הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 30

עוקבים: 76

החל מינואר 2015

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי לצמצם פחמימות. אז רמת הסרוטונין שלי במוח  קצת נמוכה… ומצב הרוח קצת ירוד… בדיוק בימים האלו אני נפגשת איתן בשעות הקטנות של הלילה, בזמן הכנת הארוחה, ברגע שאני חוזרת הביתה מהעבודה, בשנייה שהתיישבתי עם כוס קפה, כמעט בכל רגע.

ומה הן רוצות? לחרב לי את הדרך!  איכשהו מעסיקות אותי בגורלי המר, כי לא נולדתי אחת מאותן רזות מעצבנות,  אין לי חילוף חומרים מהיר ואם אני אוכלת  בלי לחשוב פעמיים לחמנייה טרייה אני עולה קילו וחצי.  כשהן באות אגב, אני בלי לשים לב נותנת להן להשתלט עלי ואז הכל הולך בכיוון שלהן. כי להיות “בדיאטה” זה קשה, וסובלים, ואין מה לאכול וכל הזמן רעבים.

 איך אפשר בכלל להצליח? אם כל היום אני עסוקה בכמה רע לי? הרע הזה רק מעכב ועוצר אותי. לכן החלטתי לנסות משהו חדש. להתעסק בכמה טוב לי. לייצר לעצמי מחשבות חדשות. מחשבות בונות. מחשבות חיוביות.   אולי אלו ייגרמו לי לשנות כיוון ולהתחיל ליהנות ממה שקורה פה.  רק שעכשיו יש לי בעיה חדשה. בטבע שלי אני חייה על קיטורים,  איך באמת משנים פאזה ומייצרים לעצמי כיוון חדש?

תכלס  לא צריך  לחכות לסוף הדרך כדי להתחיל לחשוב חיובי. קורים דברים טובים בדרך. הדרך חשובה לא פחות מהשגת היעד. לא סתם מטפסי הרים עושים את כל המאמץ כדי להגיע לאותה הפסגה שאפשר לנחות עליה עם מסוק . כי הדרך חשובה וכמו שהם נהנים מכל שלב בדרך, קשה ככל שיהיה, גם אני התחלתי. ליהנות מהדרך.

התובנה הראשונה שלי היא שאני צריכה ליהנות מהאוכל:

אז איך נהנים מהאוכל? הנה 3 כללים שלי:

  • אני אוכלת  רק מה שטעים לי.  האוכל הבריא והמזין שלי חייב להיות טעים. אני לא מאמינה יותר בסבל. ואם עכשיו זו התקופה הזו שאני לא יכולה להריח יותר פלפלים ( כי יש להם ריח כזה… ) אני לא אוכלת פלפלים. ואם חזה עוף ” לא עובר” אז אתמקד בדגים. אל תאכלו מה שלא טעים לכם גם אם הוא בריא! תמצאו דברים שהם גם וגם לכם.
  • אני עושה מאמצים רבים לגוון את התפריט שלי. שיגרה היא עצובה לדעתי. ומשעממת. וכשמשעמם לי באוכל מגיעות שוב המחשבות האלו על גורלי המר שלא יפגיש אותי בחיים עם בורקס. אז אני עושה לו  (לגורל שלי) דווקא – התפריט שלי לא מכיל רק  פריכיות עם קוטג’.  אני דואגת לגוון בכל יום את הארוחות ולחפש כל הזמן מתכונים חדשים וזולים בנקודות.
  • תכנון ובחירות- אני לפחות בצד של אלו  ש”חיים בשביל לאכול”. אין לי כוונה לשבת עם חברות בבית קפה ולהרגיש בחושך.  אני מתכננת את היום שלי נכון כך שיאפשר לי לבחור  את מה שמתאים לי.
  • פינוקים גם לנשמה- פעם בשבוע, מרשה לעצמי את כל מה שתגידו לי שזה “אסור”. כי יש לי גם נפש. והנפש שלי מאוד שמחה לאכול פחמימות. ולהעלות את רמת הסרוטונין. אז כל פעם אני בוחרת משהו אחד. מתכנן את היום ומתפנקת. וזה עושה לי טוב. נותן לי כוח להמשיך הלאה.


התובנה השנייה שלי
,  הנאה היא לא רק אוכל.  אני חייבת למצוא לעצמי הנאות שאינן קשורות באוכל וישפרו את מצב הרוח שלי, יאפשרו לי להוציא עצבים, לקבל אנרגיה ולהיטען מחדש. כמו למשל פעילות גופנית, הליכה לים, ספר טוב, הפסקת קפה עם חברה וכו’. תמצאו לכם את הדבר הזה שעושה לכם טוב לנפש  זה חובה.

התובנה השלישית, אני חייבת לשלב כל הזמן בין שתי התובנות הראשונות. זה מעסיק אותי אין לי זמן להתעסק בכמה רע לי ואני עסוקה  בכמה טוב לי. וטוב לי. השגתי הרבה דברים בדרך שלי. ממליצה גם לכם תנסו.  מחשבות טובות יובילו אתכם לעשייה, והעשייה תוביל אתכם להרזיה והצלחה!

הנה לכם מתכון  קליל שהגיע מחיפושי אחרי פינוקים בריאים וטעימים.

גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!!!!!!!!

 גלית יוגורט ביתית

להכנת 2 מנות , 1 נקודה למנה

2 כוסות פרי  טרי קפוא ( תותים, בננה, מלון, פירות יער )
1 גביע יוגורט  0%  (אפשר גם יוגורט במתיקות מעודנת או באחוזי שומן גבוהים יותר ולנקד בהתאם)

 

ההכנה:

במעבד מזון “מרסקים” את הפרי הקפוא. שימו לב בהתחלה זה נראה כי לא קורה כלום  ומעבד המזון על סף קריסה. אל תשברו המשיכו לעבד עד שיתקבל סורבה עדין. מוסיפים את היוגורט ומעבדים עד לאיחוד.  מעבירים לכוסות הגשה ואוכלים מיד.

20150408_201541

20150408_201611

לקבלת גלידה מתוקה יותר (לדעתי לא צריך כי הפירות מספיק מתוקים) אפשר בשלב זה להוסיף כף אבקת סוכר. במקרה זה הניקוד יעלה ל- 2 נקודות למנה.

 20150501_103543

בתיאבון!!! 

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ללמוד להיות "רזה בראש" או איך רזיתי 38 ק"ג....

טוב אז אני רוית אפרתי. למה החלטתי לכתוב בלוג? כי אני חושבת שיש לי מה להגיד... טוב תכלס למי אין מה להגיד... מצד שני חשוב לי שישמעו את מה שיש לי להגיד. ותאמינו לי יש לי. אם משהו היה מספר לי לפני 7 שנים שאני אעשה היום את מה שאני...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה