הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 50

החל מינואר 2015

אני כבר יודעת מה אני אכין בחג ואתם?  בשלב הזה רובנו כבר יודעים איפה נתארח וכמה מושקע יהיה התפריט שלנו ביום החג. הידיעה הזו היא שמאפשרת לי להכין את עצמי לחג, לתכנן אותו ולדעת שאני יכולה לעבור אותו בשלום בלי עליה במשקל ואולי אפילו עם ירידה.  עכשיו זה בדיוק  הזמן  שלכם להכין תוכנית פעולה ולתכנן מה תאכלו בימים שלפני החג בחג עצמו ואחריו. ערב החג השנה יחול ביום שבת, כך שנוצר לנו סוף שבוע עמוס וגדוש בארוחות גדולות ומשפחתיות.

אנחנו אומרים שמי שהצליח לתכנן  הוא מתכנן להצליח!!  פעלו לפי תוכנית העבודה שלפניכם והחג הזה יהיה מוצלחת מתמיד.

ההמלצות שלי  לימים שלפני החג:
מאחר והחג חל השנה בסופ”ש נסו בימים הקרובים ועד החג עצמו  (כולל שישי) להיצמד לתפריט מואץ, עשיר בחלבונים ודל בפחמימות, הקפידו לשתות הרבה מים ושלבו פעילות גופנית. למען הצלחה בהרזיה חשוב שבימים לפני ואחרי החג  ניצמד לתפריט שלנו ולמסגרת השמירה.  וכן השמירה הפעם צריכה להיות  גם ביום שישי.  אפשר להכין ארוחת שישי קלה המכילה דגים רזים, בשרים רזים  ומגוון סלטים. כך גם אם נחרוג מעט  בארוחות החג , עדיין נשאר במסגרת הגבולות השפויים.

המלצות לערב  החג עצמו  (שבת) :
לפניכם 2 הצעות ליום החג עצמו שיאפשרו לכם ליהנות מארוחה טובה בערב החג ולהישאר במסגרת.  בשתיהן עד ארוחת הערב התפריט זהה ואת ארוחת ערב החג (מוצ”ש)   אני מציגה בשתי אופציות. הראשונה ארוחה מלאה הכוללת 3 מנות + כוס יין/ משקה ממותק,  והשנייה ארוחה הכוללת צלחת אחת גדולה של טעימות+ כוס יין/ משקה ממותק. אופציה זו  מתאימה למקרה ואתם מוזמנים לבופה ובו מגוון גדול של מאכלים או אם אתם אנשים ש”חייבים” לטעום מהכל….

ארוחת בוקר:
סלט ירקות  מתובל בלימון
ביצה קשה
50 גרם גבינה בולגרית 3%

ארוחת ביניים:
קפה + מנת  פרי  טרי

ארוחת צהריים:
150 גרם דג סלמון/ פילה לברק/ מושט בגריל + שעועית ירוקה מאודה

ארוחת ביניים:
קפה + מנת פרי טרי

ארוחת ערב חג- אופציה -1 – ארוחה במנות

מנה ראשונה: סלט + מאפינס גבינה אישי
מנה עיקרית : לזניה ( מתכון בהמשך) + סלט
קינוח- עוגת גבינה קלה / 1/2 מנה עוגת גבינה “עשירה” / בלינצ’ס גבינה מתוק  + מנת פרי
כוס יין

ארוחת ערב חג- אופציה 2- “צלחת טעימות”

צלחת טעימות המורכבת למשל מ:
“ביס” פשטידה- שני סוגים, 2 כפות רביולי גבינות/בטטה ברוטב, 1/4 מנת לזניה, בלינצ’ס פטריות/ 2 כפות תבשיל תפוחי אדמה בשמנת , 2 קוביות  קטנות של גבינה “שמנה”  + סלטים
קינוח: עוגת גבינה קלה / 1/2 מנה עוגת גבינה “עשירה” / בלינצ’ס גבינה מתוק  + מנת פרי
כוס יין

חשוב לדעת  ולזכור: 2 אופציות ארוחת החג מובילות לחריגה קטנה מהתקציב היומי, בכל זאת חג ואין לנו כוונה לשבת בחושך בחג הטעים הזה.  סביר להניח שרובנו נחרוג בערב החג,  יחד עם זאת, מניסיון אנחנו יודעים  שארוחה אחת גדולה בשבוע לא תהרוס שבוע שלם אם תקפידו ליהנות ממנה בשליטה ותחזרו מיד למחרת לתפריט שלכם.

 המלצות לימים שאחרי החג: חזרו למסגרת התפריט המואץ, כפי שעשינו בימים שלפני החג. הקפידו על פעילות גופנית. וזכרו, גם אם  נפלתם בערב החג עצמו זו לא סיבה להרוס את כל השבוע במסגרת חגיגות “אם כבר אז כבר”. התנהלות של שחור או לבן, אם כבר הרסתי אז הלך כל השבוע היא זו שתהרוס לכם  באמת את הדרך, בעוד שחזרה מידית לשגרה תאפשר לכם לתקן ולהמשיך בתהליך בשליטה.

לזניה  ”פשטידה” מפתיעה

C360_2015-05-12-08-50-13-363

8 מנות גדולות
12 מנות בינוניות

חומרים:
חבילת אטריות ביצים רחבות (אלו של המרק)
קופסת  עגבניות מרוסקות או  5-6 עגבניות גדולות מרוסקות בפומפייה
1 בצל גדול קצוץ
250 גרם גבינה בולגרית 3% שומן
250 גרם ( גביע) גבינה לבנה 5% שומן
100 גרם גבינה צהובה לייט 9% שומן מגורדת
100 גרם ( חצי גליל) גבינת עיזים 9% שומן
פרוסות חציל קלוי  (פורסים את החציל לפרוסות בעובי אצבע, מניחים על נייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן, מפזרים מעט מלח גס  וקולים בתנור גריל ב- 200 מעלות  כ- 25 דקות)
מלח, פלפל שחור,  כפית שום כתוש, פפריקה מתוקה, כמון, בזיליקום  טרי קצוץ, תרסיס שמן

ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות הבישול על השקית- חצי בישול. מסננים ומצננים.
  2. בינתיים מכינים רוטב עגבניות- בסיר מאדים בתרסיס שמן את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף, מוסיפים השום הכתוש, העגבניות המרוסקות וכוס מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומתבלים ב- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומוספים 4-5 עלי בזיליקום קצוצים. מצננים.
  3. יוצרים  בקערה נפרדת תערובת אחידה מהגבינה הבולגרית, הלבנה והצהובה. את גביע גבינת העיזים שומרים לקישוט בסוף  לשם כך מקפיאים אותו לחצי שעה לפחות.
  4. מרכיבים: בתבנית פיירקס מסדרים בשכבות:  חצי מכמות האטריות, מעליהם יוצקים רוטב, מסדרים שכבה של חצילים, שכבת רוטב, שכבה של הגבינות,  שוב רוטב,  שכבה סוגרת של האטריות ולבסוף  מעל הכל רוטב כך שיכסה את כל האטריות.
    מוציאים את גליל גבינת העיזים מהמקפיא ומגרדים אותו מעל התבנית בעזרת פומפייה עבה.
  5. אופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות מכוסה בנייר כסף ועוד כ- 10-15 דקות ללא כיסוי

20150510_174320

מסדרים שכבה ראשונה של אטריות

20150510_174606

מכסים ברוטב ומעליו פרוסות חצילים

 20150510_174805

מוסיפים גבינות

20150510_175319

ושוב שכבת אטריות ומעל רוטב.

20150510_185341

מעל הכל מגרדים גבינת עיזים (לאחר שהוקפאה חצי שעה).

20150510_215625

הערה:  מתקבלת לזניית “פשטידה” גבוהה וטעימה. אפשר להכין גם בתבנית גדולה יותר ובכך להגדיל את כמות המנות ולהוריד את הניקוד  למנה (במקרה זה תוותרו על הגובה),  אפשר גם לשלב עוד ירקות קלויים בשכבות נוספות- קישואים בגריל, תרד , פטריות וכדומה.

חג שמח ובתיאבון!!! 

C360_2015-05-12-08-58-08-076

 אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה