הבלוג של יעל רחמנוב

תזונה ורפואה טבעית לתינוקות וילדים

נטורופתית, מרצה ומייעצת בתחום תזונת תינוקות, ילדים ורפואה טבעית לקטנטנים. מנחת סדנאות בישול בריא לילדים וסדנאות להורים לגיוון והעשרת תזונת המשפחה, עם דגש על תזונת תינוקות וילדים.

עדכונים:

פוסטים: 5

החל מדצמבר 2018

מהיום תפתיעו את האורחים עם מנה שלא תבייש אף מנה במסעדת גורמה והכל בחמש דקות הכנה וריח שגעון בבית

27/07/2019

כולם יודעים שאני חיה בשביל לאכול. לא ידעתם? עכשיו אתם יודעים. אני אוהבת לאכול, אוהבת לבשל, אוהבת ללמד ילדים ומבוגרים כאחד לבשל. הדגש שלי הוא תמיד על בישול בריא, המזין את הגוף ואת הנפש.

התמזל מזלי ואני חלק מקהילה מדהימה של בלוגרים של סלונה וחלק נכבד מהפעילויות קשורות לאוכל. הפעם הוזמנתי לסדנת בישול בחסות מרינה פטריות הגליל. המפגש התקיים בדן גורמה וכבר בכניסה עלה חיוך על פניי למראה שפע הירקות והפטריות שהועמדו לרשותנו לבישול. היו שם פטריות שימגי, יער, שמפיניון, מלך, פורטובלו, שיטאקי ועוד.  וואו, כזה מגון של פטריות לא ראיתי המון זמן ואת האמת לא ידעתי איך להכין כל סוג ובאיזה מנות כדאי לשלב.

על הסדנא ניצחה פאני רוטשטיין האלופה אשר לימדה אותנו לעבוד נכון עם סוגי הפטריות בהתאם למתכונים השונים. נהניתי מכל רגע של הכנה, צחקתי הרבה ואכלתי גם המון, בעיקר פטריות ועוד קצת ירקות. בחרתי להכין מנה צמחונית ונהניתי מכל רגע.

פסטה קישואים ופטריות

פסטה קישואים ופטריות

כמות הפטריות שאכלתי שם לא אמיתית ונהניתי מכל ביס! מלאת התלהבות חזרתי הביתה עם מגוון רעיונות למתכונים, מגוון ירקות והמון סוגי פטריות ואני שמחה לשתף איתכם את המתכון הראשון.

מנת פטריות כמו של המסעדות, רק טעים יותר

מנת פטריות כמו של המסעדות, רק טעים יותר. קרדיט צילום: בלה שחר הילל

מצרכים למנה אחת: 1 קישוא, 2 פטריות פורטובלו גדולות, 3-4 שיני שום, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סויה לבישול, מלח, פלפל. אפשר לשחק עם המרכיבים ובמקום שמן זית חמאה ובמקום סויה לבישול להוסיף שמנת לבישול.

אופן ההכנה: מהקישוא להכין ספגטי קישואים. יש היום מכשירים מתאימים לכך, החל ממחדד גדול וזול ועד למכשירים להכנת פסטה. אם אינכם רוצים להתעסק עם הכנת ה”פסטה קישואים”, השתמשו במוצרים המוכנים של מרינה פטריות: יש למרינה פטריות מוצרים מוכנים של רצועות קישואים ארוזות וירקות נוספים. זה מוצר מצוין ומומלץ.

לחתוך לחתיכות גדולות את השום ולהכניס למחבת שחומם מעט בשמן הזית. את הפטריות לחתוך לחתיכות גדולות ולהוסיף למחבת. לתבל עם מלח ופלפל. לאחר מספר דקות, לאחר שהפטריות מתרככות, להוסיף את הקישואים, לערבב, להוסיף את הסויה/שמנת, לתבל ולסגור את האש. סיימתם, הכנתם מנה אליפות בקלי קלות.

צחקתי המון

צחקתי המון. תמי מגן (אמאתינוק) את פרטנרית מושלמת

 

עוד מהבלוג של יעל רחמנוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

זה הזמן שלי לפרוח

כמה חיכיתי להגיע לשלב הזה בחיים ועד כמה אני מעריכה ומודה על מה שיש לי ויותר מזה. כמה אני שמחה שאתם פה איתי, מזינים את זה מעצם בחירתכם בי כל פעם מחדש. עכשיו אתם בוודאי שואלים "איזה שלב?" "על מה היא מדברת? איזו בחירה ומה...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

I GET YOU ואני פה בשביל לעזור

לפני 15 שנים ילדתי את בני הבכור. אור. איזו תקופה! מספר חודשים לאחר מכן, מצאתי את עצמי עומדת במטבח, מסתכלת על הירקות שעל השיש ותוהה איך מתחילים, איך עושים טעימות? מי נגד מי? כמה ולמה? ומלמלתי לעצמי "יאללה, שיעזוב אותי בשקט, אני...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה