הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 82

החל מינואר 2015

פילה מוסר בציפוי פריך של השף איאד אגבריה ממסעדת Dagim Fish & Meat Bar המשקיפה לנוף המוריק של פארק ארבע העונות בהוד השרון ומשיקה קונספט קולינרי חדש ותפריט עשיר ומגוון.

06/07/2015

הזמינו אותי. המסעדה מתחדשת. יש תפריט חדש, שף חדש. “כדאי לבוא” היא אמרה לי בטלפון.
אז באתי. אני אוהבת דגים. דגים הם פתרון מעולה לשומרת משקל הממוצעת שרוצה לאכול בחוץ. מעבר לכל יתרונותיהם הבריאותיים, דגים בעיקר תורמים רבות לתחושת השובע, הם מזון קל לעיכול, מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים והכי חשוב הם מכילים חלבון איכותי דלי שומן, ודלים בנקודות הפתרון המושלם לארוחת ערב בחוץ.

תכננתי את היום, חישבתי, מדדתי, ספרתי כל מה שצריך כדי שבערב יתאפשר לי להנות מארוחה טובה ויצאתי להוד השרון. מהר מאוד מצאתי את עצמי  יוצאת מהעיר הגדולה ונוסעת בין רחובותיה הקטנים של הוד השרון. לרגע חשבתי שאני טועה בדרך, עד שהגעתי לפארק. ושם מול פארק ארבע העונות יושבת המסעדה משקיפה לנוף הירוק  הפסטורלי, הרגוע, הקליל והלא מחייב.

מרגיש כמו קסם, נכנסים לתוך מבנה יפהפה ומעוצב, בעל תקרה גבוהה, קיר יין משובח, חלונות עצומים ואקווריום עם דגי נוי המקיף את כל החלל, ואם הגעתם באווירה משפחתית תוכלו לשבת גם בפאטיו שצמוד אל גן המסעדה ופארק השעשועים לילדים.

Dagim 1812

אז מה חדש? התפריט. השף איאד אגבריה. המנות. האפשרויות. השילוב של כולם ביחד. השף איאד דואג להביא בהצלחה רבה את המטבח הביתי שלו וההתמחויות האישיות שלו  לתוך התפריט. במקום תמצאו מגוון גדול של מנות דגים, בשרים, פסטות, סלטים ועוד. כאלה שיענו על כל דרישה קולינארית שלכם. אני אוהבת כאלה מקומות שכל אחד יכול למצוא את עצמו שם.  במיוחד אנשים כמוני שומרי משקל ממוצעים שמתקשים למצוא מנות מתאימות בכל מסעדה.

אנחנו הוזמנו לערב טעימות  שהתבסס על תפריט הספיישלים שמוגש בסופי שבוע, אבל לא רק. לצד כל מנה הוגשו  בחוכמה רבה מגוון משקאות אלכוהולים, קוקטיילים ויינות תואמים את סוג הדג, הרטבים והרכיבים במנות. פשוט גן עדן. כל מנה טעימה יותר מקודמתה.

מה טעמנו?

שרימפס בציפוי פנאקו עם אטריות סובה קרם צ’ילי מתוק וקראנץ בטטה

צילום: סטודיו דרור כץ

צילום: סטודיו דרור כץ

קרפצ’ו חציל

צילום:  סטודיו דרור כץ

צילום: סטודיו דרור כץ

וגם מרק סרטנים, שרימפס בטקילה וחמאת בזיליקום, שרימפס באניס שומר שום ברוקולי וירקות ועוד….

 בגזרת הקינוחים השף לא אכזב, ומי מכם שייבחר להתפנק גם במנת קינוח יכול ליהנות ממגוון קינוחים שנעשים במקום במקצועיות רבה.

מוס וניל במילוי קרם פסיפלורה 

צילום: סטודיו דרור כץ

צילום: סטודיו דרור כץ

סופרייז שוקולד- כדור הפתעת שוקולד ממולא בקרם וניל

צילום: סטודיו דרור כץ

צילום: סטודיו דרור כץ

מנה אחת כבשה את ליבי במיוחד. פילה מוסר בציפוי פריך ברוטב טרטר.

למה אתם שואלים? כי זו המנה שבגלל אני אחזור למסעדה,  טוב נו לא רק בגללה… גם בגלל כל האחרות. רק שבמנה הזו יש משהו שמבטיח לי שקט נפשי. והיא לגמרי מסוג המנות שאנחנו קוראים “מומלצת שומרי משקל“. ברגע אחד של הפוגה כשהשף התפנה מעיסוקיו, קצת תיחקרתי אותו… הרי זה לא הגיוני שהדג כזה טעים ולא מטוגן.. אני מאוד חשדנית בעניינים כאלה.

הפעם ניתנה לי ההזדמנות לקבל את ההסבר ישירות מהשף. ואני לגמרי למדתי משהו והנה לכם  ההסבר וטיפ ששווה לאמץ בכל אכילה של דגים בחוץ. מנת פילה דג  כדי שתגיע לסועד, רכה, עסיסית וטעימה חייבת להתבשל באידוי!!! אני לא מאמינה. שואלת את השף שוב- אתה מאדה את הדג? כן. ואני מקשה- למה לא מטגן? כי אז הוא ייתפרק. בטוח? רק אידוי. כן. אחרת זה ייבש.

אידויי. מילת הקסם. והדג היה טעים, רוטב  הטרטר שהוזלף בעדינות תחתיו מושלם, עלי הגפן מעשה ידי השף תענוג. מנת פילה דג היא בחירה טובה! ארוחה מלאה. ביקשתי את המתכון. הוא כאן לפניכם. המנה מכילה דג שלם(2 פילטים) +  תוספת עלי גפן. זו ארוחה מלאה. בהחלט מנה משתלמת. אפשר לשלב אותה עם סלט או מנה אחרת ממגוון מנות הירקות שיש במסעדה והנה לכם בילוי שלא מוציא אתכם משגרת השמירה. שווה לא?

 

פילה מוסר –בציפוי פריך ברוטב טרטר קלאסי על מצע עלי גפן
שף: Eyad Agbariya

4 מנות  , 16 נקודות למנה ( כוללת 2 פילטים של דג מוסר , 5 עלי גפן ממולאים)

מרכיבים

  • 4 דגי מוסר מפולטים ל-8 יחידות,
  • 1/2 ק”ג עלי גפן ממולאים (כ- 20 יחידות)

מרכיבים ואופן הכנת ציפוי פריך

  • 50 גרם פטרוזיליה
  • 3 ענפי טימין מופרדים
  • 200 גרם פירורי לחם
  • 50 מ”ל שמן זית
  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון כ-3 דקות עד קבלת צבע ירוק אחיד!

 

מרכיבים ואופן הכנת רוטב טרטר

  • 150 גרם מיונז איכותי
  • 1 מלפפון חמוץ קצוץ דק
  • 30 גרם צלפים קצוצים דק
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 שיני שום כתוש
  • כפית מיץ לימון
  • כף גדושה חומץ בן יין לבן
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים לתוך כלי זילוף!

  אופן ההכנה והגשת המנה

  • מורחים בשמן זית את 8 יחידות פילה הדג.
  • מצפים 4 מתוך 8 היחידות בציפוי הפריך.
  • מניחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-12 דקות.
  • במקביל מזלפים על צלחת את רוטב הטרטר ומניחים את עלי הגפן בשורה מעל.
  • מניחים יחידת פילה דג לא מצופה על מצע עלי הגפן ועליו מניחים פילה עם הציפוי הפריך.
  • חוזרים על הפעולה ל-4 מנות!

 בתאבון!

צילום: סטודיו דרור כץ

צילום: סטודיו דרור כץ

לפרטים נוספים:

Dagim Fish & Meat Bar

www.dagim.com

רחוב הציונות 7, הוד השרון

ימים: א’-ש’ שעות: 12:00-24:00

ארוחות עיסקיות בשעות הצהריים.
במסעדה חדר אירועים פרטי עד 24 אנשים ואפשר לקיים במתחם גם אירועים עד 160 איש.

09-742-9900

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה