הבלוג של רוית אפרתי

טוויסט באפייה

מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מינואר 2015

אין כמעט ילד שלא אוהב פיצה. כשמכינים אותה לבד בבית היא יכולה להיות בריאה, מזינה וטעימה. זה הזמן לנוח כי הילדים מכינים היום ארוחת ערב משפחתית

24/02/2020

4

 

מי שמכיר אותי יודע כבר שאני אוהבת לתת לילדים להתנסות במטבח. ההתנסות הזו מאפשרת להם להכיר מגוון טעמים ומזונות חדשים. גם ילד שהוא סרבן ירקות נחוש ישמח לטעום מתכון שהוא הכין אפילו אם יש בו גמבה. כל מה שצריך זה להתגבר על החרדה שלנו מבלאגן, קצת לעזור להם במקומות המאתגרים ויש לכם ילדים מבשלים. מניסיון מבטיחה לכם, ככל שהם יתרגלו יותר ככה אתם תנוחו יותר, שווה לא?

7

 

כשהגיעה ההצעה של “דורות” לבשל עם המשפחה מיד קפצתי עליה. בהצעת הבנות בחרנו להכין לכם ביחד פיצה. למה אתם שואלים? כי זה טעים וגם כי בפיצה אפשר לגוון, לשחק, לנסות. כל ילד בוחר לעצמו את התוספות וככה יש ארוחה אחת לכולם שכל אחד אוכל בה מה שהוא אוהב. נתחיל?

8

 

פיצות אישיות

המצרכים:

להכנת 6 פיצות אישיות

500  גרם קמח (אפשר לבן, אפשר כוסמין, אפשר מלא, אפשר תערובת)
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים

לרוטב:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
2 טבליות בצל קצוץ מטוגן דורות
1 טבלית שום כתוש דורות
4 אצבעות רוטב עגבניות בזיליקום דורות
1 טבלית עשבי תיבול איטלקי דורות
2 טבליות בזיליקום דורות
מלח
1 כפית סוכר

 500 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר דלת שומן לשומרי הדיאטה), מוצרלה, עיזים, או כל גבינה אחרת תוספות לפי הטעם: זיתים, תירס, פטריות, גמבה, פלפל ירקות, עגבניות, בצל, ארטישוק, אננס, טונה, גבינה בולגרית ועוד.

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: בקערת המיקסר מעבדים בעזרת וו לישה את כל החומרים חוץ מהמים.

מוסיפים את המים בהדרגה לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.

מעבירים את הבצק לקערה מרוססת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל- 6 עיגולים ומרדדים בתוך תבנית תנור גדולה. נותנים לו לתפוח פעם שנייה כחצי שעה נוספת.

בינתיים מכינים רוטב: בסיר קטן שמים את כל חומרי הרוטב ומבשלים לרתיחה. כשהבצק מוכן מורחים עליו רוטב פיצה, ומוסיפים גבינות ותוספות לטעמכם. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהפיצה מוכנה.

הכי פשוט הכנו לכם וידאו קצר עם המתכון :

[youtube a7Ir3nJAcn0 nolink]

2

 

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לעשת לייק… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה

עוד מהבלוג של רוית אפרתי

Thumbnail

לרדת במשקל גם בפסח! תפוחי אדמה ממולאים ותפריט מואץ שיעזרו לדיאטה בחג.

שאלת השאלות? עושים או לא עושים דיאטה בפסח? זה חג לא? והוא רק פעם בשנה. אפשרי בכלל לעשות דיאטה בחג? אולי רק לשמור על תפריט שפוי?  כל כך הרבה פעמים שמעתי את המשפטים: "אני אתחיל אחרי החג", "זה יעבור ואז אני מתחילה דיאטה", "אני לא...

Thumbnail

גלילות חזה עוף ממולאות בפטריות ועלי בייבי תרד - מתכוננים לפסח...

מתחילים כבר  להרגיש את פסח באוויר.  זה קורה בערך בתקופה הזו שאחרי פורים. ברגע שנגמרות כל מסיבות התחפושות, חוסלו כל משלוחי המנות מתחילה ההתארגנות לחג. מצד אחד  מתחילים לנקות את הבית ולרוקן את המזווה מכל החמץ ומצד שני...

Thumbnail

ליהנות מהדרך - גלידת יוגורט ביתית בשני מרכיבים בלבד- דיאטטי, בריא והכי חשוב טעים!!!

מחשבות. אני אלופה במחשבות. אם היה ענף באולימפיאדה שמתעסק במחשבות יש מצב שהייתי מתמודדת ראויה למדליה. בעצם מי מאיתנו לא כזה. הבעיה עם המחשבות האלו שהן גוררות אותי.  יש תקופות כאלה שהן חזקות ממני. זה קורה בעיקר בימים שהחלטתי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה