הבלוג של רוית אפרתי

הכל בראש

עדכונים:

פוסטים: 30

עוקבים: 76

החל מינואר 2015

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: “אני אתחיל אחרי החג”, “זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה”, “אני לא יכולה לעשות דיאטה בחג במיוחד שאין מה לאכול בפסח” ועוד רבים וטובים אחרים שאנשים ממציאים לעצמם כתירוץ למה אי אפשר לשמור בחג.

עובדתית לשומרת הממוצעת החג  הזה הוא מפחיד! 8 ימים של ארוחות משפחתיות, בילויים עם הילדים, מארחים, מתארחים, נמצאים בחופש. בעיקר אוכלים ואוכלים הרבה. בממוצע יכול אדם לעלות בשבוע של חג הפסח 2- 3 ק”ג. זה המון!!!! לעומת זאת, אנחנו יודעים בשומרי משקל  שמי שנמצא במסגרת תמיכה וירידה במשקל יכול עם תכנון נכון ובחירה נכונה של המזונות שלו לשמור על משקלו ואפילו לרדת במשקל.

היתרון הגדול של פסח, כמו גם החיסרון שלו, שזה חג ארוך. ובגלל שהוא ארוך זה לא יהיה “זבנג וגמרנו” יש הרבה זמן לתקן, להתאפס על עצמינו ולהבין שיש מה לעשות! בחלק מהמקרים גם  יגיע השלב שכבר “נמאס” מכמויות האוכל, שיתעורר לנו המצפון ואולי כבר נרגיש את הכפתור במכנס לוחץ ואז אפשר להכניס לתוך התפריט שלנו גם קצת שפויות.

אני רואה את החג הזה כהזדמנות נהדרת להניע את התהליך. לאפס את  המערכת דקה לפני כולם. דווקא עכשיו בחג. קיבלנו בחג הזה הזדמנות נהדרת להאיץ את התפריט ולאכול יותר חלבונים מצד אחד ולהמעיט באכילת פחמימות מצד שני. תוכנית פשוט מתחילים של שומרי משקל מבוססת גם על עקרון זה- אכלו יותר חלבונים וסיבים והפחיתו בפחמימות שומן ובמלח. אז למה לא לנצל את ההזמנות הזו? הנה הדרך ללמוד לאכול נכון ולסגל לעצמו הרגל חדש ובריא !!! 

זה מיתוס שאין מה לאכול בפסח. יש הרבה מה לאכול בחג, אם נוציא לרגע מהמשוואה את ארוחות ערב החג  ביתר ימי החג יש המון המון מה לאכול (כולל לאלו שנמנעים מקטניות). יש בשר, עופות, דגים, ביצים, ירקות ופירות בשפע. וזו הזדמנות נהדרת לנסות לגוון את התפריט שלנו, לחפש מתכונים מעניינים שעשירים בחלבון.  אם נזכור להמעיט בטיגוני מצות וטיגונים בכלל, נבחר בקפידה את המזונות שאנו אוכלים, נשלב הרבה מזונות על, ירקות ופירות נוכל לעבור את החג הזה קלילים וקלים יותר.

מהניסיון אני יודעת שאנשים מתקשים לשמור דווקא בימי חול המועד ופחות בערבי החג. בערב החג, כשיש ארוחה גדולה בערב מומלץ לחסוך נקודות לארוחת החג, לבחור את המנות האהובות עליכם, אפשר לקחת צלחת “טעימות” או מנה אחת גדולה מתבשיל נבחר, וותרו על מנות שחוזרות על עצמן גם בשגרה כמו אורז ותפוחי אדמה והתרכזו  במנות והתבשילים המיוחדים שיש באמת רק פעם בשנה כמו כבש, בקר מיוחד וכדומה.

בימי חול המועד כשאנחנו במסגרת “חצי שגרה” זה הזמן להתכנס, לשנס מותניים ולעשות מאמצים לצמצם נזקים בהקפדה על התפריט שלכם ושילוב של פעילות גופנית.

במיוחד בשבילכם : דוגמה לתפריט מואץ  ליום חול המועד (26 נקודות):

ארוחת בוקר:  4.5 נקודות
כריך מצה:
מצה אחת + 2 כפות סלט טונה (חצי כמות מסלט המורכב מ:קופסת טונה במים, 1 כף מיונז 5%,, בצל קצוץ, מלפפון חמוץ)  + ירקות חתוכים

ארוחת ביניים :
פרי

ארוחת צהריים: 7 נקודות

מנת דג בגריל (200 גרם) / 200 גרם חזה עוף על מחבת/ 150 גרם שווארמה הודו / 150 גרם סטייק סינטה על האש
שיפודי ירקות בגריל / אנטיפסטי בתנור/ שעועית ירוקה מאודה
סלט ירקות עם כפית שמן זית

 ארוחת ביניים :  2 נקודות
פריכית אורז  + כפית שוקולד למריחה

ארוחת ערב:  8 נקודות
תפוחי אדמה במלית גבינה (מתכון בהמשך)  
סלט חסה + 2 כפות רוטב ויניגרייט לייט

ארוחת לילה:   3.5 נקודות
יוגורט 0% שומן 150 גרם +  פרי חתוך
2אגוז מלך

בין לבין  חצי כוס חלב לקפה במהלך היום  (1 נקודה)  ומנת פרי

 

תפוחי אדמה במלית גבינה- ארוחת ערב כשרה  לפסח

4 מנות  7 נקודות למנה (כל מנה  מכילה שילוב  של כחצי חלבון וחצי פחמימה, שני חצאי תפוח אדמה) 

20150329_203109

חומרים:

 4 תפוחי אדמה (800 גרם)

1 גביע גבינה לבנה 3%  שומן

100 גרם גבינה בולגרית/פטה 5% שומן

100 גרם ( 4 פרוסות ) גבינה צהובה לייט 9% שומן

1 בצל קצוץ דק מאודה מחבת עם תרסיס שמן עד להזהבה

2 כפות  עירית קצוצה

מלח, פלפל שחור  ופפריקה מתוקה, לפי הטעם

ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן.
  2. במיקרוגל אופים את תפוחי האדמה כ 10- דקות, עד שהם מתרככים, ומצננים מעט.
  3. חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומוציאים בעזרת כפית את הפנים. משאירים כסנטימטר מהקליפה, ליצירת צלוחית.
  4. שמים בקערה את תוכן תפוחי האדמה ומרסקים. מוסיפים את הגבינות והבצל המאודה העירית מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. ממלאים באופן שווה את תערובת המלית בצלוחיות קליפת תפוחי האדמה ומסדרים על נייר האפייה.
  6. בוזקים את הפפריקה מעל ואופים כ 20- דקות עד שהמלית חמה ותפוחי האדמה פריכים.

20150329_203056

 

חג כשר ושמח!!!

 

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תצוגה מקדימה

ללמוד להיות "רזה בראש" או איך רזיתי 38 ק"ג....

טוב אז אני רוית אפרתי. למה החלטתי לכתוב בלוג? כי אני חושבת שיש לי מה להגיד... טוב תכלס למי אין מה להגיד... מצד שני חשוב לי שישמעו את מה שיש לי להגיד. ותאמינו לי יש לי. אם משהו היה מספר לי לפני 7 שנים שאני אעשה היום את מה שאני...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה