הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מינואר 2015

מחפשים רעיון לארוחה אחרת? המתכון הזה בדיוק בשבילכם! מתכון קל ומהיר לסינטה מוקפצת עם שעועית ירוקה ורצועות זוקיני שמהוות תחליף יצירתי לפסטה המסורתית. רק כמה דקות עבודה

27/02/2020

מתכון מהיר הכנה, מעולה כארוחה עיקרית או  כארוחת ערב, מתאים לארוחה משפחתית חגיגית או לארוחה אישית. אפשר להגיש אותו לצד אורז, אטריות אורז, פסטה, פירה או כל דבר אחר. אני אוהבת לאכול פשוט ככה. בלי תוספות.

4

כדי לקצר את ההכנה אני  נעזרת  במוצרי בשר רזה שפרוסים דק דק.  הם מאפשרים לכם להכין  ארוחה חלבונית מהירה ורזה, כמעט ללא מאמץ. לגיוון תוכלו להוסיף ירקות שונים, ההמלצה שלי שיהיו ירוקים, אלו משתלבים הכי טוב עם רוטב הפסטו- ברוקולי, קישואים, אפונה וכדומה….

 3

סינטה, שעועית וזוקיני ברוטב פסטו מרענן

מה צריך?

250 גרם סינטה פרוסה  דק דק
2-3 זוקיני חתוכים לרצועות דקות –רצוי בעזרת קולפן ג’וליאנים
1/2 שקית שעועית ירוקה מופשרת
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב פסטו מוכן או קפוא מוכן
כחצי כוס  עד כוס מים פושרים
1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים
מלח, פלפל שחור
תרסיס שמן

מעט לימון סחוט לטעם- לא חובה
לקישוט- מעט בוטנים קצוצים, עלי בזיליקום טריים קצוצים

 2

איך מכינים?

מחממים מחבת גדולה, מרססים בתרסיס שמן ומוסיפים את השום הכתוש, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו קלות. מוציאים לקערה.
לאותה מחבת מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים ל- 2 דקות, מוסיפים את הקישואים ומערבבים ביחד, מוסיפים את רוטב הפסטו והמים  ומביאים לרתיחה, מחזירים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים שוב לאיחוד טעמים עד שהבשר מוכן (ממש דקות הוא פרוס דק דק), מוסיפים למחבת את כף הקורנפלור המדוללת במעט מים, מרתיחים שוב ומביאים להסמכה.

לפני הגשה מוסיפים לפי הטעם מעט לימון סחוט,  בוטנים קצוצים, עלי בזיליקום טריים.

בתיאבון!!

1

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה