הבלוג של רחלי לוי

טבעוני ללא גלוטן

אני זוכרת את עצמי מבשלת ומכינה מאכלים מגיל 7, מתנסה ומתלהבת , אופה ועוטפת... אך את עניין הרגישות לגלוטן גיליתי בפסח לפני שנתיים, והתחלתי לאפות לי ולבשל ללא גלוטן בקטנה. את המהפך הגדול עשיתי לפני שנה כאשר גיליתי את נפלאות... +עוד

אני זוכרת את עצמי מבשלת ומכינה מאכלים מגיל 7, מתנסה ומתלהבת , אופה ועוטפת... אך את עניין הרגישות לגלוטן גיליתי בפסח לפני שנתיים, והתחלתי לאפות לי ולבשל ללא גלוטן בקטנה. את המהפך הגדול עשיתי לפני שנה כאשר גיליתי את נפלאות הטבעונות. דווקא שהורדתי גלוטן, בשר, חלב, ביצים, גבינות וכל דבר מהחי, נפתחה לי דלת קסמים לעולם קולינארי מרהיב ביופיו, ועשיר בטעמים וחומרי גלם חדשים. בעלי ואני פתחנו בלוג ודף פייסבוק בשם "אומנות בטבעונות" , ומשם הדרך ל"טבעוני ללא גלוטן" היתה קצרה מאוד. אני מזמינה אתכן לעולם הקולינארי שלי שבו אעלה מתכונים טבעוניים ללא גלוטן לכל אלו שמחפשות את הדברים הטעימים באמת. לפרטים וסדנאות בישול 054-3145855

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מאוקטובר 2013

14/10/2013

המנה הזו נולדה לאחר שהזמינו אותי ואת בעלי לאודישן של תוכנית בישול שבה הגבילו אותנו לחומר גלם אחד מרשימה מאוד קצרה של מרכיבים כמו אורז, פסטה , קוסקוס .

כמובן שלא ניגשנו לאודישן כי אנו לא אוהבים שמגבילים אותנו אך ניסיתי בכל זאת לבדוק את יכולותיי גם כשמגבילים אותי .

והנה התוצאה..

מצרכים לקובה:

1 כוס אורז עגול מבושל ב-2 כוסות מים

1 כוס קמח אורז של מזרח ומערב ( או כל קמח אורז טחון דק כמו אבקה)

1/2- 1 כוס מים

1/2 כפית מלח

1 כף שמן זית

מצרכים למלית:

1 בצל קצוץ לקוביות

1-2 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות

1 חציל קטן מקולף וחתוך לקוביות

1/2 כפית חוואג’ למרק

1/2 כפית פלפל אנגלי

מלח לפי הטעם

קמצוץ הל טחון

1 כף שמן זית

מצרכים לרוטב:

1 בצל חתוך לקוביות

1-2 כפיות שום כתוש

1 כוס חלב שקדים

1 כוס מים

1 כפית פלפל אנגלי

1 כפית חוואג’ למרק

1 כפית מלח

1 כפית אגוז מוסקט

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

לכדורים:

מערבבים את האורז המבושל יחד עם קמח האורז , המלח, השמן  והמים (להוסיף בהדרגה) ויוצרים מעין בצק.

קורצים כדור בכל פעם ומשטחים אותו על כף היד. מניחים בתוך כל כדור מעט מהמלית וסוגרים ומהדקים לכדור שוב.

כך עושים כדור אחר כדור

למלית:

לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה.

להוסיף את חתיכות החציל ולהמשיך טיגון עוד 5 דקות , להוסיף את הפיטריות ולטגן עד שמשחימות.

להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוריד מהאש.

להעביר למעבד מזון ולטחון למחית אחידה.

לרוטב:

לחמם סיר עם שמן ולטגן את הבצל עד השחמה.

להוסיף את החלב שקדים והמים , התבלינים והשום ולהביא לרתיחה.

לטעום ולשפר טעמים אם צריך.

להוסיף לסיר את הכדורים ולהמשיך לבשל בערך 20 דקות עד שמתרכך.

בתיאבון !

רחלי לוי – מנחת סדנאות בישול טבעוני בריא 054-3145855 // [email protected]

עוד מהבלוג של רחלי לוי

תצוגה מקדימה

קיש ברוקולי ללא גלוטן

היום קמתי עם חשק להכין קיש....אבל, שבת היום ולמי יש כוח לצאת בשבת בבוקר לקניות במיוחד שצריך לחפש איפה לקנות כשכל החנויות סגורות. ראיתי שיש לי ברוקולי קפוא וחצי גזר מבושל שנשאר לי מסלט תפו"א שהכנתי אתמול, אז התחלתי במלאכה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קציצות "פריכי" (אורז וקינואה) שילדים אוהבים

בקבוצה של בישול טבעוני לילדים, שאלו אותי מה עושים כשהילד לא ממש אוכל ירקות ,קטניות או דגנים? אז שלפתי את הקציצות הפשוטות הללו והנהדרות שהילד (הבעייתי באוכל) שלי אוהב מאוד. זה מתכון שיצא לי במקרה משאריות של אורז שנשארו לי,...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

תבשיל חורף חם

הגשם הגיע ואיתו הגעגועים למשהו חם .... אז מה הכי מסמל חורף מתבשיל חם עם ירקות שורש מחממים? בזוית העין בסלסילת הירקות, גיליתי כמה ירקות שמחכים במיוחד בשבילי. אז התחלתי...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה