מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים
עדכונים:
פוסטים: 49
החל מינואר 2015
שבועות זה החג שאני הכי אוהבת בשנה. החג הכי טעים, הכי מפנק, זה שאפשר להתענג בו על כל ביס, להגיד כמעט על כל מתכון שהוא שווה את זה, ליהנות מכל תמונה של עוגה או פשטידה, החג שבא לי להכין בו הכל, שפשוט אפשר ליהנות בו. אגב, לא סתם נקרא החג “שבועות”- כי למרזה הממוצע ייקח שבועות לרדת את כל מה שאכל בחג הזה… אלא אם הוא יישמע לכללים..
איכשהו תמיד לפני שהוא מגיע מתחיל אצלי מרתון היסטרי של מציאת מתכונים, חיפוש אחרי פשטידה הורסת ומתכון מושלם לעוגת גבינה. זו שכולם יתמוגגו עליה ויתפלאו איך אני עושה אותה. האינטרנט מצדו מתמלא במתכונים של מיטב השפים וטובי בלוגרי האוכל. אם זה לא מספיק גם מתחילה מתקפת חוברות מתכונים של כל המחלבות הגדולות והקטנות כאחד.
אז עולה אצלי הדילמה? מה להכין? אני יכולה לשבת ימים ולילות ולעבור על מתכונים עד שנמצא המתכון המנצח. בדיקה קצרה של מרבית המתכונים מגלה מהר מאוד שהם לא נועדו לשומרת המשקל הממוצעת. ואני שומרת המשקל הממוצעת, שלא רוצה לחרב את ההרזיה שלה בגלל החג, באמת נמצאת בדילמה.
מה עושים? ראשית מבינים שזה לא חובה לעלות במשקל בשבועות. מניסיון בקבוצות שלי אני יודעת שאנשים שמתכננים את החג ושומרים על הכללים מצליחים ובגדול!!! שנית מתחילים את מלאכת התכנון בודקים איפה אנחנו בחג ובוחרים מה להכין. אם אני מארחת דואגת שלפחות חלק מהמתכונים יהיו ברוח תפריט השמירה שלי ואם אני מתארחת מציעה בנדיבות להכין את הפשטידה או העוגה ההורסת שלי ומוודא שיש לי לפחות מתכון אחד על השולחן שעונה לדרישות שלי.
עכשיו זה בדיוק הזמן לחזור לפוסטים שלי – איך לאפות ולהישאר רזה? כמעט כל מתכון שתבחרו כמתכון המנצח שלכם יכול לעבור שדרוג לגרסה בריאה ורזה יותר.
מומלץ בחום לקרוא ולאמץ את כל הטיפים שבהם. כך מובטחת לכם הצלחה בשמירה גם בחג!!
איך להמשיך לאפות ולהישאר רזה- חלק א’ – מתוקים ועוגות
איך להמשיך לאפות ולהישאר רזה חלק ב’- מאפים מלוחים
כשאתם לגמרי אלופי המטבח באפייה רזה. הנה לכם טיפ נהדר לגבינת ריקוטה. שאפשר להגיש שלמה כמו שהיא על פלטת גבינות חגיגית, סתם לארוחת ערב או לנשנוש בין לבין.
גבינת ריקוטה היא גבינה מומלצת ביותר לאנשים שנמצאים בתהליך ירידה במשקל שכן היא גבינה דלה מאוד בנתרן ועשירה בסידן. בגביע שלם של ריקוטה יש כמחצית מתצרוכת הסידן המומלצת לנשים ביום. שימו לב שאתם קונים ריקוטה 5% ללא תוספת של מלח כך גם תשיגו יתרון שלישי גבינה דלה בשומן. שילוב מנצח לבריאותנו.
גבינת הריקוטה, יש יגידו חסרת טעם. תכלס, זה נכון. טעמה הטבעי מאוד עדין וזה בדיוק היתרון הגדול שלה למתכון זה היא סופגת טעמים נהדר.
מצרכים:
1 גביע גבינת ריקוטה 5% (לא בטעמים וללא תוספת מלח) 7 נקודות
מעט מלח גס ותבלינים יבשים לפי הטעם
כפית שמן זית - 1 נקודה
הכנה:
מוציאים את גבינת הריקוטה שלמה מתוך הקופסה ומניחים על נייר אפיה. אני ממליצה להשתמש בזו של מחלבת גד.
מתבלים את הגבינה בכפית שמן זית ותבלינים לפי הטעם ( אני מאוד אוהבת את תערובת התבלינים לפיצה – זו שנשארת בבית אחרי שהחצי והילדים הזמינו לעצמם פיצה, בשילוב עם זעתר יבש )
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10- 15 דקות.
מוציאים בשלמות ומעבירים לפלטת הגבינות או לצלוחית הגשה.
מנקדים בהתאם לכמות שאכלתם. כל המתכון 8 נקודות.
הגבינה יוצאת, רכה, חמימה, נימוחה ובעיקר טעימה!!!
קיבלתם פלטת גבינות שנראית מרשימה ביותר בכלום עבודה ומקסימום טעם. ויותר מזה אתם שולטים בטעם, אפשר כל פעם לגוון את התבלינים. הכי חשוב אתם שולטים בכמות המלח ובבריאות שלכם.
אם נשארה גבינה בסוף הארוחה אפשר להחזיר לקופסה ולשמור במקרר.
אני אוהבת להכין את הגבינה לא רק בחג ומשלבת אותה באופן קבוע בתהליך שלי. כי פה חייבים ליהנות מהדרך!
בסופו של דבר אפשר לעבור את שבועות בשלום. בפוסט הבא – שבועות חלק ב’ מכינה עבורכם תפריט מיוחד ליום החג ומתכון מפתיע לפשטידת /לזניה קלה. יש למה לצפות.
בתיאבון !!
אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות