הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 82

החל מינואר 2015

פעם הייתי ספונטנית, אכלתי איפה שבא לי, מה שבא לי ומתי שבא לי. ואז גם שקלתי יותר, למען האמת 38 ק”ג יותר. מאז שרזיתי אני אחרת. היום יש לי סדרי עדיפויות אחרים. היום אני חשובה לי יותר משניוקי ערמונים ברוטב שמנת חשוב לי.

08/06/2015

פעם הייתי ספונטנית, אכלתי איפה שבא לי, מה שבא לי ומתי שבא לי. ואז גם שקלתי יותר, למען האמת 38  ק”ג יותר. מאז שרזיתי יש אומרים תם עידן הספונטניות. “כבר לא כייף איתך” הם אומרים, “איבדת את כל השמחה”, “הבילויים איתך זה לא מה שהיה פעם”. נכון. הבילויים איתי זה לא מה שהיה פעם. פעם הייתי אחרת. היום יש לי סדרי עדיפויות אחרים. היום אני חשובה לי יותר משניוקי ערמונים ברוטב שמנת חשוב לי.

שלא תבינו לא נכון, זה לא שאני לא אוהבת ניוקי ערמונים בשמנת או המבורגר  עם תוספת בצל מטוגן שלצידו מוגשים  תפוחי אדמה מתובלים או סטייק אנטריקוט לצד פירה ירקות שורש. אין לי בעיה בכל יום בשבוע לעשות “הפסקת מסעדה” לבחור כל פעם אחת אחרת ברשימה וליהנות מארוחה טובה כזו.

העניין שמי שרוצה להצליח לשמור על משקלו התקין צריך לקחת בחשבון שני דברים,  אם לא נולדתם עם חילוף חומרים  שתואם את שאיפותיכם הקולינריות, ואם אתם אוכלים יותר מפעם אחת בשבוע מחוץ לבית אין לכם ברירה אלא, להבין שלא כל אכילה מחוץ לבית היא “סיבה למסיבה” וצריך להתאים את האכילה בחוץ לתוך מסגרת התפריט שלכם.  יותר מזה צריך  גם ללמוד ליהנות מהבחירות החדשות.

רובנו אוכלים יותר מפעם בשבוע מחוץ לבית (גם אם אתם לא אנשים שכל צהריים שלהם הוא עסקית)  אכילה אצל ההורים, החמות, קפה עם חברה, פגישת עבודה,  כריך שקניתי בתחנת דלק,  כל אלו  נחשבים גם הם אכילה מחוץ לבית. אלו בדיוק הדברים שלא אני הכנתי ואני לא יודעת איך לנקד או איך להעריך אותם.

כשסדרי העדיפויות בחיים משתנים ומבינים כמה ההצלחה חשובה יותר, גם הבחירות באכילה בחוץ הן אחרות. נכון, לפעמים זה הורג את הספונטניות כי צריך לתכנן, לחשוב, לעשות בחירות אחרות בעיקר להיות מודע. מצד שני תחושת ההצלחה והשליטה עדיפים בהרבה (ותכלס גם זולים יותר … ).

הכללים שלי לאכילה בחוץ:

כלל ראשון, מגדירים מטרות. כמו שאמרתי לא כל קפה עם חברה זו סיבה לפתוח שולחן. חשוב להבין את זה, להתחבר מידי פעם לצד הפולני שלנו ולדעת שזה בסדר לגמרי  לחלוק מנות, לשתות רק  קפה אם לא באתי ממש רעבה, להזמין חצי כריך, לארוז שאריות ואפילו בחלק מהמקרים גם לוותר מראש כי ארוחה גדולה מחכה בדרך.  לעומת זאת, אם אני חוגגת יום הולדת וזו לגמרי סיבה למסיבה, אתכנן כך את השבוע שלי שהארוחה המושקעת שלי בחוץ תהייה זו של יום ההולדת,  בעוד יתר הארוחות ייכנסו לתקציב היומי. דעו ארוחה אחת עשירה, פעם בשבוע,  לא תהרוס לכם את הדיאטה, בתנאי שאתם שומרים כמובן ביתר הימים.

כלל שני, שאלות והחלפות.  בדקו את התפריט של המסעדה עוד בטרם הגעתם אליה. כך תוכלו לתכנן ולאמוד את היום שלכם.  אל תתביישו לבצע “תחקיר בטחוני” למלצרית. זו זכותם לדעת מה אתם מקבלים, לבקש החלפות, לדעת ממה מורכבת המנה. נסו להימנע ממנות מטוגנות, בקשו רטבים ותוספות למנות בצד, היזהרו ממשקאות קלים/ מיצי פירות שעשירים בסוכר, החליפו ממרחים, מטבלים וגבינות בתחליפים רזים. בעניין הזה ידע הוא כוח! ככל שתדעו יותר ממה מורכבת המנה שלכם ככה יהיה לכם קל יותר לקבל את ההחלטה האם היא שווה או לא.

כלל שלישי אחרון  והחשוב ביותר, וותרו על תחושת המסכנות ותתחילו ליהנות. מאכילה בחוץ או אכילה בבית.   זכרו שיש מטרה לנגד עיניכם!!! והמטרה חשובה!!!   שווה לאמץ גישה כזו. וברגע שתפסיקו להיות מסכנים ולרחם על עצמכם ההצלחה בדרך.

המתכון הבא יכול בקלות להחליף כל מנה עשירה במסעדה. ואם בחרתם לאמץ את הגישה של ליהנות מהאוכל שלכם בחוץ או בבית ממליצה לנסות. לא תתאכזבו. לגמרי לאכול בבית  ולהרגיש בחוץ.

היתרון הגדול של ריזוטו הירקות הזה טמון בעובדה שהמנה  מכילה כמות  כפולה של  ירקות מכמות האורז ולכן הניקוד נמוך. מאוד משביעה. מגישים לצד חזה עוף, עוף בגריל פילה דג וכדומה

ריזוטו ירקות ואורז הגרסה הדיאטטית

2 נקודות לכוס (התבשיל  המוכן מכיל כ- 5 כוסות )

20150607_193532

מצרכים

2 בצלים גדולים קצוצים דק

4 גזרים גדולים מגורדים גס בפומפייה

2 סלסילות פטריות שמפיניון  קצוצות דק

חצי כוס אורז לפני בישול

2-3  כוסות מים

מלח, פלפל,

כפית שום כתוש

כף אבקת מרק בצל,

2 כפות רוטב  סויה

תרסיס שמן

ההכנה:

  1. מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהופך שקוף ( אפשר תוך כדי אידוי להוסיף כל פעם מעט מים כדי להקל ולקצר את התהליך). מוסיפים את  השום הכתוש,  והגזר ומאדים עוד 3 דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות  עד שהירקות חצי  מתרככים. אם צריך מוסיפים מידי פעם 2-3 כפות מים להקל על התהליך.
  2. כשהירקות חצי מוכנים מוסיפים חצי כוס אורז יבש ומתבלים. מבשלים כמו ריזוטו תוך כדי ערבוב על אש קטנה כשבכול פעם מוסיפים חצי כוס מים. מערבבים, מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים ואז  מוסיפים שוב חצי כוס מים וכך הלאה עד שהאורז מוכן ( כחצי שעה  עד 45 דקות של בישול איטי והוספת מים בכל פעם על אש קטנה).

גיוון- הקפיצו 200 גרם קוביות חזה עוף במחבת והוסיפו אותן לתבשיל האורז והירקות. תקבלו ארוחה מלאה במחבת.

20150607_193710

בתיאבון!!!

 אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה