים :
1.5 כוסות קמח רגיל ( אפשר לשלב גם חצי – חצי קמח רגיל וקמח מלא או שיפון )
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 גביע יוגורט טבעי  0% שומן 200 מ”ל
1/2 כוס סוכר
1 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון  (לא חובה)
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
1 כף ממרח לוטוס
3 גזרים בינוניים מגורדים דק ( בערך 1.5-2 כוסות)

תרסיס שמן
תבנית מאפינס

ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, מלח.
  3. בקערה   נוספת טורפים את הביצה עם היוגורט, הסוכר, רסק התפוחים, תמצית הוניל, תבלינים וממרח הלוטוס לתערובת אחידה.
  4. מאחדים את 2 התערובות  למסה אחידה ומקפלים פנימה את הגזר.
  5. מרססים בתרסיס שמן תבנית מאפינס  ומחלקים את הבלילה לשקעים.
  6. אופים בחום של 180 מעלות   15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומוציאים מהתבנית.
  7. להגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.

לגיוון והעשרה – אפשר להוסיף לבלילה, צימוקים,  חמוציות, אגוזי מלך קצוצים, פקאנים קצוצים וכו’ במקרה זה  יש להוסיף ניקוד בהתאמה.

20151025_224022

20151025_224153

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה