הבלוג של רחלי לוי

טבעוני ללא גלוטן

אני זוכרת את עצמי מבשלת ומכינה מאכלים מגיל 7, מתנסה ומתלהבת , אופה ועוטפת... אך את עניין הרגישות לגלוטן גיליתי בפסח לפני שנתיים, והתחלתי לאפות לי ולבשל ללא גלוטן בקטנה. את המהפך הגדול עשיתי לפני שנה כאשר גיליתי את נפלאות... +עוד

אני זוכרת את עצמי מבשלת ומכינה מאכלים מגיל 7, מתנסה ומתלהבת , אופה ועוטפת... אך את עניין הרגישות לגלוטן גיליתי בפסח לפני שנתיים, והתחלתי לאפות לי ולבשל ללא גלוטן בקטנה. את המהפך הגדול עשיתי לפני שנה כאשר גיליתי את נפלאות הטבעונות. דווקא שהורדתי גלוטן, בשר, חלב, ביצים, גבינות וכל דבר מהחי, נפתחה לי דלת קסמים לעולם קולינארי מרהיב ביופיו, ועשיר בטעמים וחומרי גלם חדשים. בעלי ואני פתחנו בלוג ודף פייסבוק בשם "אומנות בטבעונות" , ומשם הדרך ל"טבעוני ללא גלוטן" היתה קצרה מאוד. אני מזמינה אתכן לעולם הקולינארי שלי שבו אעלה מתכונים טבעוניים ללא גלוטן לכל אלו שמחפשות את הדברים הטעימים באמת. לפרטים וסדנאות בישול 054-3145855

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מאוקטובר 2013

רחלי לוי – מנחת סדנאות בישול ללא גלוטן לפרטים : 054-3145855// [email protected]

12/10/2013

היום קמתי עם חשק להכין קיש….אבל, שבת היום ולמי יש כוח לצאת בשבת בבוקר לקניות במיוחד שצריך לחפש איפה לקנות כשכל החנויות סגורות.

ראיתי שיש לי ברוקולי קפוא וחצי גזר מבושל שנשאר לי מסלט תפו”א שהכנתי אתמול, אז התחלתי במלאכה .

לשתי, הרתחתי, בישלתי, מעכתי וזה מה שיצא.

לתחתית:

1/2 כוס קמח חומוס

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס מים

1 כף שמן זית

1 כפית אבקת אפייה

לטחון את כל המצרכים במעבד מזון, לשמן  תבנית לפאי / קיש במעט שמן זית ולשטח על התבנית .

למלית:

1 בצל גדול

5-6 פרחי ברוקולי מבושלים

1/2 גזר גדול מבושל

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כף זרעי צ’יה

לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד שמשחים .

למעוך את הברוקולי בממחה , לגרד את הגזר ולאחד עם הברוקולי.

להוסיף את זרעי הצ’יה והתבלינים ולשטח על הבצק (הקלתית).

להכניס לתנור שחומם מראש למשך  20-30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של רחלי לוי

תצוגה מקדימה

קציצות "פריכי" (אורז וקינואה) שילדים אוהבים

בקבוצה של בישול טבעוני לילדים, שאלו אותי מה עושים כשהילד לא ממש אוכל ירקות ,קטניות או דגנים? אז שלפתי את הקציצות הפשוטות הללו והנהדרות שהילד (הבעייתי באוכל) שלי אוהב מאוד. זה מתכון שיצא לי במקרה משאריות של אורז שנשארו לי,...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

תבשיל חורף חם

הגשם הגיע ואיתו הגעגועים למשהו חם .... אז מה הכי מסמל חורף מתבשיל חם עם ירקות שורש מחממים? בזוית העין בסלסילת הירקות, גיליתי כמה ירקות שמחכים במיוחד בשבילי. אז התחלתי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קובה לבן

המנה הזו נולדה לאחר שהזמינו אותי ואת בעלי לאודישן של תוכנית בישול שבה הגבילו אותנו לחומר גלם אחד מרשימה מאוד קצרה של מרכיבים כמו אורז, פסטה , קוסקוס . כמובן שלא ניגשנו לאודישן כי אנו לא אוהבים שמגבילים אותנו אך ניסיתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה