הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 63

החל מינואר 2015

מכירים את ההרגשה הזו שמסתכלים לכם בצלחת? מה אתם אוכלים? כמה אתם אוכלים? מה אין לך פחמימה? את לא רעבה? זה לא יותר מידי ירקות? זה לא יותר מידי בשר? טיגנת את זה? התחלת דיאטה השבוע, לא? זה מותר בשומרי משקל? זה מה שמלמדים אתכם לאכול שם? איך תרדי אם זה מה שאת אוכלת? את לא אוכלת מספיק? לא יהיה לך כוח?

כל מי שאי פעם היה באיזשהו מסגרת דיאטה והצהיר על זה בקול רם נתקל בהרגשה הזו במיוחד בתקופות של חגים והרבה מפגשים משפחתיים. בעיניים עצומות אני יכולה להגיד לכם מתי מסתכלים לי בצלחת. אני לעומת זאת, משתדלת לא להסתכל לאנשים בצלחת. אני יודעת שהערות ומבטים מסוג זה רק מעוררים התנגדות ובמרבית המקרים לא ייגרמו לאדם לקום ולעשות שינוי ולכן לא תמצאו אותי  מעירה, נותנת טיפ, המלצה או עיצה לאף אחד אלא אם כן הוא ביקש ממני ואז ורק אז אני יודעת שהוא מוכן לעשות שינוי.

וזה הדגש פה. מי שביקש ממני. ואם אני לא ביקשתי מכם. לא בטוחה שאני רוצה שתעשו איתי דיון על מה שאני בחרתי לשים לעצמי בצלחת.  אני אדם מבוגר. כבר מזמן אני בוחרת לבד איך תראה הצלחת שלי.  אם בחרתי לאכול משהו כנראה שהוא צריך להיות שם, וגם אם נפלתי בבחירה שלי, רוב הסיכויים שאני יודעת שבחרתי לא נכון. אני לא צריכה שתגידו לי את זה. ועדיין אנשים תמיד מסתכלים בעין בוחנת, החצופים גם ייתנו איזו הערה.  סליחה??? מי אתם בדיוק?  אם בחרתי לאכול את זה אז כנראה שמותר לי ,  שזה נכנס לי בתקציב הנקודות, שאולי תכננתי יום שלם את הארוחה הזו, שאולי אני כבר יומיים מוותרת על לחם בשביל חתיכת עוגה. שאולי סוף סוף הצלחתי לרדת 5 ק”ג והרשתי לעצמי אחרי 3 חודשים ליהנות ממנת שווארמה. אולי????

אני יודעת שבמקומות שיש  עיניים בוחנות אני בוחרת נכון יותר. במקומות שמכירים אותי, ויודעים על עברי השמן, על מקצועי היום, אני סופר מקפידה.  אני דואגת להצהיר מראש,  כולם יודעים מה אני עושה, במה אני עובדת ואיזו דרך עברתי.  אני יודעת שזה לא  בא ממקום רע, וכשמישהו “מסתכל” לי בצלחת בבית קפה ובוחן מה אני בחרתי לאכול זה מצריך מחויבות.  ואני בכדי לא לאכזב את אותם  ואת עצמי, לא תמצאו אצלי בצלחת מה ש”אסור”, אני מאוד חזקה בציבור ועומדת כמעט בכל הפיתויים, רק בכדי שלא “יתפסו אותי על חם”, שלא אצטרך להתמודד עם הערות של כאלה שהסתכלו לי בצלחת.

נכון, יש מצב שחלקכם יגידו לי- “מה את סופרת אותם”, “שימי פס…”  או “את מי מעניין מה אחרים חושבים?”. אבל חשוב שתדעו שלהערות האלו יש השפעה בסופו של דבר. וגם ככה זה קשה לשמור, וההתמודדות לא פשוטה ב”מלחמה” הזו.  ויותר מזה חשוב לי גם שתדעו   שאני והרבה אחרים באמת  לא צריכים שתגידו לנו ותעירו לנו על מה שיש לנו בצלחת אם לא ביקשנו. מה שכן  אני צריכה לדעת שאתם שם בשבילי, מסתכלים עלי, תומכים בי, עוזרים לי, הולכים לצידי, רוצים בטובתי ובעיקר כשיגיע הרגע שאני אבקש עזרה אתם תיהיו שם  בשבילי.

רוצים טיפ להצלחה? -תבקשו עזרה , תשתפו, תספרו, תצהירו בפני כל מי שאתם יכולים- התחלתי, הצטרפי, אני בוחר באורח חיים בריא. הסביבה הרבה יותר משהיא בוחנת ומסתכלת מה יש לכם בצלחת היא עוזרת. בקשו מהקרובים אליכם עזרה ותגדירו בדיוק מה אתם צריכים. תופתעו לגלות כמה אנשים ישמחו לעזור לכם.

אגב גיליתי  שאצלי שהבעיה היא כשאני אוכלת לבד, בלי זוג עיניים נוסף, לבד בחושך.
זה לפוסט הבא.

את המתכון הבא אני מאוד אהובת להגיש ולהכין. כי כשהוא אצלי בצלחת אני דיי מרגישה שאני “עושה” דווקא לכל אותם בוחנים… את זה את אוכלת?? כן! את זה ונהנית מכל ביס!!!

דלעת ערמונים ממולאת בקינואה ירקות ובשר : 

20150417_130903

6 מנות

6 יחידות דלעת ערמונים בינוניות (אפילו קטנות  לאחר ניקוי 200 גרם כל אחת)
1 כוס קינואה יבשה
150 גרם בשר בקר רזה טחון
1 בצל בינוני קצוץ
1 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
2 גזרים מגוררים על פומפייה דקה
מלח, פלפל, כמון, בהרט, תרסיס שמן

ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות), חוצים את הדלעת לשתיים ומנקים מגרעינים. מניחים את חצאי הדלעת בתבנית, מרססים בתרסיס שמן ואופים בתנור גריל כ- 20 דקות עד שמתרככות מעט.
    20150417_113937
  2. בינתיים בסיר נוסף- מאדים את הקינואה היבשה עם כ-  3 כוסות מים (כמו אורז) כ- 20 דקות עד שמוכן.
  3. במחבת טפלון מאדים את הירקות (בצל, גזר,פלפל) עם תרסיס שמן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הבשר הטחון  וממשיכים “לטגן” כ- 3 דקות, מוסיפים את הקינואה המוכנה. מתבלים את כל התערובת המוכנה במלח, פלפל, כמון ובהרט לפי הטעם.
  4. מוציאים את הדלעת מהתנור ובעזרת כף מוציאים כמחצית ה”בשר” כך שנשאר בערך חצי ס”מ מדופן הדלעת.  מוסיפים את הדלעת המבושלת לתערובת. ומערבבים את הכל ביחד.
  5. בעזרת כף ממלאים את הדלעת בחזרה. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן ומחזירים לתנות לעוד כ- 20 דקות להשמחה וסיום צלייה.

20150417_130618

מרשים מאוד, טעים מאוד. ארוחה מלאה של חלבון ופחמימה.

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

 20150417_131051

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה