הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

שמי רוית אפרתי, קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת לחשיבה מתקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים. מוזמנים לקרוא עוד באתר שלי www.bakingtwist.co.il

עדכונים:

פוסטים: 35

עוקבים: 79

החל מינואר 2015

כל מי שמנסה לשמור על תזונה נכונה יודע שאכילה בחוץ יכולה להיות בעייתית. במיוחד לאנשים שהם  בתהליך דיאטה או אחרי ירידה גדולה במשקל. אני בוחרת בקפידה את המקומות שאני הולכת אליהם. דואגת שיהיה לי תפריט מתאים, שאפשר יהיה לעשות החלפות, שיהיה מגוון ובעיקר שיהיו קשובים לדרישות שלי  (ומודה לפעמים אני קרצייה). יש לי אמונה כזו שאם אני משלמת כסף זה צריך להתאים לי.

השבוע קיבלתי הזמנה לבוא לנסות את התפריט החדש בבית הקפה “גוטל’ה” באבן יהודה.  כבר בטלפון ברגע ששמעו שאני משומרי משקל הסבירו לי שאני לא צריכה לחשוש ויש מגוון גדול, והרבה סלטים. אל תדאגי אמרתי לה בטלפון.. .אני אוכלת הכל רק צריכה להתכונן מראש. בתהליך שלנו הכול זה תכנון. הסכמתי,  תכננתי והודעתי לחצי שיוצאים לאכול בחוץ.

מאחר ולא ידעתי כמה אוכל אפגוש בערב (ופגשתי הרבה מיד תשמעו..) החלטתי לעשות “יום חופשי מספירה” ככה אני יודעת שאני מגיעה לבית הקפה מסודרת ומתוכננת ובשליטה. ושליטה היא מילת המפתח להצלחה.

הגענו בשעת ערב מוקדמת, פגש אותנו בועז הבעלים של “גוטל’ה”. בית הקפה ממוקם בפינת חמד במרכז המושבה אבן יהודה. בעבר היה בית מאפה וקונדיטוריה שהכל נאפה בו במקום ע”י  הקונדיטורית יפעת, אשתו של בועז.  לאחרונה עשו  הזוג שינוי בקונספט, צרפו שף לצוות ועכשיו  מגישים במקום מגוון גדול של ארוחות בוקר, מנות ראשונות מגוונות, סלטים, מנות עיקריות- דגים, בשרים, ותפריט מיוחד צמחוני – טבעוני.

כבר בכניסה אפשר להרגיש שב“גוטל’ה” יש אווירה אחרת. של בית. בית כפרי נעים ורגוע. מוזיקת רקע נעימה, צוות מקצועי העוטף אותך מיד בכל הטוב הזה ועוד לפני שהתחלתי לאכול יש לי טעם של עוד.

בועז שאל אם אני רוצה להזמין או שהם יגישו לנו טעימות. בחרנו בטעימות. למרות שכבר בהתחלה הבנו מהמלצר שלנו , בן, שזה לא הולך להיות ערב רגיל של טעימות (איכשהו נזכרתי לרגע בחתונה שלי… אולי בגלל שמזמן כבר לא יצאתי לערב זוגי רק אני והחצי … ).
“רוצה לחם עם מטבלים”  הוא שאל- ברור מי לא רוצה לחם? הלחם הגיע ואיתו המטבלים הנהדרים. שנייה לפני שהספקנו לטרוף את הכל הגיע בן בריצה: “אל תתמלאו יש מלא אוכל בדרך!” ואז החל להגיע המצעד, אחד הטעימים שאכלתי בשנים האחרונות. מכל טוב הארץ, מוצרי גלם איכותיים, הכנה מוקפדת ומדוייקת ובעיקר טעימה!!! כל אחת מהמנות שקיבלנו הייתי שמחה להזמין שוב בעצמי בביקור חוזר במקום. ובהחלט יש לי טעם של עוד.

אז מה אכלנו? (יותר נכון טעמנו… כי למרות הקיבולת הגדולה שלי ואהבתי העצומה לאוכל טוב. גם לי יש גבול לקיבה ורציתי לטעום את הכל)

מנות ראשונות: למרות הגדרתן בתפריט כמנות ראשונות תתפלאו לגלות שהן נדיבות וגדולות במיוחד ויכולות בקלות להיות גם מנה עיקריות, יש מגוון של סלטים טריים, מבושלים ועוד הפתעות.

סלט אטריות סובה ובוטנים:
סלט קר מורכב מאטריות סובה, תרד, ברוקולי, פטריות שיטאקי, בצל ירוק, נבטים, צנוניות, נענע , בוטנים ושומשום עטופים כולם ברוטב בוטנים עשיר נעים ועדין. סלט רענן, טרי, פריך.  מפתיע ומעניין.  בחירת הירקות  ושילובם עם האטריות והבוטנים בהחלט הפתיעו. אני לא יכולתי להפסיק לאכול והחצי כל הזמן אומר.. תזכרי מה בן אמר “לא להתמלא”… אז עצרתי..

20150325_201049

כיסוני סלק במילוי גבינת סנט מור-
הגיעו ברוטב שמנת, פרג יין לבן וגרידת לימון.
סלק מבושל למחצה, מנה חמה, הגבינה נמסה לתוך הרוטב ולמרות השמנת אין תחושת כבדות אלא נמסות ונימוחות בפה. ממממממממ….

20150325_201610

לביבות ריקוטה ודלעת
חמש לביבות מוגשות עם סלט קינואה בליווי שמנת חמוצה. אולי זה יפתיע אתכם לשמוע אבל לא כולם אוכלים ירקות וקינואה. החצי שלי הוא כזה…. ואת הלביבות האלו הוא חיסל. הן רכות, עשירות בטעם, משתלבות לתפארת עם השמנת החמוצה שמוגשת לידן. ביחד עם סלט הקינואה מנה נהדרת.

עברנו לעיקריות.  כאן נגלה לפנינו מגוון של מנות בשר, ודגים  שונים לצד תפריט צמחוני טבעוני. ב”גוט’לה” השכילו להבין שיש היום ביקוש לא רק למנות סטנדרטיות אלא לתפריט, מזין ובריא כזה שעונה לדרישות של כמעט כולם. לכן גם המנות העיקריות הבשריות עשיות בהקפדה,  רובן  משלבות תוספת ירק כחלק מהמנה וניתן בהחלט ליהנות מארוחה בריאה.  כל מנה עיקרית מגיעה עם תוספת  אחת לבחירה – סלט/ ציפס בעבודת יד ביתית/ אורז בסמטי או פירה.

פרגית בעשבי תיבול וירקות בגריל:
כבר אמרתי שאני אוהבת מנות בשר שמגיעות עם ירק ואפשר לאכול בנחת ללא ייסורי מצפון. כזו בדיוק המנה הזו. שיפוד נדיב בגודלו, ירקות איכותיים בגריל- בצל,לבן וסגול, פטריות , גזר, תפוח”א ועגבניות.

20150325_203536

סלמון עם ירקות בתנור בציר ארומטי וחמאה
שילוב מנצח של סלמון שעשוי מעולה עם ירקות שעשויים אולי אפילו יותר טוב – לא רכים מידי, לא קשים מידי בדיוק במידה. לא יכולתי לבקש טוב מזה…

20150325_203435

מנה צמחונית- ווגטבל קורמה-
זהו תבשיל צמחוני מדרום הודו של ירקות ברוטב עגבניות בליווי  אורז בסמטי. בשנייה הראשונה קצת נבהלתי.. בן,  המלצר שלנו הרגיע אותי.. תטעמי.. זה כמו קוסקוס עם ירקות. האמת הופתעתי. למרות שזה היה אורז בסמטי וירקות היה לתבשיל הזה טעם נפלא שהזכיר לי לגמרי את הקוסקוס הביתי של יום שישי מלווה במרק ירקות עשיר, מלטף ונימוח.  רגע כזה שממש רציתי להיות צמחונית ולאכול כאלה מנות בכל יום… כל היום.

20150325_205144

ואחרונה:

כבדי עוף בקרם דה קסיס
הוגשו עם פירה, הוקפצו בקסיס, בצל וקיבלו טעם מתקתק עדין ונעים. הכבדים בושלו בדיוק במידה, קצת ורדרדים באמצע, רכים להפליא וביחד עם הפירה פשוט חלום.

20150325_205204

הזמנתי כוס תה להרגיע קצת את הקיבה, נחים קצת וממשיכים לטעום קינוחים.  דיי בטוחה שכבר עברתי את כל תקציב הנקודות שלי, אבל עדיין רגועה אני מתוכננת והטעימות שלי כולן מסתכמות לידי ארוחה טובה ומשביעה, החיוך על פני מרגע לרגע הופך גדול יותר במיוחד שאני מבינה שמצאתי מקום שאפשר להגיע אליו לבילוי בכיף.

הקינוחים לא אחרו להגיע: עוגת פררו רושה, עוגת גבינה פירורים ועוגיות חלבה ופיסטוק כאלה שלא תרצו להפסיק לאכול…

20150325_211618

20150325_211903

20150325_211925

לסיכומו של ערב “גוטל’ה” זה מאותם המקומות שממש תרצו לבקר בהם, נמצא כאן ממש קרוב ליד הבית, בדיוק המקום שתרצו ללכת לבלות בו ערב עם חברים, או ערב זוגי שקט אפילו ערב בנות,  זה המקום שאפשר למצוא בו מענה לכל מה שחיפשתם, זה מקום שאפשר לבחור בו חכם ונכון, זה בית. בית עם אווירה.

ואפשר גם לקחת הביתה, או להזמין אוכל לאירועים.

20150325_213419

אני בטוח אגיע פעם נוספת.  מודה מאוד לבועז וכל הצוות על האירוח המקסים והלבבי.
גיליתי מקום שמתאים לי. מקווה שגם אתם תלכו ותגלו !!!

פתוח:  א’- ה’ 7:00 – 23:00, שישי 7:00- 15:00.
ארוחות בוקר ומנות ראשונות  מוגשות לאורך כל היום.
משעות הצהריים מצטרפות גם העיקריות והתפריט הצמחוני- טבעוני לחגיגה.
עסקיות מוגשות  12:00 – 17:00- מטבלים, מנה עיקרית שתיה.
המחיר שפוי לגמרי, הגיוני וסביר.

לאתר של גוטל’ה>>

לתפריט של גוטל’ה >>

לפייסבוק של גוטל’ה >>

בתיאבון!!

unnamed

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

תצוגה מקדימה

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

תצוגה מקדימה

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

תצוגה מקדימה

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה